Luminari Glass: üvegburkolat az egyediség kézjegyével

Forrás: 
Luminari Glass
2015.12.12.
LUMINARI GLASS üvegburkolat termékcsalád - Alkotó: S’39 Hybrid Design Manufacture; Gyártó: Rákosy Glass Kft - Fotó: Luminari Glass

Innovatív, fantáziadús, egyedi és változatos – ezek a legtalálóbb jelzők arra a design üveg termékcsaládra, amit az S'39 Hybrid Design Manufacture és a Rákosy Glass közösen alkotott meg. A Luminari Glass a Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájának idei egyik győztese.

LUMINARI GLASS üvegburkolat termékcsalád - Alkotó: S’39 Hybrid Design Manufacture; Gyártó: Rákosy Glass Kft - Fotó: Luminari Glass

A folyamatosan bővülő üvegburkolat termékcsalád fejlesztését tavaly kezdte a Rákosy Glass, azóta pedig már a második kollekciót készítik el a Szövetség ’39 tervezőivel.

LUMINARI GLASS üvegburkolat termékcsalád - Alkotó: S’39 Hybrid Design Manufacture; Gyártó: Rákosy Glass Kft. - Fotó: Luminari Glass

Az S’39 művészeti és design stúdió tevékenysége a művészet, a design és az oktatás metszéspontjain mozog. A Rákosy Glass egy 1981 óta sikeresen működő családi vállalkozás, amely építészeti kontextusú egyedi üvegelemek tervezésével, gyártásával, és beépítésével foglalkozik. A Rákosy Glass számára ezelőtt sem volt idegen az együttműködés különféle művészeti ágak képviselőivel (pl. textiltervezőkkel), hogy így adjanak teret az újításnak és kreatív kísérletezésnek. A közös munka eredménye egy olyan termékkollekció, amely egyesíti a precizitást és magas technológiát a manufakturális gyártás gondosságával.

LUMINARI GLASS üvegburkolat termékcsalád - Alkotó: S’39 Hybrid Design Manufacture; Gyártó: Rákosy Glass Kft. - Fotó: Luminari Glass

A Luminari Glass a hagyományos burkolati és térelválasztó rendszerek közül innovatív anyaghasználatával és különleges vizualitásával tűnik ki. Újdonsága, hogy laminált, azaz többrétegű üvegből készül, így a különböző technikák – az üveg- és textilnyomatás, a szitanyomás, a lézervágás és hímzés – transzparens és nem-átlátszó felületen egyaránt megjelenhetnek. Így szinte végtelen kombinációját kapjuk – egy kollekción belül is – az anyagoknak, színeknek és mintáknak. A többrétegű felépítés másik praktikus előnye a biztonságosság és az időtállóság.

A sokszínű, változatos termékpaletta rendkívül sokrétű felhasználásra alkalmas: a falburkolattól az ajtón és térelválasztón át egészen a bútor léptékű alkalmazásig, vagy akár a zuhanykabinig.

A grafikai elemek egymással tetszés szerint kombinálhatóak, a transzparenciára épülő motívumok így mind a sík, mind a térformálásban nagyfokú szabadságot biztosítanak a tervezőnek.

 

A neves olasz textil és bútorgyártó cég, a Rubelli Venezia kollekciója Alice Csodaországába hívogat a különleges textúrájú, mintájú luxus textilekkel és egyedi bútorokkal. A Rubelli termékek megvásárolhatók a Dekor Classic bemutatótermében.

Nils Holger Moormann német autodidakta tervező-designer a kis terek szakértője. Ahogy ars poeticájában vallja, a legfontosabb szakmai kihívás számára a legkisebb terek élhetővé tétele, azaz a mikrolakások helytakarékos és egyedi berendezése.

Az ukrán székhelyű HoleRoll cég különleges, művészi redőnyök megalkotásával foglalkozik. Elsötétítve a szobában a lyukacsos anyag éjszakai városképek és a csillagos égbolt fényeit „festi” az ablakunkra.

Amikor egy pici lakásnak rossz az elrendezése, a belsőépítész – jelen esetben Bényei István és Szén Molnár Tamás – találékonyságán múlik, hogy egy négyzetcentiméter se vesszen kárba, s otthonunk a szűk tér ellenére kényelmes és jól használható legyen.

Képes adatbázis ajánló

“KU” étkészlet “MU” evőeszközökkel

“KU” étkészlet “MU” evőeszközökkel

Forrás: 
Alessi