Levitáló lakásdekorációk a FLYTE tervezőcsapattól

Forrás: 
FLYTE
2017.04.22.
FLYTE lámpa - Fotó: FLYTE

A FLYTE nevű kis svéd tervezőcsapat lebegő használati tárgyak megalkotására specializálódott. Eddigi három „levitáló” termékük a FLYTE lámpa, a LYFE virágtartó és a STORY óra.

FLYTE

A TIME Magazine „Best Invention of 2016” [2016 legjobb találmánya] díját kiérdemlő asztali lámpa szürreális benyomást kelt szemlélőjében, mivel a villanykörte kinézetű lámpatest mágneses alapzata fölött pár centivel lebeg.

FLYTE lámpa - Fotó: FLYTE

Nincs szükség hozzá elemre vagy akkumulátorra, szimplán árammal működik, a búra belsejében pedig energiatakarékos, 11 év átlag-élettartamú LED-égő világít.

FLYTE lámpa - Fotó: FLYTE

A minimalista skandináv formatervezés jegyében megalkotott, kézi készítésű lámpa designja egyszerű, mégis elegáns. Négyféle változatban elérhető: tölgy, kőris vagy diófa alapzattal, illetve króm, réz vagy aranyozott foglalattal variálva.

FLYTE lámpa - Fotó: FLYTE

LYFE

A FLYTE lámpához hasonló elven működik a LYFE növénytartó, amely szintén egy mágneses alapzat fölött lebegve ejti rabul a tekintetünket. Emellett 360 fokos forgásával lehetővé teszi, hogy szobanövényünk minden oldala egyformán részesüljön a fényben. Az ötletes találmányt az ún. Tillandsiák nemzetségébe tartozó növényfajta számára fejlesztették ki, mivel ez a levegőben nő, léggyökereivel veszi fel a páradús trópusi levegő víztartalmát, még földre sincs szüksége az életben maradáshoz.

LYFE virágtartó - Fotó: FLYTE

A geodéziai dómok formáját utánzó alakzat azt a célt szolgálja, hogy maximalizálja a fény felvételét, amely a svédországi hosszú, sötét tél miatt praktikus szempont volt a tervezésnél. Az edény belsejében – a túlöntözés megakadályozása érdekében – egy ötletes vízelvezető rendszer folyatja a fölösleges vizet egy kis tartályba.

LYFE virágtartó - Fotó: FLYTE

STORY

Az alkotók legújabb terméke a STORY óra, amelyet egy korábbi cikkben már bemutattunk. A mágneses levitáció itt a másik két terméktől némiképp eltérő módon valósul meg. A falra erősíthető számlap fölött egy kis golyó lebegve rója a köröket, egyenletes mozgásával érzékeltetve az idő múlását.

STORY óra - tervező: FLYTE, Simon Morris

A krómból készült gömb-mutató beállítása rendkívül egyszerű: csak elvesszük és odahelyezzük, ahonnan a mérést kezdeni szeretnénk, az óra kezelőfelületén vagy az okostelefonunkra letölthető alkalmazás segítségével pedig beprogramozhatjuk a kívánt időintervallumot.

STORY óra - tervező: FLYTE, Simon Morris

Három beállítási lehetőséget alkalmazhatunk: „Journey” módban egy különleges (akár több hónapot felölelő) alkalomra állíthatjuk be; „Timer” módban rövidebb időtartamra alkalmazva stopperként használhatjuk; „Clock” módban pedig hagyományos időmérőként funkcionál.

 

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Fiatalos design a Corvin negyednél, luxuslakás a Károly körúton, exkluzív kényelem a belvárosban, minőség és elegancia Erzsébetvárosban

Az elegáns, modern és minden ízében letisztult lakást Tajvanban egy fiatal pár kérte a Ganna Design tervezőcsapatától. Elképzelésük - hogy otthonukban rugalmas terek, és egy elegáns hotelszoba letisztultsága köszönjön vissza – szépen megvalósult.

A beton egyre nagyobb trend manapság – mindenhová jól illeszkedik, semleges felületeket és árnyalatokat ad, melyhez jól illenek a természetes színek és kiegészítők…

Képes adatbázis ajánló

Parabolica

Parabolica
Design: Stefan Heiliger, 2009

Forrás: 
Leolux