Egy hálószoba, amely visszarepíti az időben - Vintage

Forrás: 
2018.04.11.
Vintage hálószoba - Fotó: decoholic.org

 

Egy szoba, amely visszarepít az időben és lecsillapítja feszült idegeit, egy  menedéket, ami könnyedségével és bájával igazi gyógyír a léleknek ...

Ha ilyet szeretne forduljon a vintage stílus jegyeihez, teremtsen harmóniát az otthonában és lelkében egyaránt.

A vintage design olyan lakberendezési eszközöket, bútorokat jelöl, amelyek nagyjából az 1920-as és az 1960-as évekből származnak, vagy legalábbis úgy néznek ki, mintha éppen egy fekete-fehér filmből kerültek volna elő, új köntösbe öltöztetve. Retro és klasszikus stílus, egyedivé varázsolva.

Egy vintage szoba valódi megnyugvást közvetít, klasszikus és ódon hangulatot áraszt, amelynek köszönhetően egy pillanatra visszautazhatunk az időben. Hát nem fantasztikus?  Megmutatjuk, hogyan rendezze be Ön is otthonát a ma egyre népszerűbb vintage stílus szerint!

Mi kerül egy vintage szobába?

Az első lépés a bútor-kérdés. Tegyen egy kis kirándulást a helyi antik üzletekben vagy épp bolhapiacokon, és tekintse meg a kínálatot. Nem is gondolná, milyen kincset lelhet egy-egy ilyen helyen. Antik fésülködőasztal vagy gardrób, egy vaskeretes ágy, régi lámpabúra, telefon vagy retro tükör nagyon jól illik egy igazi lady szobájába.

Ebben a stílusban az a szép, hogy a díszítő elemeket saját kézzel is el lehet készíteni, így lesz a helyiség még személyesebb és egyedülállóbb. A klasszikus színes sémák, finom kiegészítők és a házi készítésű, mintás díszek varázsolják az arctalan házat igazi otthonná.

Mivel egy vintage szoba maga a nőiesség, a báj, a könnyedség és az elegancia, kezdje meg a varázslatot akár egy horgolt függönnyel vagy virág mintás ágytakaóval esetleg csipkés falfelülettel.

 

Vintage hálószoba - Fotó: decoholic.org

 

Növény motívumos,  szecessziós stílusó tapéta remek hátteret biztosít a vintage bútoroknak, a rusztikus kiegészítőknek és a festett padlólapoknak.  Berendezheti szobáját egy leheletnyi francia ihletéssel: drámai kovácsoltvas, baldachinos ágy, egy túlméretezett fali óra és kis ládika az ágy lábánál, mint a filmekben.  A régi korok nagyjai is jól fel tudják dobni a helyiség hangulatát; ha szereti a Római vakációt vagy az Édes életet, akkor egy Audrey Hepburn vagy egy Anita Ekberg kép sem hiányozhat a falról.

A szobákat tehát az újjá varázsolt antik bútorokon túl, a sok teret puhító lakástextil, függöny, párna, ágytakaró, csipkedísz, falvédő, s bármi, amit a finom nőies jelzővel illetni lehet tehetjük igazán vintage stílusúvá. Ezek összessége ad igazi menedéket a munkában megfáradt, pihenni vágyó léleknek. A klasszikus képekkel és rózsamintával tarkított szobában a modern élet feszültsége szerte foszlik.

 

Vintage hálószoba - Fotó: decoholic.org

 

Mit tegyen, ha nem szeretné az egész lakásba vagy szobába bevinni a stílust? Jelöljön ki egy sarkot, és rendezze be azt vintage módra. Ne feledje, lakástextilből és festményekből sosem elég!

2016 a Fény Éve – és ezt már több ízben is megcsodálhattuk a lakberendezésben is: a szellős, légies terek könnyedén megteremthetők, ha nehéz, fajsúlyos bútorok helyett könnyed áttetszőséggel rendezzük be a helyiségeket.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Az olasz Natuzzi kényelmes, prémium kategóriás foteleivel, kanapéival, bútoraival nemcsak az otthoni tereket teszi harmonikussá, hanem az ott lakók életébe is nyugalmat és szépséget teremt.

Képes adatbázis ajánló

Ottomane kanapé

Ottomane kanapé

Forrás: 
VA Design, Dema