Olasz konyhabútor trendek - Armani és Ernestomeda

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Eurocucina, Eurocucina 2016 - Photo by PASS

Giorgio Armani már 2008 óta stílust teremtett a konyhában is. A Dada számára tervezett kollekciójával a tökéletességre törekvést fejezi ki, hiszen a rendkívül praktikus összeállításokat - mind a munkafelületét tekintve, mind pedig a tárolás szempontjából – kifinomult stílus és egy igazán természetes atmoszféra lengi körül.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Eurocucina – Photo by PASS

Armani a konyhát egy olyan praktikus élettérként értelmezi, amely ugyanúgy képes érzelmeket közvetíteni számunkra, mint egy meghitt háló, vagy egy mozgalmas nappali. Kollekciói valamennyi érzékszervünket megmozgatják.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Eurocucina – Photo by PASS

A monolitikus C alakú sziget innovatív, vízszintes tolóajtórendszerének elhúzásával bukkan elő a munkalap. A rendszerfal fa burkolatot kapott – a padlótól egészen a mennyezetig érő oszlopok és süllyesztett fali egységek rejtik el az elektronikát a tolóajtók mögött.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Eurocucina – Photo by PASS

Valamennyi bemutatott kollekcióhoz tartozik egy teherhordó rendszer, beépített üvegállvány a polcok között, világítással. A legfrissebb újdonság azonban az a két kis „dobogó”, melyeket a borok elegáns szervírozására terveztek.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani /DADA kollekció/

A konyha egészen újszerű, építészeti jellegű megjelenéssel gazdagodott, hála az elegáns és a rusztikus anyagok és formák váltakozásának.

Az anyagok egytől egyig izgalmasak - változatosak és kifinomultak. Olyan természetes kövek alkotják, mint például a porphyr, a gres kő és a pala, valamint a különböző fafajták: fehérített tölgy, dió és grafitszínű tölgy, illetve a csiszolt acél, a titán és az  ón lakkozott felületek.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani / DADA kollekció /

Szilárd, tömören egybefüggő részek és levegős tágas üregek váltakoznak egymással. A projekt a nagyvonalúan kihúzható tálcával, illetve a nyitott fiókokkal zárul. Érdemes megfigyelni a szép, kifinomultan megmunkált részleteket – mint amilyen a beépített LED fénycsíkok fémes alumínium kontúrja, a profilok kilincsei, a tapadáskönnyítők, és az újszerű, halkan záródó és kinyíló megoldások. Az innovatív csukló 180 fokra is engedi kinyílni az ajtókat, így a belső tér sokkal inkább kihasználható.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani / DADA Hi-Line VVD 2016 /

Tivali –  a megújult Dante Bonuccelli Design - melyet eredetileg még 2004-ben terveztek, most formailag teljesen megújulva köszöntötte a nagyérdeműt, miközben alapelemei változatlanok maradtak.

A nagy lehajtható ajtó könnyedén besiklik az oldalsó rekeszbe egy könnyű folyadék mozgásának köszönhetően. Ezt a mechanizmust még a '90 -es években Luca Meda találta fel, és szabadalmaztatta a Dada számára. A szögletes alapegységek teljes kihasználásához egy szabadalmaztatott mozgás rendszert, forgó oszlopot használunk, melynél a két kosár 360 °-ig is el tud fordulni, amely a hozzáférhetővé teszi a bútor belsejében is az optimális helykihasználást.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani / DADA Hi-Line VVD 2016 /

A friss mentalitású belga tervező, Vincent Van Duysen munkáját dícsérik a DADA projektek, aki ezzel debütált a konyha világban. A tervező vékony kontrasztokkal dolgozik az oldali egységeken, miközben a munkalapok már jóval erősebbek, és vastagabbak. A lineáris egységet a márvány munkalap és - a különböző természetes kövekből készült - mosogató tálak szakítják meg. 

A Dada rendszerek négy alapvető stílust mutatnak be: az új Hi-Line VVD mellett Dante Bonuccelli újjá varázsolt konyhája, illetve Tivali és a Slide konyháját.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani / DADA Slide – VVD 2016 /

A 2016-os DADA kollekciók stílusukban és megjelenésüket tekintve hasonlóak, mégis egytől egyig változatos és gyönyörű valamennyi: az ajtó panelek halványszürke, a vízszintesen fektetett Sassafrass fa csíkjaitól kapták meg különlegességüket, melyeket vízszintes fém profilokkal egészítettek ki. A barna fém tökéletesen illeszkedik a munkalaphoz és a mosogatóhoz, melyhez pezsgőszínű márvány felső – és hátulsó paneleket terveztek.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: SOUL kollekció / Ernestomeda /

A másik nagy, piacvezető konyhabútor gyártó, az Ernestomeda is számos újdonságot vonultat fel. Az evolúció új vonalait követi a finom, lélekre hangolt kollekció, a SOUL család.  Az új K-Lab konyha mellett, a SOUL családból is két újdonságot mutatott be az Ernestomeda a Milánói bútorvásáron, melyek minden részletükben ötvözik a magas színvonalú kivitelezést, és a kortárs design trendeket.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: SOUL kollekció /Ernestomeda/

A design konyhabútorok terén piacvezető Ernestomeda legfőbb küldetése a stílusos design mellett a kiemelt biztonság és magas minőség kínálása a fogyasztóknak - versenyképes árakon. A cég tervezője és egyben művészeti vezetője, a számos rangos elismerést nyert Giusuppe Bavuso az Ernestomeda számára tervezett ICON kollekciójával innovációs díjat is nyert többek között.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: ICON kollekció /Ernestomeda/

A megújult ICON típusok egy új fejlesztésű belső szekrényekkel, és egy kihúzható széles asztallappal rendelkeznek, melyek egy fém ernyővel vannak ellátva, a lakkozott alumínium részek alatt pedig valódi tölgyfa látható.

Az újfajta ajtónyitást és záródást, illetve fogantyús megoldását tekintve is újdonságnak számít a piacon.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: ICON kollekció /Ernestomeda/

A főzés-mosás monoblokkot egy, a mosogató síkját alkotó beépített és megemelt világos, fényvisszaverő üveg védi meg a munkaterülettől.

A természetes anyagok és a valódi fa tehát visszatértek a trendekbe, a letisztult és modern külső azonban maradt – mindehhez pedig praktikus és biztonságos kivitelezés párosul. Ezek a tulajdonságok pedig igazán élhetővé, és szerethetővé teszik az új konyhabútor családokat, melyek most még időtállóbbak, mint valaha!

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Fiatalos design a Corvin negyednél, luxuslakás a Károly körúton, exkluzív kényelem a belvárosban, minőség és elegancia Erzsébetvárosban

Az elegáns, modern és minden ízében letisztult lakást Tajvanban egy fiatal pár kérte a Ganna Design tervezőcsapatától. Elképzelésük - hogy otthonukban rugalmas terek, és egy elegáns hotelszoba letisztultsága köszönjön vissza – szépen megvalósult.

A beton egyre nagyobb trend manapság – mindenhová jól illeszkedik, semleges felületeket és árnyalatokat ad, melyhez jól illenek a természetes színek és kiegészítők…

Képes adatbázis ajánló

MOZA cementlap 51

MOZA cementlap 51

Forrás: 
MOZA