Magyar designbútorok a CODOLAGNI Studiotól

Szerző: 
Forrás: 
CODOLAGNI Studio
2018.01.08.
Codolagni

A 2009-ben Halász Katalin és Kodolányi Gábor tervezőpáros által alapított CODOLAGNI Studio bútorokat, lámpákat és lakberendezési kiegészítőket tervez. Hisznek a kisszériás gyártás adta egyediségben és az üres kategorizálást szétfeszítő kreatív és stiláris sokféleségben.

Codolagni

Mindig nagyon büszkék vagyunk, ha friss hangokat, újító szemléletmódot fedezhetünk fel kishazánk designpalettáján, mely az utóbbi években sosem látott sebességben kezdett növekedni és gazdagodni. A Kárpát-medencébe jócskán megkésve érkező kommersz mediterrán-utánérzés hangulat mellett végre egyre nagyobb mennyiségben találunk alternatívát a leginnovatívabb nemzetközi színtérrel intenzív párbeszédben álló, kreatív és a legjobb értelemben véve öntörvényű, kisebb-nagyobb magyar műhelyek formájában.

Codolagni
CODOLAGNI, Avignon pipereasztal - Fotó: Codolagni

A CODOLAGNI szellemiségét tekintve tulajdonképpen egy ezek közül, mostanra azonban már csaknem két évtizedes múltat tudhat maga mögött, ennyiben tehát nem az ágazat legfiatalabb szereplői között tarthatjuk őket számon, hanem kipróbált és tapasztalt tervezők kiérlelt munkásságának eredményeivel találjuk szemben magunkat.

Codolagni
CODOLAGNI, Lido tálaló - Fotó: Codolagni

A CODOLAGNI mögött álló szellemiségben két eltérő, ennélfogva izgalmas dinamizmusban pulzáló stiláris irány találkozik: az indusztriális és a vidékies-rusztikus ihletettség egyaránt meghatározó a stúdió számára. Ami a munkafolyamatokat – ihletettségtől és a formavilágot mozgató meghatározó stílusjegyektől függetlenül – minden esetben a részleteknek szentelt különös figyelem és aprólékos kidolgozás határozza meg. A kisszériás gyártási körülmények és a végtelen precizitással tervezett designtermékek tagadhatatlan előnye, hogy bennük minden apró részlet tökéletesen a helyén van, hibázásnak gyakorlatilag a lehetősége sem adott.

Codolagni
CODOLAGNI, Ashton álló lámpa - Fotó: Codolagni

A CODOLAGNI bútorai bármilyen minimál enteriőrbe tökéletesen passzolnak, de bátran kísérletezhetünk az eklektikus összeállítású szobabelsőkkel is: a meleg fa színek, a letisztult formák jól beilleszthetőek egy intim, bensőséges hangulatú otthoni térbe. A CODOLAGNI ipari ihletettségű minimalizmusa szépen kikerekíti a magyar otthonokban nem véletlenül nagyon népszerű skandináv stílust , miközben az összhatásba észrevétlenül belecsempész egy kis sajátosan hazait is.

Codolagni
CODOLAGNI, Avignon pipereasztal - Fotó: Codolagni

Ashton állólámpájuk a maga klasszikusokat idéző formáival egy olyan közkedvelt darab, amely kifejezetten fel tud rázni egy megszokott enteriőrt: a helyi fényforrásoknak, tudjuk, rendkívül fontos szerepe van a lakberendezésben, állólámpából tehát sosem lehet elég. S miközben nem foglal nagy helyet, markáns statement jellege is van a tripodra emelt reflektornak. A vásárlók körében népszerű még az Avignon kollekció a maga visszafogott púderszínéivel és jól kihasználható kisbútoraival, köztük a tükrös fésülködőasztallal és az egészen különleges, vékony lábakon álló kis önálló ruhásszekrénnyel. 

 

2016 a Fény Éve – és ezt már több ízben is megcsodálhattuk a lakberendezésben is: a szellős, légies terek könnyedén megteremthetők, ha nehéz, fajsúlyos bútorok helyett könnyed áttetszőséggel rendezzük be a helyiségeket.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Héder János, aki feleségével Zoltai Judittal alapította az Inarchi és a Manooi cégeket, belsőépítészként diplomázott a MOME-n, majd a belsőépítészeti munkáin belül egyre nagyobb szerepet kapott a fénytervezés. Ma már a fény misztikumát kiemelő kristályokból megalkotott Manooi csillárok a világ minden pontján örömet visznek az emberek életébe.

Képes adatbázis ajánló

DuraStyle vécé és bide

DuraStyle vécé és bide

Forrás: 
Copyright: Duravit AG