Lakóhajó a szárazföldön

Szerző: 
Forrás: 
Pitsou Kedem Architects
2014.08.16.
Float House - Fotó: Amit Geron

Mindent körülölel a tükörszerűen feszülő víz, hatalmas elmozdítható üveghomlokzat és falak, kristálytiszta leheletű, üde csillogás a fényben. Mindez egy csodásan lebegő, a víz felszínén úszó otthon varázslatának az illúzióját ébreszti lakóiban.

Float House - Fotó: Amit Geron

A Float House ismét egy a Pitsou Kedem Architects tervezőiroda remekei közül. Egy lakóhajó, egy vízen lebegő tanulmány otthon Tel Aviv központi területén. Az építészeti elgondolás a végtelen tágasság, átjárhatóság, áttetszőség élményét emelte tervezőművészi magasságokba.

Float House - Fotó: Amit Geron

A kristálytiszta vizű medencékben megcsillanó üvegfalak elmozdításával hol körbezárt belső terekké alakulnak a lenyűgözően könnyed és levegős térszerkezetek, hol kinyílnak és tágas kerti, medencés fürdőszobánk kádjából merenghetünk a trópusi fák és forró bazaltkövek társaságában.

Float House - Fotó: Amit Geron

Egyetlen végeláthatatlannak tetsző tér, amelyet kedvünk szerint alakíthatunk igényeink szerinti méretű helyiségekké, megteremtve a bensőséges otthon intimitását, csodálatos esti csillogást és a kitárulkozó, ébredező nappalok természetközeli élményét.

Építészet, design: Pitsou Kedem Architects

Tervezők: Pitsou Kedem, Raz Melamed és Irene Goldberg

Fotó: Amit Geron.

 

 

Az elegáns, modern és minden ízében letisztult lakást Tajvanban egy fiatal pár kérte a Ganna Design tervezőcsapatától. Elképzelésük - hogy otthonukban rugalmas terek, és egy elegáns hotelszoba letisztultsága köszönjön vissza – szépen megvalósult.

Fiatalos design a Corvin negyednél, luxuslakás a Károly körúton, exkluzív kényelem a belvárosban, minőség és elegancia Erzsébetvárosban

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

A HAO Design csapata légies, szellős tereket teremtett a nyitott magasföldszintes lakásban, Pingtung City városnegyedében. A nyitott, és tágas térélményt mindössze néhány nagyon egyszerű, ügyes belsőépítészeti trükknek köszönhetik… 

Képes adatbázis ajánló

II. Kerület Modern Családi ház étkező (világítás: Ambi Light)

II. Kerület Modern Családi ház étkező (világítás: Ambi Light)

Forrás: 
Ambi Light