Loft hangulat és skandináv design a régi Harisnyagyárban

Loft hangulat és skandináv design az újjáéledő, régi Harisnyagyárban - Fotó: InnoConcept

 Az InnoConcept showroomja a Budapesti Harisnyagyár lehengerlő atmoszférával bíró indusztriális terében, egy unikális közegben és igazán izgalmas loft hangulatban mutatja be itthon a minőségi skandináv és német designt.

A nagy műgonddal megtervezett koncepció az első pillanattól levesz a lábunkról: az InnoConcept egyedi hangulatát nem lehet nem imádni. Az indusztriális környezetben található hatalmas térben szabadon szárnyal a képzelet, s az üzletvzető Péli Noéminek a gondos elrendezéssel könnyedén sikerült elérnie, hogy a legkevésbé se érezzük magunkat egy zsúfolt bútorraktárban: ebben a lakberendezési showroomban tágasság, fény és a fehérre meszelt falak gigantikus felületei fogadnak, a designkanapék pedig puha ölelésükkel kellemes, elnyújtózó belesüppedésre csábítanak. „A bútorok csodásan élnek ebben a térben” – lelkesedik Noémi, aki voltaképpen a gombhoz varrta a kabátot, hiszen elárulta: a helyszín előbb volt meg, mint magának a showroomnak a koncepciója. Utóbbira sem kellett azonban sokáig várni, a Harisnyagyár unikális hangulata szorgosan inspirálta az InnoConcept kialakulását.

Loft hangulat és skandináv design az újjáéledő, régi Harisnyagyárban - Fotó: InnoConcept

Az üzlet mögött álló csapat, Péli Noémi és az elérhető, mégis minőségi dán designtermékeket Magyarországra az InnoShoppal az elsők között bevezető Kollin András az új showroommal hosszas előkészítés után egy következő szintre lépett. A Bálnában található hygge-mennyországnak a harisnyagyári üzlet nem jelent konkurenciát, éppen ellenkezőleg: tökéletes harmóniában, egymást kiegészítve tudják ezentúl a skandináv design csaknem teljes spektrumát kézzelfoghatóvá, átélhetővé, „beleülhetővé” tenni a lakberendezés új, haladó útjai iránt érdeklődő hazai vásárlók számára. Az InnoShop kilencvenes évekbeli megnyitása óta egy szélesebb kör számára mutat irányt a minőségi, innovatív formatervezés világába az elérhető árú és a hazai körülményekbe remekül illeszkedő dán designtermékeikkel és bútoraikkal. Az InnoConcept ehhez képest egy újabb lépést tesz előre és felfelé a prémium kategória irányába.

Loft hangulat és skandináv design az újjáéledő, régi Harisnyagyárban - Fotó: InnoConcept

Péli Noémi elmondása alapján a koncepció a kezdetektől nem más, mint Magyarországon is bemutatni olyan kompromisszumoktól mentesen magas kategóriájú prémiumtermékeket, amelyek azonban sok más, a nemzetközi színtéren ezen a színvonalon mozgó márkához képest elérhetőbb áron kínálhatók. A kínálat gerincét adják a skandináv designban is a leginnovatívabb újhullámot képviselő Bolia bútorok, valamint a német Hülsta cég termékei. A Bolia intimebb hangulatú, finoman lekerekített, minimál formái határozzák meg a legerőteljesebben az InnoConcept arculatát. Amerre nézünk, minőségi faanyagokkal, puha textilekkel találkozunk, melyek hiba nélkül csempészik bele az ipari hangulatú helyszínbe a legmenőbb skandináv otthonok meleg hangulatát.

Loft hangulat és skandináv design az újjáéledő, régi Harisnyagyárban - Fotó: InnoConcept

 A tájékozódást segítendő a nagy, egybefüggő teret tematikusan tagolják a bútorválasztások: az egyes sarkokban elkülönítve találunk különböző funkciójú tereket, a „living”, „sleeping”, „dining” feliratok (nappali, háló, étkező) alatt. A skandináv design örök – ez egészen biztos. A különböző vadonatúj irányzatok, a prémium márkák variálhatósága és személyre szabhatósága viszont szüntelen új kihívásokat jelent; ezek a kihívások inspirálták az InnoConcept gondolatát a kezdetektől fogva.

Loft hangulat és skandináv design az újjáéledő, régi Harisnyagyárban - Fotó: InnoConcept

„Az otthonnak három lelke van – állítja Noémi nagy szakértelemmel –, az ágy, az étkező és egy igazán kényelmes, csodás ülőbútor.” Ez utóbbiak jelentik a showroom kulcsdarabjait is: kanapék, fotelek és komplex funkciójú ülőbútorok elképesztően széles választékával szembesülhetünk itt, melyek nem csupán modulárisak, de a gyártók szín, méret és anyaghasználat tekintetében is minden egyedi elképzelésre nyitottak.

Loft hangulat és skandináv design az újjáéledő, régi Harisnyagyárban - Fotó: InnoConcept

Noémi hisz az emberközeliségben, a barátságos, vevőorientált hangulatban, abban, hogy egy igazán jó döntés egy designkanapén hosszan üldögélve, egyedi kézműves kerámiából teát kortyolgatva, a hosszú évek alatt felgyűlt szakértelemmel együtt is önfeledten lelkes, profi segítséggel születhet meg. Az InnoConceptben ehhez minden adott: van tér, van idő, van figyelem is a vásárlóra. A showroom azonban nem áll meg itt, a helyszín csodálatos hangulatát nem csupán akkor élhetjük át, ha inspirálódni akarunk, esetleg bútort vennénk: decembertől beindulnak a különböző lakberendezési workshopok, egyéb rendezvények is, melyek keretében bárkinek lehetősége nyílik ebben a rabul ejtő loft környezetben elveszni egy kicsit.

 

2016 a Fény Éve – és ezt már több ízben is megcsodálhattuk a lakberendezésben is: a szellős, légies terek könnyedén megteremthetők, ha nehéz, fajsúlyos bútorok helyett könnyed áttetszőséggel rendezzük be a helyiségeket.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Héder János, aki feleségével Zoltai Judittal alapította az Inarchi és a Manooi cégeket, belsőépítészként diplomázott a MOME-n, majd a belsőépítészeti munkáin belül egyre nagyobb szerepet kapott a fénytervezés. Ma már a fény misztikumát kiemelő kristályokból megalkotott Manooi csillárok a világ minden pontján örömet visznek az emberek életébe.

Képes adatbázis ajánló

Olaj adagoló

Olaj adagoló

Forrás: 
Eva Solo