Családi otthon fiataloknak

Forrás: 
Geppetto Belsőépítészeti Iroda
2014.09.18.
A nappali tévénéző része - Fotó: Sólyom Balázs

A Geppetto belsőépítésze, Kovács Danica igazi otthont tervezett a fiatal családnak, akik egy használt, de nemrégen épült házból egy letisztult, a mai kor igényeinek megfelelően modernizált, tágas, és a kényelmi, funkcionális szempontokat figyelembe vevő életteret akartak kialakítani, optimális érték-ár arányon.

Tágas nappali kényelmes pihenő sarokkal - Fotó: Sólyom Balázs

Kovács Danicának a kiindulási alapot egy sokszor látott „nagyon-mediterrán” ház jelentette a tervezéshez, melynek korábban csak az alsó részét lakták, a felső szint nem volt kialakítva. A tervező a kevesebb sokszor több elvét követte, egyrészt a korlátozott anyagi keret miatt, másrészt a stíluskeveredések és a tervezési túlkapások helyett inkább az egyszerűséget és funkcionalitást követte, ahogy az évezredeken keresztül jelen volt a Kárpát medence építészetében. Ennek megfelelően a narancssárga falakat és a cseresznye színű fa pác kombinációt egy sokkal szélesebb körben használható és időt állóbb szürkére cserélte, így a külső nyílászárók is maradtak az eredetiek, de a ház homlokzati képe, hangulata teljes mértékben megváltozott. Így a vibráló színeket és a harsány formákat egy sokkal letisztultabb belső térkialakítás váltotta fel, amely békésebb, nyugodtabb és barátságosabb lakóteret teremt a ház lakói számára. A tervezőnek az alap elrendezéseken, a földszinti tér leosztásokon nem sokat kellett változtatni, mivel ezek a terek eredetileg is a feng-shui alapján lettek elosztva.

Letisztultság és kényelem - Fotó: Sólyom Balázs

„A feladat inkább arra irányult, hogy megtartsuk a nagy tereket, a tárolók pedig vizuálisan ne legyenek láthatóak. A földszinti rész a vendégek számára lett kialakítva, a nappali két részre lett osztva, ahol egy időben lehet tévézni és félrevonulva beszélgetni, olvasgatni.

A megrendelő igénye szerint a konyha egybe lett nyitva az étkezővel, hogy a pult mellé leülő gyerekek vagy vendégek együtt tudjanak lenni a konyhában tevékenykedővel. Az anyagokat úgy válogattuk ki, hogy illeszkedjenek a többi berendezéshez, emellett praktikusak legyenek és könnyen tisztíthatóak.

Konyha és étkező egy térben - Fotó: Sólyom Balázs

A felső szinten kaptak helyet a családi terek, külön gyerek zónával és külön intim szülői szférával. A nagy és világos szülői fürdőszoba teljes elvonulást enged a gyerekektől, a szülők kérése volt a tágas zuhany és a szauna.

Felső szinten a szülői és gyermek intim terek - Fotó: Sólyom Balázs

A gyerek fürdőszoba színvilága egyértelművé teszi, hogy fiúknak készült, úgy rendeztük be, hogy öt év múlva is tetsszen nekik. A két fiú állandó versenyben áll egymással, ami szinte egyforma berendezést kívánt volna. A közös játszórész a földszinten kapott helyet, az emeleti szobákban a könnyű átalakíthatóságra törekedtünk, hiszen a fiúk jelenleg abban a korban vannak, amikor félévente változik, hogy éppen mi tetszik nekik. Szobáik kialakításánál ezért a drága berendezés helyett könnyen cserélhető dekorációs anyagokat használtunk.

Egy igazi fiús gyerekszoba - Fotó: Sólyom Balázs

A vidám, modern, praktikus és otthonos ház egésze a gyerekekre lett hangolva. Többek között miattuk került rejtett LED világítás a lépcső alsó részébe, hogy éjszaka is biztonságos legyen a nagy villanykapcsolók felkapcsolása nélkül.

A ház tulajdonosai fiatalok, vidámak, haladnak a korral, értik a mai kor technikai vívmányait és kellő érzékkel építik be a szükséges opciókat a felesleges, trendi dolgok elhagyásával. Könnyen és gyorsan ráéreztünk az általuk vázolt stílusra, mely után az ajánlott javaslatokat gyorsan elfogadták, így mindenki időt és energiát spórolt. A végeredmény pedig egy olyan otthon lett, ahol imádnak lakni, a kis gyerekek már az első napokon birtokba vették a saját szobáikat.- emlékezett vissza a tervezési munka folyamatára a belsőépítész.

Letisztult és modern belső térkialakítás - Fotó: Sólyom Balázs

A család véleménye a Danicával való együttműködésről:

“Kifejezetten élvezetes, konstruktív volt az együttműködés. A jó hangulat, vidámság végigkísérte a munkát, az általunk megfogalmazottak maradéktalanul át lettek ültetve először a koncepciótervbe, majd ez formát is öltött. Mindvégig megvolt a közös hullámhossz, működött  a kémia, Danica kiválóan összefogta a különböző szakmunkákat az egységes hangulat, látványvilág megvalósításának érdekében.

Visszagondolva, jó buli volt az egész. J “

 

 

 

 

 

A lakberendezési őrületnek a hipermarketek sem tudtak ellenállni, megújult az F&F Home részleg.

Virágh Orsolyának, a Danish Interior Design vezetőjének élete nagy fordulatot vett, amikor Koppenhágában beleszeretett a dán designba, Budapesten pedig megalapította a dán klasszikusokat népszerűsítő üzletét.

A budai hegyvidék villájába belépve a minden részletében gondosan megtervezett enteriőr lenyűgöző látványa fogadja a látogatót a JAB lakástextiljeinek és kárpitos bútorainak a világában.

A Rekredenc nevű kétszemélyes vállalkozás – Hórász Rita és párja, Podlovics Zsolt – szinte bármilyen tárgyat képes mozaikkal feldíszíteni az asztaltól a kenyérpirítón át a kerékpárig.

Képes adatbázis ajánló

OTP Székház Babér u. 7.

OTP Székház Babér u. 7.

Forrás: 
Rio Lámpastúdió Kft.