Álomlakás panelban

Színes LED világítás - Fotó: Dano Veselsky

A teljesen lerobbant panellakásban a Rules szlovák építészeinek kihívást jelentett hogyan tervezzenek elegendő tárolóhelyet úgy, hogy közben ne zsúfolják tele gardróbszekrényekkel a mindössze 51 négyzetméteres teret. Rudolf  Lesňák és csapata ezért a függőleges felületeket kihasználva a konyhabútor nagy részét a falra helyezte.

 

Nappali, étkező, konyha egy térben - Fotó: Dano Veselsky

Kis alapterületű lakásban, ahol két ember él, a tágasabb térérzet érdekében érdemes egybenyitni a nappali-konyha-előszoba hármasát. A hatást tovább fokozza, hogy az építészek egyforma anyagokat használtak, illetve ugyanazzal a parkettával burkolták az egybenyitott teret.

Élő növények a nappali falán - Fotó: Dano Veselsky

A lakás élénk színfoltja a nappali falának tetejét borító élő növényzet. A zöld növények friss színe ellensúlyozza a high-tech berendezés szürke-fehér világát, a növények öntözése pedig párásítja a légkondicionál száraz levegőt.

Kihúzható polcos dolgozóasztal - Fotó: Dano Veselsky

A falra függesztett képernyő alatti polcok kihúzható fiókjaikkal íróasztalként, illetve tárolópolcokként is használhatók. 

Látvány a bejárati ajtóból - Fotó: Dano Veselsky

A bejárati ajtón belépő előtt feltáruló látvány nem hagy kétséget afelől, hogy egy különlegesen felújított lakásba érkezett. Az előszoba folyosón található tükör tágítja a teret. A fürdőszobába és a tároló-mosó helyiségbe vezető ajtó pedig mennyezetig érő üvegből készült.

Konyhafal a nappali térben - Fotó: Dano Veselsky

A konyhabútor felülete a beépített konyhagépekkel egy síkban helyezkedik el a szintén magas fényű fehér hálószoba ajtóval. A számítógép doboza, a hi-fi egységek és más műszaki készülékek mind a konyhaszekrénybe lettek elrejtve, hogy ne zavarják meg a lakás egységes, letisztult megjelenését. A konyhaszekrények felső részébe helyezett LED világítás szintén növeli a térhatást.

A lakás minden részébe színes RGB LED világítást terveztek, amely az ott élők hangulatának és tevékenységének megfelelő színűvé varázsolja a teret.

A világítás típusa között egy gomb megnyomásával lehet válogatni: lehet a nappali fénynek megfelelő intenzív a fényerő, lehet hangulatvilágítás, vagy válogatni lehet a színes fények között.

Kanapé a tér közepén - Fotó: Dano Veselsky

A nappali tér közepére elhelyezett szófa jobb oldala kiválóan alkalmas a tévénézésre, a bal oldal pedig kiegészítő fekhelyként is használható. A hálószobában található ágy is ugyanezzel a szürke szövet kárpittal van borítva.

A multi-tárolós konyhabútor - Fotó: Dano Veselsky

Feltárul a konyhaszekrények belseje: a konyhafelszerelési és háztartási tárgyak mellett a műszaki cikkeket is magukban foglalják.

Minimalista hálószoba - Fotó: Dano Veselsky

A tervezők szerint a minimalista stílusú hálószoba szürke színvilága segíti a jó alvást.

Gardróbszekrény a hálószobában - Fotó: Dano Veselsky

A tükrös tolóajtóval ellátott fehér gardrób szekrényben elegendő hely van két ember ruháinak a tárolására.

Fürdőszoba zuhanyfülkével - Fotó: Dano Veselsky
Fürdőszoba - Fotó: Dano Veselsky

A fürdőszoba zuhanyfülkéjét és mosdóját üveg tolóajtó választja el a bidével ellátott vécétől. A vécé ajtóval szemben kapott helyet a mennyezetig érő tükrös tárolószekrény.

Intelligens vezérlésű otthon - Fotó: Dano Veselsky

A Legrand intelligens rendszerének Logitech Harmony infrás távírányítójával szabályozható a világítás erőssége, irányítható a TV, a hi-fi és a számítógép, valamint a légkondicionálás.

www.rules.sk

 

 

 

 

Tágas terek, minőségi anyagok, igényes enteriőrmegoldások. Ki gondolta volna, hogy így is lehet egy panelban?

Exluziv válogatás Magyarolszág vezető ingatlanközvetítő csapatától, a CDC Ingatlan LUXUS lakásainak kínálatából. 4 ajánlat különböző stílusban és minden igényt kielégítve, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal fűszerezve.

Kanyargós, ősfákkal övezett út vezet fel a connecticut-i buja dombtetőre - olyan varázslatos házikót találunk itt, ami a természet szívverésével egy ritmusra dobban: minden évszakban más-más arcát mutatja.

Béky Judit, Csongrádi János és Juhász Aliz enteriőrtervezők megbízása egy családi ház alsó szintjének teljes átalakítására szólt, viszont az új élettér kialakítása során maximum két fővel kellett számolniuk. Az elkészült projektről beszélgettünk a tervezőkkel.

Képes adatbázis ajánló

Bulthaup b3 konyharendszer

Bulthaup b3 konyharendszer

Forrás: 
Bulthaup