Aktív munkahelyek – Kinnarps újdonságok Stockholmban

2016.04.04.
Az intelligens Space a jövő irodáiba tervezve - Fotó: Kinnarps

Az ergonómiai követelményekre nagy hangsúlyt fektető svéd  Kinnarps irodabútor-gyártó cég az aktív irodai környezet új bútorcsaládjait mutatta be a Stockholmi Bútorvásáron. Az új fejlesztések azt a kutatást is figyelembe vették, amelyeket a munkavállalók különböző korosztályainak igényeiről végeztek Svédországban.

 

Az ergonómia ugyanolyan fontos mint a magas fizetés

A Kinnarps izgalmas kutatást végzett a munkahelyeken: azt vizsgálták, hogy a különböző generációk mit részesítenek előnyben. Az eredmények meglepetéseket is okoztak, így például a fiatal generációnak éppolyan fontos az ergonómiailag megfelelő munkakörnyezet, mint a magas fizetés. A vizsgálatban részt vett három generáció, az Ezredfordulósok (1980 és 2000 között születtek), az X Generáció (1965 és 1979 között születtek) és a Baby Boom (1946 és 1964 között születtek) egyaránt a nem megfelelő munkahelyi környezetre vezették vissza a különböző testi, főleg izületi fájdalmaikat, legnagyobb mértékben a Baby Boom generációja. Bár az eredmények azt mutatják, hogy az egészség és a jó közérzet mindenki számára fontos, az igények változnak az életkorok szerint. Így az “Ezredfordulósok” nyitottabbak az új irodai megoldások, és az irodai “dress code” iránt is. Az X Generáció szeret állva dolgozni, és ők használják leginkább a közösségi médiát magán cékokra a munkaidő alatt.

Az intelligens Space - Fotó: Kinnarps

A Baby Boom korosztálya a hagyományos, saját irodát részesíti előnyben, ahol egyedül, elkülönülten, csendben dolgozhatnak. Elisabeth Slunge, a Kinnarps Brand/Range/Design igazgatója hangsúlyozta, hogy a munkavállalóknak korosztálytól függetlenül jól kell érezniük magukat a munkahelyükön, testileg és lelkileg egyaránt. A munkaadó cégeknek nemcsak az életkorok szerint változó elvárásokra kell odafigyelniük, de a munka jellegéből adódó különbségekre és az egyéni szükségletekre is. Amikor arról kérdezték a svéd vizsgálati alanyokat, hogy a szép vagy az ergonómikus irodabútort választanák, akkor 84% az utóbbira szavazott. A megkérdezettek 78 százaléka úgy érzi, hogy szüksége van a nyugodt, egyéni munkavégzésre alkalmas munkahelyre, 65 százalékuk váltogatja a testhelyzetét munka közben, 49 százalék állva is dolgozik és 43 százalék pedig kimegy sétálni munkaidőben.

 

A moduláris Fields

A moduláris Fields - Fotó: Kinnarps

A svéd Kinnarps új bútorcsaládja, a Fields moduláris rendszere egyaránt alkalmas az egyéni és a csoportos munkavégzésre, a formális tárgyalások és a kötetlen beszélgetések lebonyolítására a 21. század multifunkciós és aktív munkahelyi környezetében. Végtelen a variációk száma, amely létrehozható az asztalokból, elválasztó panelekből,  szófákból és pihenőszékekből. A Fields családot a stockholmi székhelyű Propeller Design AB svéd designere, Olle Gyllang tervezte meg a Kinnarps felkérésére. “ A célunk az egyensúly megteremtése volt. Ezt a nyugodtságot  árasztó formatervezés mellett azzal értük el, hogy a Fields harmónikussá és kiegyensúlyozottá teszi a teret és  a benne dolgozókat, hiszen a modul elemekkel mindenki egyéni igényeihez igazíthatja a munkahelyét, legyen szó megbeszélésről, csoportmunkáról vagy összpontosítást igénylő tevékenységről.

A moduláris Fields - Fotó: Kinnarps

A Fields aktív munkahelyi környezetében a munkavállalók nincsenek elszigetelve egymástól, még akkor is a csapat szerves részének érezhetik magukat, ha éppen egyéni feladaton dolgoznak. Az alap modulok az okos és praktikus kiegészítőkkel olyan holisztikus irodai megoldást kínálnak, amely a nap minden szakában többször is átalakítható az adott munkafeladatnak megfelelően.

 

Capella, az aktív munkaszék

Capella, az aktív munkaszék - Fotó: Kinnarps

A Capella lelke a Kinnarps legújabb innovációja: az aktív ülést támogató FreeMotion® mechanika. A szék követi a benne ülők legapróbb mozdulatait is, anélkül, hogy az ülés bizonytalanná, instabillá válna. A Capella annak a mottónak a jegyében született meg, hogy az ülésnek nem statikusnak kell lenni, hanem a jó széknek még ülés közben is ösztönözni kell a mozgást, annak érdekében, hogy testünk izomzata egészséges maradjon. Johan Lrasvall az Idesgn ügynökségtől olyan széket tervezett, amelynek letisztult megjelenése a részletek finom kidolgozásával és optimális ergonómiai megoldásokkal találkozik.

Capella, az aktív munkaszék - Fotó: Kinnarps

 

Az intellligens Space a jövő irodáiba tervezve

Az intelligens Space - Fotó: Kinnarps

A Kinnarps Space intelligens rendszerének moduljai túlmutatnak az egyszerű asztal és a tárolórendszer funkcióján, ahogy nevük is jelzi külön teret adnak a kollaborációnak, flexibilitásnak és a kreatív térkihasználásnak. A rugalmasan alakítható elemek könnyedén átrendezhetők, igazodva a nap folyamán változó feladatok követelményeihez. A Space egyaránt tökéletes hátteret képez a különböző munkavégzésekhez, a tároláshoz és a megbeszélésekhez. A szekrények a klasszikus tárolófunkción túl elválasztó és hangelnyelő szerepet is betöltenek.

Az intelligens Space - Fotó: Kinnarps

A Space irodabútor-rendszerét  a neves designer, Stefan Brodbeck tervezte, aki már többek között az ötszörös díjnyertes Embrace szék alkotója is. A designer különös érzékkel játszik az arányokkal és a formákkal, az anyagok és a színekkel, melyek sokszor kiemelik egymást, de egymással ellentétben is állhatnak. A Space megmutatja hogyan használjuk az irodai tárolófunkciókat most és hogyan fogjuk használni a jövőben.

Az intelligens Space - Fotó: Kinnarps

 

A kecses Leia

A kecses Leia - Fotó: Kinnarps

A kecses és letisztult vonalvezetésű Leia tárgyalószéket Johan Larsvall és Nils Löventorn tervezte az Idesign ügynökségtől. A több, mint 70 színkombinációban rendelhető Leia rakásolható és az egyes székek összekapcsolhatók, így tökéletes ülőalkalmatosság nem csak tárgyalókba, de konferenciatermekbe, auditóriumokba, kávézókba, iskolákba és közösségi helyiségekbe is.

A Kinnarps új innovatív bútorai kiválóan kiegészítik egymást a 21. század irodájának tevékenység alapú munkakörnyezetében, ahol egyaránt  hozzájárulnak a munkavégzés hatékonyságához és a munkavállalók jó munkahelyi közérzetéhez.

 

A cikk a Kinnarps Hungary szponzorálásával készült.

Kinnarps Hungary Kft.

1133 Budapest, Váci út 92.

Tel:  +36-1-237-1251       
Fax: +36-1-237-1250
e-mail: kinnarps.hungaryatkinnarps.hu

www.kinnarps.hu

  

Burdon Attila és Nagy Bernadett egy bájos, ám teljeskörű felújítást igénylő herendi parasztház átalakításával valósították meg régen dédelgetett álmukat: elhozták a vidéki Franciaország hangulatát Herendre.

 

A holland designer, Robert Kolenik megálmodta az egyszerre természetes és mégis futurisztikusan modern akvárium konyhabútorokat, melyeket stílusosan „Óceán” néven keresztelt el. A hagyományos akvárium és konyhabútor találkozása elsőre igen meglepőnek tűnik...

Egy stílus és egy életérzés, amiben az elegancia és a luxus a hagyománnyal és a legmodernebb technológiai megoldásokkal találkozik.

Az INT2Architecture polcrendszerbe épített franciaággyal, kihúzható gardróbbal és multifunkciós falakkal rendezte be egy leányzó kis életterét, hellyel, kreativitással és szépséggel fűszerezve.

Képes adatbázis ajánló

Arany klasszikusok szőnyeg

Arany klasszikusok szőnyeg

Forrás: 
Brinkus Design