Forróból jeges ital egy perc alatt? A HyperChiller fejlesztői szerint lehetséges.

Szerző: 
2018.03.07.
coffeecream

A HyperChiller ígérete szerint a 130 fokos kávét, mindössze 60 másodperc alatt, olyan hideggé teszi, hogy abban már a hozzáadott jégkockák sem olvadnak el azonnal, s ezzel a frissen főzött kávéból jegeskávét varázsolhatunk.

 

Nagyon jó hatásfokkal használhatóak az ételek forrón, vagy éppen ellenkezőleg hidegen, tartására kifejlesztett vákuumos termoszok. Az eszköz kellő előmelegítése után forráspont körüli értékkel beleöntött étel és ital ideális esetben akár még hat óra múlva is melegen fogyasztható marad.

 

 

De mit tehetünk akkor, ha egy 100 foknál lényegesen forróbb italt szinte azonnal ihatóvá hőfokúra, sőt akár még kimondottan hidegre is akarunk változtatni? Kézenfekvő megoldás lenne a jégkockák használata, ez azonban elolvadva felhigítaná az italt, ami nem minden esetben kívánatos.

 

 

A HyperChiller ígérete szerint a 130 fokos kávét, mindössze 60 másodperc alatt, olyan hideggé teszi, hogy abban már a hozzáadott jégkockák sem olvadnak el azonnal, s ezzel a frissen főzött kávéból jegeskávét varázsolhatunk. Ráadásul ezt a folyamatot kétszer egymás után is megtehetjük.

 

 

A matt fekete műanyag tároló edény kettő rozsdamentes acél borítású kamrával rendelkezik. Ezekben hideg hatására megszilárduló folyadék található. Tehát a harmadik kamrát, melybe a fogyasztandó folyadék kerül, két jégréteg is hűti (egy kívül, egy belül).

 

 

Az eszköz természetesen nem kizárólag kávé fogyasztásához hasznos: pillanatok alatt hűthetünk vele röviditalokat, borokat, vagy akár forró teát is, az ital élvezeti értékét csökkentő olvadékot kiküszöbölve.

 

 

A hatékonyságnak azonban ára van. A HyperChiller első hűtési fázisa ugyanis 12 órát vesz igénybe, és a későbbiekben is 6 órát kell várnunk, amíg újra használhatjuk.

 

 

A lakberendezési őrületnek a hipermarketek sem tudtak ellenállni, megújult az F&F Home részleg.

Virágh Orsolyának, a Danish Interior Design vezetőjének élete nagy fordulatot vett, amikor Koppenhágában beleszeretett a dán designba, Budapesten pedig megalapította a dán klasszikusokat népszerűsítő üzletét.

A budai hegyvidék villájába belépve a minden részletében gondosan megtervezett enteriőr lenyűgöző látványa fogadja a látogatót a JAB lakástextiljeinek és kárpitos bútorainak a világában.

A Rekredenc nevű kétszemélyes vállalkozás – Hórász Rita és párja, Podlovics Zsolt – szinte bármilyen tárgyat képes mozaikkal feldíszíteni az asztaltól a kenyérpirítón át a kerékpárig.

Képes adatbázis ajánló

SICIS mozaik, magyar referencia

SICIS mozaik, magyar referencia

Forrás: 
Sicis