Lakóhajó a szárazföldön

Szerző: 
Forrás: 
Pitsou Kedem Architects
2014.08.16.
Float House - Fotó: Amit Geron

Mindent körülölel a tükörszerűen feszülő víz, hatalmas elmozdítható üveghomlokzat és falak, kristálytiszta leheletű, üde csillogás a fényben. Mindez egy csodásan lebegő, a víz felszínén úszó otthon varázslatának az illúzióját ébreszti lakóiban.

Float House - Fotó: Amit Geron

A Float House ismét egy a Pitsou Kedem Architects tervezőiroda remekei közül. Egy lakóhajó, egy vízen lebegő tanulmány otthon Tel Aviv központi területén. Az építészeti elgondolás a végtelen tágasság, átjárhatóság, áttetszőség élményét emelte tervezőművészi magasságokba.

Float House - Fotó: Amit Geron

A kristálytiszta vizű medencékben megcsillanó üvegfalak elmozdításával hol körbezárt belső terekké alakulnak a lenyűgözően könnyed és levegős térszerkezetek, hol kinyílnak és tágas kerti, medencés fürdőszobánk kádjából merenghetünk a trópusi fák és forró bazaltkövek társaságában.

Float House - Fotó: Amit Geron

Egyetlen végeláthatatlannak tetsző tér, amelyet kedvünk szerint alakíthatunk igényeink szerinti méretű helyiségekké, megteremtve a bensőséges otthon intimitását, csodálatos esti csillogást és a kitárulkozó, ébredező nappalok természetközeli élményét.

Építészet, design: Pitsou Kedem Architects

Tervezők: Pitsou Kedem, Raz Melamed és Irene Goldberg

Fotó: Amit Geron.

 

 

Ami igazán izgalmassá teszi a festői környezetben, igényes, több lehetőséget magába rejtő, Csillaghegy felett található ingatlant, az az, hogy egy sziklaszirtre épült.

A második kerületi családi villát tervezői, a Bánáti és Hartvig Építész Iroda abszolút modern, a lehető legkorszerűbb építészeti elveket és szerkezeti megoldásokat követve, a nemzetközi trendekhez mérten tervezték meg. 

Egy ház, amely lakói történetéről mesél háromdimenziós képekben, és úgy változik, ahogy a benne lakók élete formálódik az évek során.

Színes, fiatalos, modern kislakás külföldi turistáknak.

Képes adatbázis ajánló