Nemo lámpák – design ikonok

Forrás: 
2017.01.23.
Mr Light, tervező: Javier Mariscal - Fotó: Nemo

Az olasz NEMO lámpái a modern és a kortárs design igazi ikonjai, amelyek a jelenkor neves designereinek, illetve a design egykori nagy Mestereinek tervei szerint készülnek. A Nemo lámpákról több információt a Desidea bemutatótermében kaphatnak az érdeklődők.

Nemo folyamatosan próbálja előrejelezni a trendeket annak érdekében, hogy időtlen design kollekciókat hozzon létre.  Az 1993-ban Milánóban alapított cég részben a kortárs design olyan neves designereinek  a kollekcióját gyártja, mint többek között Karim Rashid, Carlo Colombo, Javier Mariscal, Mario Bellini. A széles termékskálában azonban igazi kincseket képviselnek a design nagy Mestereinek, mint például Le Corbusier vagy Vico Magistretti lámpái, a Master kollekció darabjai, amelyek nagy szerepet játszottak a kortárs design kialakulásában. A cég egyik erőssége abban rejlik, hogy a különböző kollekciókat harmonikusan egyesíti kínálatában. A nagy Mesterek régebbi és a jelenkori tervezők aktuális munkáit ugyanolyan magas esztétikai és műszaki színvonalon valósítják meg.

Nuvola mennyezeti lámpa, tervező: Mario Bellini, 1974 - Fotó: Nemo

 A Nemo különleges design lámpáit nem a gazdag, hanem a magas színvonalú formatervezést értékelő embereknek tervezi, akiknek fontos, hogy olyan tárgyakkal vegyék körül magukat, amelyek a kulturális értékeket képviselik. Lámpáikat a derűs emberek kedvelik, akik egyedül is jól érzik magukat.

Alya függőlámpa, tervező: Gabriele Rosa - Fotó: Nemo

A Nemo folytatja a Master kollekció fejlesztését Le Corbusier és Charlotte Perriand lámpáival, emellett két igen különböző és karakteres lámpán dolgoznak együtt Fuksas-val és Ricciottival. Minden projekt fejlesztése hónapokat vesz igénybe, mire megszületik a végeredmény, olyan mintha a Nemo az “anyukája”, a designer pedig az “apukája” lenne a terméknek. Minden egyes lámpának csak rá jellemző sajátosságai és személyes jellege van.

Spigolo állólámpa, tervező: Studiocharlie - Fotó: Nemo

A világítási kultúra gyorsan változik napjainkban, és azoknak az országoknak a fogyasztói is nagyon tudatosak már, ahol nincs akkora hagyománya a kifinomult világítási rendszereknek. A Nemo, mint olasz cég felé elsősorban az esztéikai elvárás jelentkezik.

 

Alya függőlámpa, tervező: Gabriele Rosa - Fotó: Nemo

Az Alya matt feketében és fehér színben elérhető, ledes függőlámpája 70 %-ban felfelé, 30 %-ban lefelé szórja a fényt.

 

Claritas

Claritas, tervező: Vico Magistretti és Mario Tedeschi, 1946 - Fotó: Nemo

A Claritas a híres designer, Vico Magistretti első lámpaterveként készült el Mario Tedeschi közreműködésével 1946-ban. Az alumínium lámpafej külső része feketére, belseje fehérre festett.

 

 

Crown függő- és falilámpa

Crown függő- és falilámpa, tervező: Jehs+Laub - Fotó: Nemo

A Crown mennyezeti lámpatestek alumíniumból és homokfúvott üvegből készülnek, a tartószerkezet pedig lehet polírozott alumínium, fényes aranyozott, matt fehérre, feketére vagy arany színűre festett.

 

In the wind álló- és függőlámpa

In the wind álló- és függőlámpa, tervező: Arihiro Miyake - Fotó: Nemo

A ledes függő- és állólámpa változat is 360 fokos szögben szórja a fényt. A lámpafej és a tartószerkezet matt feketére és fehérre festett.

In the wind álló- és függőlámpa, tervező: Arihiro Miyake - Fotó: Nemo

 

Mr Light asztali és állólámpa

Mr Light, tervező: Javier Mariscal - Fotó: Nemo

Az asztali és állólámpa érdekessége, hogy a hajlítható karral a lámpaernyő, akár egy kalap helyezhető rá az égőre.

 

Nuvola mennyezeti lámpa

Nuvola mennyezeti lámpa, tervező: Mario Bellini, 1974 - Fotó: Nemo

A fehér opal műanyag felhők kellemes fényt teremtenek a terekben.

 

Parliament állólámpa

Parliament állólámpa, tervező: Le Corbusier, 1963 - Fotó: Nemo

A Parliament állólámpa igazi design ikon, a neves tervező, Le Corbusier az indiai Chandigarh Parlament számára tervezte meg, a lámpafej sárga-szürke-fehér és matt fekete kombinációban elérhető.

 

Spigolo állólámpa

Spigolo állólámpa, tervező: Studiocharlie - Fotó: Nemo

A függő- álló- vagy falilámpa direkt és indirekt, szórt fény kibocsátására egyaránt alkalmas a profilokba elhelyezett led fényforrásoknak köszönhetően, amelyek 360 fokban forgathatók.

 

Wall shadows falilámpa

Wall shadows falilámpa, tervező: Charles Kalpakian - Fotó: Nemo

A fehér matt porszórt alumínium, ledes falilámpa különböző méretekben választható.

 

A cikk a Desidea szponzorálásával készült.

Desidea

2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a (Max City, üzlet száma: 031)

Mobil: 00 36 20 318 8975

Email: salesatdesidea.hu

www.desidea.hu

Wall shadows falilámpa, tervező: Charles Kalpakian - Fotó: Nemo

 

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Az INT2Architecture polcrendszerbe épített franciaággyal, kihúzható gardróbbal és multifunkciós falakkal rendezte be egy leányzó kis életterét, hellyel, kreativitással és szépséggel fűszerezve.

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Képes adatbázis ajánló

Tál

Tál

Forrás: 
Eva Solo