Alessi 2017-es tavaszi-nyári kollekció

Szerző: 
Forrás: 
Alessi
2017.02.15.
„Nomu” kávéfőző - tervező: Naoto Fukasawa - Fotó: Alessi

Ahogyan azt már a korábbi években megszokhattuk, a termékpaletta idén is jó néhány praktikus és mutatós konyhai eszközzel, étkező és tálaló szettel lett gazdagabb, de találunk két ötletes faliórát is az Alessi új, 2017-es tavaszi-nyári kollekciójában.

A sztártervezők mellett ifjú tehetségek sorának ad bemutatkozási lehetőséget az olasz design márka. Az anyagokat tekintve továbbra is meghatározó maradt a rozsdamentes acél, de emellett a tervezők kísérleteznek például a műanyaghoz való visszatéréssel vagy a természetes anyagok használatával is.

„Forma” reszelő - tervező: Zaha Hadid - Fotó: Alessi

A „Forma” fantázianevet viselő konyhai reszelő a tavaly elhunyt sztárépítész-designer Zaha Hadid utolsó munkája formatervezőként. Ahogyan az általa tervezett épületek többségére, erre a tárgyra is igaz, hogy a természeti formák - jelen esetben a szél és a víz által kialakított alakzatok - inspirálták megjelenését. A reszelő két elemből áll: a fekete, tárolóként funkcionáló, szoborhatásúra csiszolt alapzaton foglal helyet a rozsdamentes acélból készült reszelő felület.

„Forma” reszelő - tervező: Zaha Hadid - Fotó: Alessi

A Stefano Giovannoni által tervezett 1999-es „Mami” edénysorozat, amely anno újraértelmezte a zománcozott konyhai edények fogalmát, most, húsz évvel később újabb darabokkal bővült "Mami 3.0." néven: a fekete, rozsdamentes acélból készült lábas, palacsintasütő és serpenyő mellett találunk az új sorozatban egy szószos tálat és egy tejforralót is.

„Mami 3.0.” edénysorozat - tervező: Stefano Giovannoni - Fotó: Alessi

Egy gyönyörű megmunkálású acél evőeszköz készlet is gazdagítja az új kollekciót. A „Giro” szett különleges, építészeti ihletettségű vonalvezetése Ben van Berkel (UNStudio) munkája.

"Giro" evőeszköz készlet - tervező: Ben van Berkel (UNStudio) - Fotó: Alessi

A 2015-ben elkezdettColombina fish” sorozat (tervező: Doriana és Massimiliano Fuksas) idén egy osztrigahámozó késsel, valamint apró, kedves halformájú fűszertartókkal lett teljes.

„Colombina fish” sorozat - tervező: Doriana és Massimiliano Fuksas - Fotó: Alessi

Sakura Adachi japán tervező első munkája az Alessi számára a „Lovely Breeze” tál, melynek különleges kinézetét a keljfeljancsi játék inspirálta. Az ötletes forma kiváló lehet például gyümölcsök vagy édességek mutatós elhelyezésére, függőleges helyzetbe állítva pedig helyet takaríthatunk meg vele a konyhában.

„Lovely Breeze” tál - tervező: Sakura Adachi - Fotó: Alessi
„Lovely Breeze” tál - tervező: Sakura Adachi - Fotó: Alessi

A „kotyogós” kávé szerelmeseinek két kávéfőző is született idén. A klasszikusabb és egyszerűbb vonalvezetésű „Nomu” nevű kotyogós Naoto Fukasawa tervező munkája, aki egyike a legsikeresebbeknek a minimalista design kortárs képviselői közül. A másik extravagánsabb darab a Michele De Lucchi által 2015-ben megalkotott, azóta pedig ikonikussá vált „Pulcina” új változata.

„Nomu” kávéfőző - tervező: Naoto Fukasawa - Fotó: Alessi
"Pulcina" kávéfőző - tervező: Michele De Lucchi - Fotó: Alessi

A két falióra, amely helyet kapott az újdonságok között – a kávéfőzőkhöz hasonlóan ­– szintén két eltérő stílus jegyeit viseli magán. Adam Cornish „Arris” faliórája egy az építészetben használt fogalomról kapta a nevét, amely a két felület metszéshatárán lévő éleket jelöli. A hajlított acéllemezből készült számlapon a fény-árnyék játékának végtelen mozgását csodálhatjuk meg az idő múlásával párhuzamosan.

"Arris" falióra - tervező: Adam Cornish - Fotó: Alessi

A másik óra Michele De Lucchi alkotása: a „Raggiante” számlapja bambuszból készült, formája pedig a nap sugarait utánozza. A természetes anyag melegségét a narancssárgára festett alumínium mutató ellensúlyozza és emeli ki.

„Raggiante” falióra - tervező: Michele De Lucchi alkotása - Fotó: Alessi

 

Ami igazán izgalmassá teszi a festői környezetben, igényes, több lehetőséget magába rejtő, Csillaghegy felett található ingatlant, az az, hogy egy sziklaszirtre épült.

A második kerületi családi villát tervezői, a Bánáti és Hartvig Építész Iroda abszolút modern, a lehető legkorszerűbb építészeti elveket és szerkezeti megoldásokat követve, a nemzetközi trendekhez mérten tervezték meg. 

Egy ház, amely lakói történetéről mesél háromdimenziós képekben, és úgy változik, ahogy a benne lakók élete formálódik az évek során.

Színes, fiatalos, modern kislakás külföldi turistáknak.

Képes adatbázis ajánló

Lina Design

Lina Design

Forrás: 
Koelnmesse