Lakóhajó a szárazföldön

Szerző: 
Forrás: 
Pitsou Kedem Architects
2014.08.16.
Float House - Fotó: Amit Geron

Mindent körülölel a tükörszerűen feszülő víz, hatalmas elmozdítható üveghomlokzat és falak, kristálytiszta leheletű, üde csillogás a fényben. Mindez egy csodásan lebegő, a víz felszínén úszó otthon varázslatának az illúzióját ébreszti lakóiban.

Float House - Fotó: Amit Geron

A Float House ismét egy a Pitsou Kedem Architects tervezőiroda remekei közül. Egy lakóhajó, egy vízen lebegő tanulmány otthon Tel Aviv központi területén. Az építészeti elgondolás a végtelen tágasság, átjárhatóság, áttetszőség élményét emelte tervezőművészi magasságokba.

Float House - Fotó: Amit Geron

A kristálytiszta vizű medencékben megcsillanó üvegfalak elmozdításával hol körbezárt belső terekké alakulnak a lenyűgözően könnyed és levegős térszerkezetek, hol kinyílnak és tágas kerti, medencés fürdőszobánk kádjából merenghetünk a trópusi fák és forró bazaltkövek társaságában.

Float House - Fotó: Amit Geron

Egyetlen végeláthatatlannak tetsző tér, amelyet kedvünk szerint alakíthatunk igényeink szerinti méretű helyiségekké, megteremtve a bensőséges otthon intimitását, csodálatos esti csillogást és a kitárulkozó, ébredező nappalok természetközeli élményét.

Építészet, design: Pitsou Kedem Architects

Tervezők: Pitsou Kedem, Raz Melamed és Irene Goldberg

Fotó: Amit Geron.

 

 

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

A Bushmen cég Thunder névre keresztelt multifunkciós, csavarozott elemekből álló zsebkése tűzgyújtó szerkezetet és LED lámpát is tartalmaz.

Képes adatbázis ajánló

Termosz

Termosz

Forrás: 
Eva Solo