Natuzzi: harmónia a nappaliban

Forrás: 
2015.06.22.
Natuzzi Don Giovanni kanapé - Fotó: Natuzzi

Az olasz Natuzzi kényelmes, prémium kategóriás foteleivel, kanapéival, bútoraival nemcsak az otthoni tereket teszi harmonikussá, hanem az ott lakók életébe is nyugalmat és szépséget teremt.

 Az olasz Natuzzi gyárnak a kényelem a gyökereiből ered. A magas minőséget képviselő kanapéinak, nappali, háló és étkező bútorainak fejlesztéséhez és gyártásához az inspirációt Apuliából, abból a dél olasz régióból meríti, ahol telephelye található, és amely messze földön híres vendégszeretetéről. Szülőföldjének barátságos atmoszférája és szépsége köszön vissza a Natuzzi bútorokban, amelyek kényelemmel ruházzák fel használójuk otthonait. A Natuzzi, mint “harmónia teremtő” jelenik meg világszerte a hagyományt, a természet szépségét és az innovációt ötvöző termékeiben, melyek közös jellemzője a Natuzzi stílus, valamint az otthon biztonsága és komfortja.

Natuzzi Don Giovanni - Fotó: Natuzzi

A Milánói Bútorvásáron is bemutatott bútorok közül számos új kanapéval bővül a nappali bútorok kínálata, amelyet olyan világhírű designerek terveztek, mint Claudio Bellini. Ennek kitűnő példája a Don Giovanni könnyed szófája, amely a klasszikus vonalak mai formanyelven történő megjelenítése, aminek köszönhetően a modern és a hagyományos enteriőröknek egyaránt örök bútora, és minden stílussal harminozál. A szokatlan méreteknek és arányoknak köszönhetően alacsony és mély üléskomfortot, csábítóan kényelmes luxust nyújt használóinak.

Natuzzi Dorian - Fotó: Natuzzi

Dorian szófa moduláris rendszerének köszönhetően bármilyen alakú és méretű nappali tér kényelmes ülőbútora lehet. A szögletes formákhoz olyan finom részletmegoldások tartoznak, mint a kartámlák vagy a háttámlák párnáinak a varrása.

Natuzzi Dorian és Viaggio - Natuzzi Magyarország bemutatóterme - Fotó: Natuzzi

A Surround a zene kanapéja, amelyen a beépíthető hangszóróknak köszönhetően különösen kellemes a zenehallgatás, hiszen közben élvezni lehet a nagyméretű ülő- és háttámlák, valamint az állítható fejtámla kényelmét. A zene opció része a kanapé sarkában elhelyezett MP3 dokkoló és távirányító. A Surround mellett jól mutat a Sound fotel, amely konkáv formájával körbe öleli a benne helyet foglalót, aki a fejtámlába épített hangszórókból szintén átadhatja magát a zenehallgatás örömének.

Natuzzi Surround kanapé és Sound fotel - Natuzzi Magyarország bemutatóterme - Fotó: Natuzzi

A két olasz építész, Manzoni és Tapinassi által tervezett Tempo kanapé az időtlenség jegyeit hordja magán, amelynek köszönhetően minden stílushoz illeszkedik. A Cammeo minimalista foteljének könnyed és harmónikus megjelenést kölcsönöz a filigrán fém vázszerkezet.

Natuzzi Tempo kanapé és Cammeo fotel - Natuzzi Magyarország bemutatóterme - Fotó: Natuzzi

Szintén Manzoni és Tapinassi tervezte a Trevi kanapét, amely az ülőpárnája formáját és üléskomfortját sokáig megőrző memória töltőanyaggal van ellárva. A városi lakások kitűnő darabja a Tratto fotel jellemzője az időtlenül klasszikus formavilág és a “zig-zag” varrás a háttámlán és a kartámlákon.

Natuzzi Trevi kanapé és Tratto fotel - Natuzzi Magyarország bemutatóterme - Fotó: Natuzzi

A Natuzzi karosszékek, fotelek és szófák kényelmet sugárzó, mégis letisztult klasszikus formái új anyagokkal és színekkel társulnak. Idén három alap színre épül a kínálat, ezek között van az év színe a Marsala, a halvány kék és a szürkés zöld. Ezek mellett persze továbbra is népszerű a csokoládé barna, a sötét barna és a teve szín. A gyártó cégnek a fotelekben és kanapékban végrehajtott fejlesztései közül kiemelkedő az ülőpárnákban alkalmazott “memória töltőanyag”, amely több éves használat után is megőrzi tartását. A magas fokú kényelemről gondoskodik az automatikusan egy gombnyomásra előbukkanó lábtartó és hátrahajló háttámla.

A nappali terek berendezésének új elemeként jelent meg a Kubika fali polcrendszer, amelyet a modern művészetek és az innovatív építészet inspirált. A Kubika elemeinek végtelen variálási lehetőségei egyaránt alkalmassá teszik tágas és kis méretű helyiségek berendezésére.

A cikk a Natuzzi támogatásával készült.

Natuzzi Italia Áruház

2045 Törökbálint, Maxcity Tópark u. 1/a.

Tel.: 06 23 510 648

Email: natuzzi1atnatuzzi-hungary.hu

www.natuzzi.hu

 

 

 

 

 

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

A Bushmen cég Thunder névre keresztelt multifunkciós, csavarozott elemekből álló zsebkése tűzgyújtó szerkezetet és LED lámpát is tartalmaz.

Képes adatbázis ajánló

R70 Irodaház, Budapest

R70 Irodaház, Budapest

Forrás: 
Rio Lámpastúdió Kft.