Lakóhajó a szárazföldön

Szerző: 
Forrás: 
Pitsou Kedem Architects
2014.08.16.
Float House - Fotó: Amit Geron

Mindent körülölel a tükörszerűen feszülő víz, hatalmas elmozdítható üveghomlokzat és falak, kristálytiszta leheletű, üde csillogás a fényben. Mindez egy csodásan lebegő, a víz felszínén úszó otthon varázslatának az illúzióját ébreszti lakóiban.

Float House - Fotó: Amit Geron

A Float House ismét egy a Pitsou Kedem Architects tervezőiroda remekei közül. Egy lakóhajó, egy vízen lebegő tanulmány otthon Tel Aviv központi területén. Az építészeti elgondolás a végtelen tágasság, átjárhatóság, áttetszőség élményét emelte tervezőművészi magasságokba.

Float House - Fotó: Amit Geron

A kristálytiszta vizű medencékben megcsillanó üvegfalak elmozdításával hol körbezárt belső terekké alakulnak a lenyűgözően könnyed és levegős térszerkezetek, hol kinyílnak és tágas kerti, medencés fürdőszobánk kádjából merenghetünk a trópusi fák és forró bazaltkövek társaságában.

Float House - Fotó: Amit Geron

Egyetlen végeláthatatlannak tetsző tér, amelyet kedvünk szerint alakíthatunk igényeink szerinti méretű helyiségekké, megteremtve a bensőséges otthon intimitását, csodálatos esti csillogást és a kitárulkozó, ébredező nappalok természetközeli élményét.

Építészet, design: Pitsou Kedem Architects

Tervezők: Pitsou Kedem, Raz Melamed és Irene Goldberg

Fotó: Amit Geron.

 

 

2016 a Fény Éve – és ezt már több ízben is megcsodálhattuk a lakberendezésben is: a szellős, légies terek könnyedén megteremthetők, ha nehéz, fajsúlyos bútorok helyett könnyed áttetszőséggel rendezzük be a helyiségeket.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Héder János, aki feleségével Zoltai Judittal alapította az Inarchi és a Manooi cégeket, belsőépítészként diplomázott a MOME-n, majd a belsőépítészeti munkáin belül egyre nagyobb szerepet kapott a fénytervezés. Ma már a fény misztikumát kiemelő kristályokból megalkotott Manooi csillárok a világ minden pontján örömet visznek az emberek életébe.

Képes adatbázis ajánló

Arno kanapé

Arno kanapé

Forrás: 
Bosal, VA Design