Élő bútorok trendje otthonunkban

Természetes, élő bútorok, mosdópultok – a rusztikus és eredeti stílus kedvelőinek - Fotó: Brandon Barre Photography (Lisa Stevens & Company)

Az új, elképesztően izgalmas és mégis nagyon egyszerű natúr trend pedig egyre népszerűbb, hiszen a valódi fából, kőből készült bútorok értékesek és szépek – különösen napjaink városi emberének, aki szinte sóvárogva szívja be a környezetében lévő természet minden egyes cseppjét…

A természetes anyagok – új technológiáknak, korszerű felületkezeléseknek köszönhetően – szinte ma már bárhová betervezhetők, a világszerte egyre szélesebb körben és kreatív módokon alkalmazott természetes anyagok pedig már stílusunkhoz, egyedi elképzeléseinkhez is könnyedén alakíthatók.

 Akár egy modern stílusú fürdőszobát is érdekessé tesz a természetes, natúr fából készült szépség.

Természetes, élő bútorok, mosdópultok – a rusztikus és eredeti stílus kedvelőinek - Fotó: Dianne Davant and Associates

Óriási kedvenc lett az új, természetesség trendjének jegyében létrejött vizes blokkok díszítése és dekorálása, hiszen a víz, a kő, a fa együttes látványa mindig egy kis Zen élményt, finom harmóniát nyújt.

Nem csoda hát, hogy ilyen népszerűvé lett a látvány, amikor a fürdőszoba alkot eredeti, természetesen szép összhangot a benne elhelyezett bútorokkal és kiegészítőkkel.

Mosdópultunk mellé, - vagy akár helyette - födém fából is készíthetünk látványos és dekoratív fürdőszobai polcokat, melyeket rusztikus kő mosdóval, és zöld növényekkel még inkább kiemelhetünk – a természetes összhatást tovább erősítve.

Természetes, élő bútorok, mosdópultok – a rusztikus és eredeti stílus kedvelőinek - Fotó: Kingdom Builders

Rusztikus és újszerű megoldás, hogy mosdópultunkhoz elegendő mindössze egy nagyobb és szélesebb rönkfa – melynek éppen természetességéből adódik az egyszerűsége, ám ezzel együtt igen látványos is! Egyedi, önálló darabként is megállja a helyét – de kombinálhatjuk más bútorokkal, kiegészítőkkel – például kőből, üvegből készült mosdótálakkal, melyek valódi kis ékszerdobozként hatnak majd a rusztikus fa tömbből kiemelkedve.

Nem csak rusztikus, vagy vidéki otthonokban mutat jól - bátran alkalmazhatjuk modern, sőt minimál terekbe is, akár egy kis egzotikus, vagy ázsiai fűszerezés gyanánt is. Kifinomult fényekkel, és semleges fehér, vagy halványszürke ragyogó háttér mellett egészen különleges, mai lesz az összhatás…

Természetes, élő bútorok, mosdópultok – a rusztikus és eredeti stílus kedvelőinek - Fotó: Susan Teare

Ideális kiegészítő akkor is, ha nem gondolkodhatunk éppen teljesen új fürdőszobában, azonban mégis egy izgalmas és látványos újításra vágyunk.

Szükségünk lesz tehát egy erős, masszív, - lehetőleg kezeletlen - natúr fára, farönkre, és ezt
tervezzük, szabjuk, igazítsuk kedvünk szerint. Legyen akár a teljesen rusztikus, parasztos feeling, vagy éppen egy ilyen elegáns, egzotikus trópusi világ…

Természetes, élő bútorok, mosdópultok – a rusztikus és eredeti stílus kedvelőinek - Fotó: Michele Lee Willson Photography

Igazán egyéni és stílusos viszont akkor lesz majd, ha a fa barázdáit, természetesen szép textúráját kiemeljük a megfelelő világítással is, melyről a mosdó fölötti meleg fényű lámpákkal gondoskodhatunk.
 

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

A Bushmen cég Thunder névre keresztelt multifunkciós, csavarozott elemekből álló zsebkése tűzgyújtó szerkezetet és LED lámpát is tartalmaz.

Képes adatbázis ajánló

Adartne

Adartne
Tervező: Natalie Buijs, 2007/2013

Forrás: 
Leolux