Álomlakás panelban

Színes LED világítás - Fotó: Dano Veselsky

A teljesen lerobbant panellakásban a Rules szlovák építészeinek kihívást jelentett hogyan tervezzenek elegendő tárolóhelyet úgy, hogy közben ne zsúfolják tele gardróbszekrényekkel a mindössze 51 négyzetméteres teret. Rudolf  Lesňák és csapata ezért a függőleges felületeket kihasználva a konyhabútor nagy részét a falra helyezte.

 

Nappali, étkező, konyha egy térben - Fotó: Dano Veselsky

Kis alapterületű lakásban, ahol két ember él, a tágasabb térérzet érdekében érdemes egybenyitni a nappali-konyha-előszoba hármasát. A hatást tovább fokozza, hogy az építészek egyforma anyagokat használtak, illetve ugyanazzal a parkettával burkolták az egybenyitott teret.

Élő növények a nappali falán - Fotó: Dano Veselsky

A lakás élénk színfoltja a nappali falának tetejét borító élő növényzet. A zöld növények friss színe ellensúlyozza a high-tech berendezés szürke-fehér világát, a növények öntözése pedig párásítja a légkondicionál száraz levegőt.

Kihúzható polcos dolgozóasztal - Fotó: Dano Veselsky

A falra függesztett képernyő alatti polcok kihúzható fiókjaikkal íróasztalként, illetve tárolópolcokként is használhatók. 

Látvány a bejárati ajtóból - Fotó: Dano Veselsky

A bejárati ajtón belépő előtt feltáruló látvány nem hagy kétséget afelől, hogy egy különlegesen felújított lakásba érkezett. Az előszoba folyosón található tükör tágítja a teret. A fürdőszobába és a tároló-mosó helyiségbe vezető ajtó pedig mennyezetig érő üvegből készült.

Konyhafal a nappali térben - Fotó: Dano Veselsky

A konyhabútor felülete a beépített konyhagépekkel egy síkban helyezkedik el a szintén magas fényű fehér hálószoba ajtóval. A számítógép doboza, a hi-fi egységek és más műszaki készülékek mind a konyhaszekrénybe lettek elrejtve, hogy ne zavarják meg a lakás egységes, letisztult megjelenését. A konyhaszekrények felső részébe helyezett LED világítás szintén növeli a térhatást.

A lakás minden részébe színes RGB LED világítást terveztek, amely az ott élők hangulatának és tevékenységének megfelelő színűvé varázsolja a teret.

A világítás típusa között egy gomb megnyomásával lehet válogatni: lehet a nappali fénynek megfelelő intenzív a fényerő, lehet hangulatvilágítás, vagy válogatni lehet a színes fények között.

Kanapé a tér közepén - Fotó: Dano Veselsky

A nappali tér közepére elhelyezett szófa jobb oldala kiválóan alkalmas a tévénézésre, a bal oldal pedig kiegészítő fekhelyként is használható. A hálószobában található ágy is ugyanezzel a szürke szövet kárpittal van borítva.

A multi-tárolós konyhabútor - Fotó: Dano Veselsky

Feltárul a konyhaszekrények belseje: a konyhafelszerelési és háztartási tárgyak mellett a műszaki cikkeket is magukban foglalják.

Minimalista hálószoba - Fotó: Dano Veselsky

A tervezők szerint a minimalista stílusú hálószoba szürke színvilága segíti a jó alvást.

Gardróbszekrény a hálószobában - Fotó: Dano Veselsky

A tükrös tolóajtóval ellátott fehér gardrób szekrényben elegendő hely van két ember ruháinak a tárolására.

Fürdőszoba zuhanyfülkével - Fotó: Dano Veselsky
Fürdőszoba - Fotó: Dano Veselsky

A fürdőszoba zuhanyfülkéjét és mosdóját üveg tolóajtó választja el a bidével ellátott vécétől. A vécé ajtóval szemben kapott helyet a mennyezetig érő tükrös tárolószekrény.

Intelligens vezérlésű otthon - Fotó: Dano Veselsky

A Legrand intelligens rendszerének Logitech Harmony infrás távírányítójával szabályozható a világítás erőssége, irányítható a TV, a hi-fi és a számítógép, valamint a légkondicionálás.

www.rules.sk

 

 

 

 

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

2016 a Fény Éve – és ezt már több ízben is megcsodálhattuk a lakberendezésben is: a szellős, légies terek könnyedén megteremthetők, ha nehéz, fajsúlyos bútorok helyett könnyed áttetszőséggel rendezzük be a helyiségeket.

Az indusztriális hangulatú lakás középpontjába helyezett fénylő ónix kandalló igazi meleg családi otthonná varázsolja a villaépület földszinti lakását. A tervezés folyamatát Rakonczai Gábor építész, Womorrow  Stúdió - idézte fel.

Képes adatbázis ajánló

NQ012

NQ012

Forrás: 
Novo Quadratum