Haworth “Spaces/Places" az Orgatecen

Forrás: 
2016.12.18.
Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

A Haworth bemutatta az irodabútorok Kölnben megrendezett nagy seregszemléjén, az Orgatec kiállításon, hogy milyen design-gondolkodás rejlik az inspiráló és produktív terek és helyek kialakítása mögött.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

Az Orgatec 2016 alkalmával a Haworth partnercégek közreműködésével, valamint Patricia Urquiola spanyol tervezővel közösen az inspiráló terek kialakításának fontosságára helyezte a hangsúlyt, bemutatva miként alkothatunk Tereket és Helyeket napjaink folyamatosan változó és mobilis munkakultúrája számára.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

Az “Explore our Space, discover your Place” koncepció keretében a látogatók megtapasztalhatták azokat a kulcsfontosságú design elemeket, amelyek segítségével visszacsalogatható a mobilis munkaerő az irodákba. Ezek az ösztönzők, mozgatórugók - a közösség, a légkör, az alternatívák, és a kölcsönös kapcsolódási pontok – egy különleges, emberközpontú megközelítés lehetőségei, melyek kihangsúlyozzák a minden szempontból megfelelően kialakított, kollektív belső terek jelentőségét, melyek motiválóan hatnak az egyének teljesítményére, formálják a kultúrát.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

“Gondosan megválasztott bútorok, színek, anyagok és a megfelelő világítás, hangszigeteléssel kombinálva,  beépített technológiával olyan "összetevők", melyek egy szép és emlékezetes teret átformálhatnak olyan helyekké, amelyek hívogatóak az emberek számára, amelyek jó érzéssel töltenek el és hatékonyságra ösztönöznek – egy hellyé, ahol jó dolgozni.” magyarázza Henning Figge, a Haworth Európa vezető-igazgatója, a Haworth Orgatec koncepciója kapcsán elhangzott beszédében.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

A partnerek olyan attraktív és újszerű megoldásaival kiegészülve, mint az akusztikus panelek az Ecophontól, szőnyegpadlózat az Ege cégtől, térelválasztók, válaszfalak a Nordwalltól és világítástechnika a Triluxtól, a standon olyan megoldásokat találhattunk, melyekkel újraértelmezhető egy tér és olyan egyedi igényekre, kihívásokra adtak választ, melyek napjaink sokrétű irodakörnyezetére jellemzőek.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

A Haworth a következő újdonságokat mutatta be az Orgatec 2016 szakkiállításon:

 

Fern irodaszék

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fern irodaszék - Fotó: Haworth

Ez a forradalmian új székdesign, amely minden mozdulatunkkal összhangban van és fontos szerepet tölt be az egészséges ülésélmény kiterjesztésében. A látogatók megismerkedhettek a tervezés folyamataival, valamint a kutatás és fejlesztés fázisában megalkotott koncepciómodellek is kiállításra kerülnek.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fern irodaszék - Fotó: Haworth

 

Be_Hold szekrényrendszer

Egy új szekrényrendszer, amely arra hivatott, hogy alakítsa a teret és különböző munkastílusokhoz - a csapatmunkáktól az egyéni, koncentrációt igénylőig - nyújtson támogatást,  kiaknázva a munkakörnyezetben fellelhető lehetőségeket. Perforált fém, kiterjedt szín- és anyagskála, szövettel bevont hátlapok, valódi fa fedlapok, nyitott polcrendszerek, zárható szekrények és tolóajtós tárolók, csak pár a rendelkezésre álló lehetőségek közül, melyekkel a Be_Hold sokszínűsége hozzájárulhat a funkcionális terek kialakításához.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Be Hold szekrényrendszer - Fotó: Haworth

 

Immerse asztalok

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Immerse asztalok - Fotó: Haworth

Immerse asztalok különböző munkafolyamatokhoz, adhoc jellegű tárgyalásokhoz, lehetővé teszik olyan mikrokörnyezetek létrehozását, melyek önmagukban is megállják helyüket, egyének csoportok számára is ideálisak, ülő/álló munkához egyaránt.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Immerse asztal - Fotó: Haworth

 

Poppy fotelek

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Poppy fotel - Fotó: Haworth

Napjaink gondolkodói, felfedezői, alkotói olyan tereket keresnek, amelyek támogatják a mindennapi munkát, amik könnyen elérhetőek, gondosan kialakítottak. A Poppy székek a hangulatos légkört megtestesítő terek kiegészítői, az otthon melegét sugározzák annak kényelmével és biztonságával együtt, azokat tulajdonságokat, melyeket a munkahelyünkön is keresünk. A Poppy mindig tökéletes, ha az egyediséget keressük, kényelmes, hangulatos, alkalmazkodó, kifejező és bájos.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Poppy fotel - Fotó: Haworth
Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Poppy fotel - Fotó: Haworth

 

Drift panelek

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Drift panel - Fotó: Haworth

A Drift panelek a mobilis munkaerő támasztotta igényekre szolgálnak válaszul, olyan nyitott terekben ideálisak, ahol fókuszált és kollaboratív munka egyaránt zajlik. Letisztult formatervével, kifejező színek széles választékával, a Drift az otthon érzetét nyújtja az irodában, miközben hangszigetelő tulajdonsága és a többi Haworth termékkel való integrálhatósága még alkalmasabbá teszi belső terek kiegészítéséhez.

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Drift panelek - Fotó: Haworth

 

Új európai szövet-és anyagválaszték

Patricia Urquiolával együttműködve, új kollekciókkal egészült ki a cég európai szín- és anyagpalettája. Új szövetszínek, laminátumok, felületszínek kerülnek a választékba, melyek remekül kombinálhatóak egymással, könnyed, játékos és izgalmas légkört kölcsönözhetnek bármely munkakörnyezetnek.

A standon a Cappellini két újdonsága, az ikonikus Drum fotel - Mac Stopa tervezése - és a Sebastian Herkner által tervezett Telo Lounge bútorok is kiállításra kerültek.

A cikk a Haworth Hungary támogatásával készült.

Haworth Hungary

Irodabútor Kereskedelmi Kft.

1031 Budapest, Záhony u. 7.

Graphisoft Park, Hy épület

Tel.: 0036 1 201 4010

Fax: 0036 1 201 1995

www.haworth.hu

Nyitvatartás- H-CS. 9-16.30,  P 9-15.00,  Szo-V zárva

 

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Cappellini Drum fotel, tervező: Mac Stopa - Fotó: Haworth

 

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

 

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

 

Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth
Haworth stand az Orgatecen - 2016 - Fotó: Haworth

 

Az elegáns, modern és minden ízében letisztult lakást Tajvanban egy fiatal pár kérte a Ganna Design tervezőcsapatától. Elképzelésük - hogy otthonukban rugalmas terek, és egy elegáns hotelszoba letisztultsága köszönjön vissza – szépen megvalósult.

Fiatalos design a Corvin negyednél, luxuslakás a Károly körúton, exkluzív kényelem a belvárosban, minőség és elegancia Erzsébetvárosban

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

A HAO Design csapata légies, szellős tereket teremtett a nyitott magasföldszintes lakásban, Pingtung City városnegyedében. A nyitott, és tágas térélményt mindössze néhány nagyon egyszerű, ügyes belsőépítészeti trükknek köszönhetik… 

Képes adatbázis ajánló

Tronchi kanapé

Tronchi kanapé

Forrás: 
Quota, VA Design