Plafonról lógó, látványos polcok – a Circulum család

Szerző: 
Forrás: 
2018.05.13.

Hányszor történ már meg velünk, hogy indulás előtt nem találtuk azt a tárgyat, ami nélkül egy lépést sem tudunk tenni? Slusszkulcs, telefon, szemüveg, pénztárca, pendrive. A rendkívül frusztráló érzésnek immár vége: bárhova helyezhető praktikus és elegáns polcokkal rukkolt elő a szlovén dizájn és építészeti stúdió, a RAKETA.

 

Az inga újraértelmezése, praktikus és szép használati tárgy - Fotó: Katjuša Kranjc Kuhar és Rok Kuhar

 

A PIKKA márkanév alatt futó termékek kitalálója Katjuša Kranjc Kuhar és Rok Kuhar kis méretű, kör alakú tároló felületet alkotott, mely falra szerelhető, vagy állólámpához hasonlóan elhelyezhető, és akár a plafonról is lelógatható.

 

Circulum Wave álló változatban - Fotó: Katjuša Kranjc Kuhar és Rok Kuhar

 

A fém és fa harmonikus házasításával megalkotott „Circulum Wave” egyszerű formái, mérete és különleges elhelyezési módja egyszerre teszi funkcionálissá és elegánssá a tárgyat. Mint egy finoman megmunkált, a lakás egyik funkciójával felruházott inga, úgy csüng alá: szinte az embernek kedve volna meglendíteni. A játékosság, a használók kreatív erőinek felszabadítása bevallottan is a tervezők szándékai között szerepel. A szlogenjük: „ne az előírás szerint használd, hanem ahogy szeretnéd”.

 

Circulum a falon, gazdi vigyél ki :) - Fotó: Katjuša Kranjc Kuhar és Rok Kuhar

 

A finoman megmunkált, lekerekített formájú, ingát vagy pörgettyűt idéző formavilágú „Wave” változat mellett a PIKKA termékpalettáján ott van még az edényre, illetve gyűrűre emlékeztető polc is: különféle, ám szinte mindegyiknél visszafogott színű változatokban.

 

A PIKKA család - Fotó: Katjuša Kranjc Kuhar és Rok Kuhar

 

Tökéletes kiegészítője a nappalinak - Fotó: Katjuša Kranjc Kuhar és Rok Kuhar

 

A mindennapjaink vissza-visszatérő tevékenységeit szimbolizáló és abban praktikus segítséget nyújtó körkörös berendezési tárgyak helyet kaphatnak a bejárati ajtónál, a nappaliban, a fürdőben, de még a gyerekszobában is.

 

PIKKA a fürdőben - Fotó: Katjuša Kranjc Kuhar és Rok Kuhar

 

Circulum Wave - Videó: PIKKA

 

Weboldal: https://pikka.si/

 

 

A lakberendezési őrületnek a hipermarketek sem tudtak ellenállni, megújult az F&F Home részleg.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

Az ukrán lakberendező, Karina Ilina szereti a látszólag egymással ellentétes textúrák, a szokatlan anyagok kombinálását. Azt vallja, a belső teret megtöltik élettel ezek az eredeti megoldások, bármekkora is legyen az.

A mindössze 35 négyzetméteres budai garzonlakásban - jól átgondolt térszervezéssel tágas nappali, kényelmes konyha, külön háló és egy mini otthoni iroda kialakítása is lehetővé vált - hála a kreatív enteriőrtervező, Török Bernadett ötleteinek…

Képes adatbázis ajánló

SICIS Glacial mozaik

SICIS Glacial mozaik

Forrás: 
Sicis