Nemo lámpák – design ikonok

Forrás: 
2017.01.23.
Mr Light, tervező: Javier Mariscal - Fotó: Nemo

Az olasz NEMO lámpái a modern és a kortárs design igazi ikonjai, amelyek a jelenkor neves designereinek, illetve a design egykori nagy Mestereinek tervei szerint készülnek. A Nemo lámpákról több információt a Desidea bemutatótermében kaphatnak az érdeklődők.

Nemo folyamatosan próbálja előrejelezni a trendeket annak érdekében, hogy időtlen design kollekciókat hozzon létre.  Az 1993-ban Milánóban alapított cég részben a kortárs design olyan neves designereinek  a kollekcióját gyártja, mint többek között Karim Rashid, Carlo Colombo, Javier Mariscal, Mario Bellini. A széles termékskálában azonban igazi kincseket képviselnek a design nagy Mestereinek, mint például Le Corbusier vagy Vico Magistretti lámpái, a Master kollekció darabjai, amelyek nagy szerepet játszottak a kortárs design kialakulásában. A cég egyik erőssége abban rejlik, hogy a különböző kollekciókat harmonikusan egyesíti kínálatában. A nagy Mesterek régebbi és a jelenkori tervezők aktuális munkáit ugyanolyan magas esztétikai és műszaki színvonalon valósítják meg.

Nuvola mennyezeti lámpa, tervező: Mario Bellini, 1974 - Fotó: Nemo

 A Nemo különleges design lámpáit nem a gazdag, hanem a magas színvonalú formatervezést értékelő embereknek tervezi, akiknek fontos, hogy olyan tárgyakkal vegyék körül magukat, amelyek a kulturális értékeket képviselik. Lámpáikat a derűs emberek kedvelik, akik egyedül is jól érzik magukat.

Alya függőlámpa, tervező: Gabriele Rosa - Fotó: Nemo

A Nemo folytatja a Master kollekció fejlesztését Le Corbusier és Charlotte Perriand lámpáival, emellett két igen különböző és karakteres lámpán dolgoznak együtt Fuksas-val és Ricciottival. Minden projekt fejlesztése hónapokat vesz igénybe, mire megszületik a végeredmény, olyan mintha a Nemo az “anyukája”, a designer pedig az “apukája” lenne a terméknek. Minden egyes lámpának csak rá jellemző sajátosságai és személyes jellege van.

Spigolo állólámpa, tervező: Studiocharlie - Fotó: Nemo

A világítási kultúra gyorsan változik napjainkban, és azoknak az országoknak a fogyasztói is nagyon tudatosak már, ahol nincs akkora hagyománya a kifinomult világítási rendszereknek. A Nemo, mint olasz cég felé elsősorban az esztéikai elvárás jelentkezik.

 

Alya függőlámpa, tervező: Gabriele Rosa - Fotó: Nemo

Az Alya matt feketében és fehér színben elérhető, ledes függőlámpája 70 %-ban felfelé, 30 %-ban lefelé szórja a fényt.

 

Claritas

Claritas, tervező: Vico Magistretti és Mario Tedeschi, 1946 - Fotó: Nemo

A Claritas a híres designer, Vico Magistretti első lámpaterveként készült el Mario Tedeschi közreműködésével 1946-ban. Az alumínium lámpafej külső része feketére, belseje fehérre festett.

 

 

Crown függő- és falilámpa

Crown függő- és falilámpa, tervező: Jehs+Laub - Fotó: Nemo

A Crown mennyezeti lámpatestek alumíniumból és homokfúvott üvegből készülnek, a tartószerkezet pedig lehet polírozott alumínium, fényes aranyozott, matt fehérre, feketére vagy arany színűre festett.

 

In the wind álló- és függőlámpa

In the wind álló- és függőlámpa, tervező: Arihiro Miyake - Fotó: Nemo

A ledes függő- és állólámpa változat is 360 fokos szögben szórja a fényt. A lámpafej és a tartószerkezet matt feketére és fehérre festett.

In the wind álló- és függőlámpa, tervező: Arihiro Miyake - Fotó: Nemo

 

Mr Light asztali és állólámpa

Mr Light, tervező: Javier Mariscal - Fotó: Nemo

Az asztali és állólámpa érdekessége, hogy a hajlítható karral a lámpaernyő, akár egy kalap helyezhető rá az égőre.

 

Nuvola mennyezeti lámpa

Nuvola mennyezeti lámpa, tervező: Mario Bellini, 1974 - Fotó: Nemo

A fehér opal műanyag felhők kellemes fényt teremtenek a terekben.

 

Parliament állólámpa

Parliament állólámpa, tervező: Le Corbusier, 1963 - Fotó: Nemo

A Parliament állólámpa igazi design ikon, a neves tervező, Le Corbusier az indiai Chandigarh Parlament számára tervezte meg, a lámpafej sárga-szürke-fehér és matt fekete kombinációban elérhető.

 

Spigolo állólámpa

Spigolo állólámpa, tervező: Studiocharlie - Fotó: Nemo

A függő- álló- vagy falilámpa direkt és indirekt, szórt fény kibocsátására egyaránt alkalmas a profilokba elhelyezett led fényforrásoknak köszönhetően, amelyek 360 fokban forgathatók.

 

Wall shadows falilámpa

Wall shadows falilámpa, tervező: Charles Kalpakian - Fotó: Nemo

A fehér matt porszórt alumínium, ledes falilámpa különböző méretekben választható.

 

A cikk a Desidea szponzorálásával készült.

Desidea

2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a (Max City, üzlet száma: 031)

Mobil: 00 36 20 318 8975

Email: salesatdesidea.hu

www.desidea.hu

Wall shadows falilámpa, tervező: Charles Kalpakian - Fotó: Nemo

 

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Fiatalos design a Corvin negyednél, luxuslakás a Károly körúton, exkluzív kényelem a belvárosban, minőség és elegancia Erzsébetvárosban

Az elegáns, modern és minden ízében letisztult lakást Tajvanban egy fiatal pár kérte a Ganna Design tervezőcsapatától. Elképzelésük - hogy otthonukban rugalmas terek, és egy elegáns hotelszoba letisztultsága köszönjön vissza – szépen megvalósult.

A beton egyre nagyobb trend manapság – mindenhová jól illeszkedik, semleges felületeket és árnyalatokat ad, melyhez jól illenek a természetes színek és kiegészítők…

Képes adatbázis ajánló

Adartne

Adartne
Tervező: Natalie Buijs, 2007/2013

Forrás: 
Leolux