Tárgyak

A Bushmen cég Thunder névre keresztelt multifunkciós, csavarozott elemekből álló zsebkése tűzgyújtó szerkezetet és LED lámpát is tartalmaz.

Fantázia-bizsergető koncepcióval dolgozik a Hannabi kanapé, amely ötvözi a lakberendezés iránti érdeklődést az otthonteremtés szenvedélyével és a gyerekkorunkból velünk maradt LEGO-zás önfeledt örömével.

Az utóbbi évtizedben a lakberendezési trendek ismét nagy lelkesedéssel fordultak vissza a múltba ihletésért. Ennek eredményeképpen ismét felszínre hozták a hidegburkolás alighanem legszerethetőbb formáját, a klasszikus cementlapokat.

 

A nyolcvanas években csak bámultuk a nyugatot, kínosan közel volt a határ, mégis azt éreztük, fényévekre vagyunk tőlük. De mi is pontosan azt akartuk, amijük nekik volt, s amire nekünk nem volt lehetőségünk: fogyasztani!

 

A magyarországi székhelyű, 2015-ben alapított Wallgo Design tervező, gyártó- és kivitelező cég fából és tartósított izlandi zuzmóból készült termékei a természet harmóniáját varázsolják a mindennapi életterekbe.

 

Vannak, akik álmaik otthonát kizárólag profi lakberendező segítségével és vadonatúj dizájnbútorok által teremtik meg, hogy egyszerre luxushangulatú és nagyon kortárs enteriőröket kapjanak. Mások viszont éppen azáltal lakják be otthonaikat, hogy saját maguk veszik kézbe az ecsetet, régiből valami újat létrehozva.

 

Duncan Meerding designer Tasmania természetben fellelhető anyagaiból, többnyire fából készíti lámpáit, lakberendezési tárgyait megőrizve a matériák eredeti szépségét.

A játékfal ötlete a három testvérből álló kis családi vállalkozás egyik tagjától származik, aki fiának készítette el az első darabot, ami annyira bevált, hogy fivéreivel úgy döntöttek, piacra dobják a kézi készítésű terméket.

Az ukrán székhelyű HoleRoll cég különleges, művészi redőnyök megalkotásával foglalkozik. Elsötétítve a szobában a lyukacsos anyag éjszakai városképek és a csillagos égbolt fényeit „festi” az ablakunkra.

A FLYTE nevű kis svéd tervezőcsapat lebegő használati tárgyak megalkotására specializálódott. Eddigi három „levitáló” termékük a FLYTE lámpa, a LYFE virágtartó és a STORY óra.

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

Turkish Ceramics

Török kerámiából készült szaniterek és csempék

Forrás: 
100% Design