Helikoptert újra hasznosítva - Helicopter Glamoing

Szerző: 
Forrás: 
Helicopter Glamping
2018.02.06.
Helicopter Glamping Stirling Scotland - Fotó: Helicopter Glamping Stirling Scotland

Melyik kisfiú ne álmodozott volna arról, hogy pilóta lesz, s melyik „nagyfiú” ne örülne neki, ha egyszer egy ilyen járgány fedélzetére léphetne, sőt ott is tölthetne pár hangulatos éjszakát?

 

Helicopter Glamping

Nem kell az összes kiszuperált légi eszközt szemétre vetnünk, hiszen csodásan lehet őket hasznosítani még azután is, hogy eredeti funkciójukat már nem képesek többé betölteni.

 

Helicopter Glamping

 

A Helicopter Glamoing Skócia szívében, Thornhillben található, s hotelként funkcionál már egy ideje. A kisváros igazi történelmi gyöngyszem, melyet annak idején már a rómaiak is felfedeztek maguknak, újkori történelme azonban „csupán” 1714-ig nyúlik vissza. Már a környezet sem akármilyen, el tudjuk képzelni, milyen közelről a vad, kócos skót táj: napozni ritkán fogunk ezen a vidéken, a szél azonban egészen biztosan reggeltől estig borzolja majd a hajunkat.

 

Helicopter Glamping

 

Az egyik kiszuperált királyi tengerészeti helikopternek abban a szerencsében volt része, hogy ilyen körülmények között hotelként születhetett újjá, méghozzá nem is akármilyen kalyibaként, hanem luxusszállásként.

 

Helicopter Glamping Stirling Scotland - Fotó: Helicopter Glamping Stirling Scotland

 

Az egész családot el tudjuk szállásolni ebben a különleges térben, ugyanis egy dupla és egy tripla ágy mellett még egy külön fekhely is áll a vendégek rendelkezésére, méghozzá a farokrészben. Itt azonban csak a legszerencsésebbek alhatnak, azaz a család legkisebb tagjai.

 

Helicopter Glamping Stirling Scotland - Fotó: Helicopter Glamping Stirling Scotland

 

A régi bajtársat nemrégiben meglátogató katonák szinte el voltak ájulva, mennyi hely van egy ilyen masinában, hiszen a hálószobák mellett fürdőszoba és egy konyha is kialakításra került, s az új tulajdonosok úgy érezték, a régi személyzetet kifejezetten meghatotta az új külső, hogy ilyen jó gondját viselik az öreg járgánynak, s egy igazán kedves kuckót varázsoltak belőle.

 

Helicopter Glamping

 

Ez a 17 méter hosszú Sea King 1994-ben vonult végleg nyugdíjba, egykori kapitánya a látogatás során elmondta, hogy annak idejét összesen 103 órát repült benne, s garantálj, hogy az ülések sokkal kényelmesebbek most benne, mint annak idején. Amin nem is csodálkozunk, hiszen a házaspár rengeteget dolgozott rajta, hogy lakályos, kényelmes teret alakítsanak ki, mely minden igényt kielégít. Például a jelzőtáblák, a világítás az eredeti állapotnak megfelelően lett helyreállítva.

 

Helicopter Glamping

 

A mini társalgóvá átalakított pilótafülkéből lélegzetelállítókilátás nyílik a skót tájra. Érdekessége, hogy az eredeti ülések megmaradtak, csak egy apróbb átalakításon estek át.A konyhában, ami ugyan nem túl tágas, elfért egy dupla mosogató, mikrohullámú sütő, sőt tűzhely is, így akár még főzni is lehet a helikopter gyomrában. A fürdőszoba is minden igényt kielégítő.

 

Helicopter Glamping Stirling Scotland - Fotó: Helicopter Glamping Stirling Scotland

 

S habár nem olcsó kibérelni a luxus helikoptert, egy éjszaka csaknem £150-ba kerül, ám az biztos, hogy egy életre szóló élmény marad kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen akár egy egész család is kényelmesen elfér benne három gyerekkel. Az összes felesleges berendezést eltávolították belőle, szinte csak a váz maradt, amit aztán minőségi, kézműves bútorokkal rendeztek be. A napfénykupola és dupla üvegű teraszajtóknak köszönhetően a helikopter oldalán ömlik be a természetes fény.

 

Helicopter Glamping Stirling Scotland - Fotó: Helicopter Glamping Stirling Scotland

 

Húsvéttól egészen novemberig lehet lefoglalni a helikopter szállodát, így még nem késő, akár még idén meglátogathatjuk. 

A Wrzeszczai Mariusz építészetiroda által tervezett, tágas, családi rezidencia Lengyelországban, Ponzanban található. Legszembetűnőbb ékessége a természetes, modern faburkolás és a fények különleges játéka. 

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

A 21. századi modern házban, Somlai Tibor belsőépítész tervei alapján jól érződik a két világháború közötti, polgári villák hatása.

A Haworth eddig is széles termékpalettája igazi design klasszikusokkal, világhírű tervezők ikonikus bútoraival egészült ki.

Képes adatbázis ajánló

Comforto 66 konferenciaszék

Comforto 66 konferenciaszék. A sorolható és rakásolható, számozható konferenciaszékek felhajtható ülőlappal rendelkeznek, így optimális megoldást kínálnak hangversenytermek, előadóterek berendezésére.

Forrás: