Irodaházak Éjszakája - másodszor

Eiffel Palace Irodaház - Fotó: Kucsera Attila, Europa Design

Az Irodaházak Éjszakája kötetlen szakmai rendezvényre második alkalommal került sor 2014. június 19-én éjjel, az alapító - Europa Design, és a szponzorok - portfolio.hu és irodakereso.info szervezésében.

Az ingatlan és építész szakma meghívottjai három irodaépület (Eiffel Palace Irodaház, Váci Corner Irodaház, Váci33 Irodaház) nagyközönség elől elzárt tereibe tekinthettek be, ráadásul mindezt az esti, nyugodt órákban, amikor zavartalanul ismerkedhettek meg az egyes irodaterületek építészeti, belsőépítészeti kialakításával, a meghívott előadóktól és személyes tapasztalatszerzésen keresztül. Az irodaházak között partybuszokon utazhattak a vendégek, ahol az éjszakai Budapest látványa mellett a vendéglátók figyelmessége fokozta a meghívottak jó közérzetét.

Az első helyszínen, az Eiffel Palace Irodaházban Gelesz András, a 120 éves épület felújításának építész tervezője avatta be a szakmai közönséget az építés részleteibe. A látogatók szabadon fedezhették fel a tetőtéri bérterületen található BCCH (Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara) irodáját, amelyet az Europa Design rendezett be jellemzően Herman Miller, Wilkhahn és Actiu irodabútorokkal.

A buszos szakmai túra a Váci Corner új irodaházába vezetett, amely 2013-ban 78,34%-os eredménnyel elnyerte Magyarország eddigi legmagasabb, az épület környezettudatosságát garantáló BREEAM „Excellent” Interim minősítését. A HB Reavis képviselői szórakoztató épületbejárást tartottak az épületben.  A vendégek személyesen nyerhettek tapasztalatot a Leitz és Esselte kiegészítőkkel felszerelt mintairodában az Europa Design által forgalmazott bútorokról.

Irodaházak Éjszakája II. - Videó: Irodaházak Éjszakája

A rendezvény végállomása a magas hatékonyságú, 6,49-es közös területi szorzójú Váci 33 Irodaház volt, ahol a 7 éves, zöld minősítésű épület üzemeltetési-bérbeadási tapasztalatait osztották meg az érdeklődőkkel. A V33 impozáns tetőteraszi sétája után az est az értékes nyeremények kisorsolásával zárult, ahol egy százezer orint értékű Portfólió Konferencia részvétel mellett az Europa Design felajánlásában egy Actiu – Stay „NightEdition” irodaszék is gazdára talált. A rendezvény #irodahazakejszakahashtagjatéka tovább folytatódik a facebookon az irodakereso.info által felajánlott online média megjelenésért. 

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

2016 a Fény Éve – és ezt már több ízben is megcsodálhattuk a lakberendezésben is: a szellős, légies terek könnyedén megteremthetők, ha nehéz, fajsúlyos bútorok helyett könnyed áttetszőséggel rendezzük be a helyiségeket.

Idén a szakmai zsűri Németh Ágnes Csillának ítélte oda az Év Lakberendezője díjat, aki egy passzív jellegű családi ház  belső terveit készítette el a berendezéssel együtt egy fiatal, kétgyerekes házaspárnak.

Innovatív, fantáziadús, egyedi és változatos – ezek a legtalálóbb jelzők arra a design üveg termékcsaládra, amit az S'39 Hybrid Design Manufacture és a Rákosy Glass közösen alkotott meg. A Luminari Glass a Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájának idei egyik győztese.

Képes adatbázis ajánló

Rioni ágy

Rioni ágy, Karim Rashid, 2013

Forrás: 
Karim Rashid Inc