Hasznos design tárgyak a nagyvilágból

Forrás: 
PARAX UG, Meyou Paris
2017.03.31.
Hasznos design tárgyak a nagyvilágból - PARAX, Meyou Paris, DropCatch

A design értelme nem csupán az esztétikus kinézetben rejlik, hanem a praktikumban is. Az alábbi három használati tárgy ötlete más-más országban született meg és különböző funkciókat szolgálnak, közös azonban bennük a „design gondolkodás”, amely egyesíti az ízléses kinézetet és a használhatóságot.

Biciklitartó Németországból

A berlini székhelyű PARAX UG terméke a praktikus és kellemes kinézetű, falra szerelhető D-RACK kerékpártartó, amely azoknak készült, akik lakásukban kényszerülnek tárolni járművüket. Tervezői azzal a szándékkal alkották meg, hogy ne csak a praktikum szempontjából legyen tökéletes, hanem a falra erősített bicikli egyfajta „művészeti alkotásként” jelenjen meg.

D-RACK- PARAX UG - Fotó: PARAX UG
D-RACK- PARAX UG - Fotó: PARAX UG

A D-RACK a felhasználók eltérő igényei és kerékpárjuk típusa szerint többféle méretben és színben elérhető, valamint tartós és kiváló minőségű alapanyagokból készül.

D-RACK- PARAX UG - Fotó: PARAX UG

Cica-lakok Franciaországból

Meyou Paris

A cicákra szakosodott Meyou Paris mindenféle tárgyat készít, ami kedvencünk kényelmét és szórakozását szolgálja. A cica-lakok és cica-házak nemcsak rendkívül praktikusak, hanem esztétikus kinézetükkel otthonunk díszei is.

Meyou Paris
Meyou Paris

Sörnyitó az Egyesült Államokból

Két fiatal amerikai tervező, Joe Walsh és Kent Frayn ötletes találmánya, a DropCatch sörnyitó. A kézzel készített, falra erősíthető szerkezetben az a pláne, hogy nemcsak kinyitja az üveges sörünket, hanem a kupakot is „kezeli”: azaz – mágneses belsejének köszönhetően – nem engedi leesni, hanem tárolja azt mágneses felületén.

DropCatch - tervező: Joe Walsh és Kent Frayn
DropCatch - tervező: Joe Walsh és Kent Frayn

Az elegáns kinézetű sörnyitó alapja diófából készült juharfa-berakású díszítéssel és lakkozással. Két fajtája: a „standard” változat 70 darab, az „ultra” variáció pedig 140 darab söröskupakot bír el.

DropCatch - tervező: Joe Walsh és Kent Frayn

 

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

A Bushmen cég Thunder névre keresztelt multifunkciós, csavarozott elemekből álló zsebkése tűzgyújtó szerkezetet és LED lámpát is tartalmaz.

Képes adatbázis ajánló

Teás kanna

Teás kanna

Forrás: 
Eva Solo