Magyar designbútorok a CODOLAGNI Studiótól

Szerző: 
Forrás: 
CODOLAGNI Studio
2018.01.08.
Codolagni

A 2009-ben Halász Katalin és Kodolányi Gábor tervezőpáros által alapított CODOLAGNI Studio bútorokat, lámpákat és lakberendezési kiegészítőket tervez. Hisznek a kisszériás gyártás adta egyediségben és az üres kategorizálást szétfeszítő kreatív és stiláris sokféleségben.

Codolagni

Mindig nagyon büszkék vagyunk, ha friss hangokat, újító szemléletmódot fedezhetünk fel kishazánk designpalettáján, mely az utóbbi években sosem látott sebességben kezdett növekedni és gazdagodni. A Kárpát-medencébe jócskán megkésve érkező kommersz mediterrán-utánérzés hangulat mellett végre egyre nagyobb mennyiségben találunk alternatívát a leginnovatívabb nemzetközi színtérrel intenzív párbeszédben álló, kreatív és a legjobb értelemben véve öntörvényű, kisebb-nagyobb magyar műhelyek formájában.

Codolagni
CODOLAGNI, Avignon pipereasztal - Fotó: Codolagni

A CODOLAGNI szellemiségét tekintve tulajdonképpen egy ezek közül, mostanra azonban már csaknem két évtizedes múltat tudhat maga mögött, ennyiben tehát nem az ágazat legfiatalabb szereplői között tarthatjuk őket számon, hanem kipróbált és tapasztalt tervezők kiérlelt munkásságának eredményeivel találjuk szemben magunkat.

Codolagni
CODOLAGNI, Lido tálaló - Fotó: Codolagni

A CODOLAGNI mögött álló szellemiségben két eltérő, ennélfogva izgalmas dinamizmusban pulzáló stiláris irány találkozik: az indusztriális és a vidékies-rusztikus ihletettség egyaránt meghatározó a stúdió számára. Ami a munkafolyamatokat – ihletettségtől és a formavilágot mozgató meghatározó stílusjegyektől függetlenül – minden esetben a részleteknek szentelt különös figyelem és aprólékos kidolgozás határozza meg. A kisszériás gyártási körülmények és a végtelen precizitással tervezett designtermékek tagadhatatlan előnye, hogy bennük minden apró részlet tökéletesen a helyén van, hibázásnak gyakorlatilag a lehetősége sem adott.

Codolagni
CODOLAGNI, Ashton álló lámpa - Fotó: Codolagni

A CODOLAGNI bútorai bármilyen minimál enteriőrbe tökéletesen passzolnak, de bátran kísérletezhetünk az eklektikus összeállítású szobabelsőkkel is: a meleg fa színek, a letisztult formák jól beilleszthetőek egy intim, bensőséges hangulatú otthoni térbe. A CODOLAGNI ipari ihletettségű minimalizmusa szépen kikerekíti a magyar otthonokban nem véletlenül nagyon népszerű skandináv stílust , miközben az összhatásba észrevétlenül belecsempész egy kis sajátosan hazait is.

Codolagni
CODOLAGNI, Avignon pipereasztal - Fotó: Codolagni

Ashton állólámpájuk a maga klasszikusokat idéző formáival egy olyan közkedvelt darab, amely kifejezetten fel tud rázni egy megszokott enteriőrt: a helyi fényforrásoknak, tudjuk, rendkívül fontos szerepe van a lakberendezésben, állólámpából tehát sosem lehet elég. S miközben nem foglal nagy helyet, markáns statement jellege is van a tripodra emelt reflektornak. A vásárlók körében népszerű még az Avignon kollekció a maga visszafogott púderszínéivel és jól kihasználható kisbútoraival, köztük a tükrös fésülködőasztallal és az egészen különleges, vékony lábakon álló kis önálló ruhásszekrénnyel. 

 

Az INT2Architecture polcrendszerbe épített franciaággyal, kihúzható gardróbbal és multifunkciós falakkal rendezte be egy leányzó kis életterét, hellyel, kreativitással és szépséggel fűszerezve.

A budai hegyekben megbúvó első hazai Fachwerk ház tökéletes lehetőséget ad a természet megfigyelésére és a vele való együttélésre. Tulajdonosa még Németországban szeretett bele ebbe a háztípusba és közel 10 év faépítészetben szerzett tapasztalattal építette meg az első ilyen jellegű házat Magyarországon.  

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Juhász Ádám szakmai érdeklődése a MOME elvégzése után a fénytervezés és a lámpák világa felé fordult, az általa alapította hazai brand pedig mára e speciális terület egyik legizgalmasabb szereplőjévé nőtte ki magát.

Képes adatbázis ajánló

madeinhungary 2013
Forrás: 
madeinhungary 2013