Olasz konyhabútor trendek - Armani és Ernestomeda

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Eurocucina, Eurocucina 2016 - Photo by PASS

Giorgio Armani már 2008 óta stílust teremtett a konyhában is. A Dada számára tervezett kollekciójával a tökéletességre törekvést fejezi ki, hiszen a rendkívül praktikus összeállításokat - mind a munkafelületét tekintve, mind pedig a tárolás szempontjából – kifinomult stílus és egy igazán természetes atmoszféra lengi körül.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Eurocucina – Photo by PASS

Armani a konyhát egy olyan praktikus élettérként értelmezi, amely ugyanúgy képes érzelmeket közvetíteni számunkra, mint egy meghitt háló, vagy egy mozgalmas nappali. Kollekciói valamennyi érzékszervünket megmozgatják.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Eurocucina – Photo by PASS

A monolitikus C alakú sziget innovatív, vízszintes tolóajtórendszerének elhúzásával bukkan elő a munkalap. A rendszerfal fa burkolatot kapott – a padlótól egészen a mennyezetig érő oszlopok és süllyesztett fali egységek rejtik el az elektronikát a tolóajtók mögött.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Eurocucina – Photo by PASS

Valamennyi bemutatott kollekcióhoz tartozik egy teherhordó rendszer, beépített üvegállvány a polcok között, világítással. A legfrissebb újdonság azonban az a két kis „dobogó”, melyeket a borok elegáns szervírozására terveztek.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani /DADA kollekció/

A konyha egészen újszerű, építészeti jellegű megjelenéssel gazdagodott, hála az elegáns és a rusztikus anyagok és formák váltakozásának.

Az anyagok egytől egyig izgalmasak - változatosak és kifinomultak. Olyan természetes kövek alkotják, mint például a porphyr, a gres kő és a pala, valamint a különböző fafajták: fehérített tölgy, dió és grafitszínű tölgy, illetve a csiszolt acél, a titán és az  ón lakkozott felületek.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani / DADA kollekció /

Szilárd, tömören egybefüggő részek és levegős tágas üregek váltakoznak egymással. A projekt a nagyvonalúan kihúzható tálcával, illetve a nyitott fiókokkal zárul. Érdemes megfigyelni a szép, kifinomultan megmunkált részleteket – mint amilyen a beépített LED fénycsíkok fémes alumínium kontúrja, a profilok kilincsei, a tapadáskönnyítők, és az újszerű, halkan záródó és kinyíló megoldások. Az innovatív csukló 180 fokra is engedi kinyílni az ajtókat, így a belső tér sokkal inkább kihasználható.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani / DADA Hi-Line VVD 2016 /

Tivali –  a megújult Dante Bonuccelli Design - melyet eredetileg még 2004-ben terveztek, most formailag teljesen megújulva köszöntötte a nagyérdeműt, miközben alapelemei változatlanok maradtak.

A nagy lehajtható ajtó könnyedén besiklik az oldalsó rekeszbe egy könnyű folyadék mozgásának köszönhetően. Ezt a mechanizmust még a '90 -es években Luca Meda találta fel, és szabadalmaztatta a Dada számára. A szögletes alapegységek teljes kihasználásához egy szabadalmaztatott mozgás rendszert, forgó oszlopot használunk, melynél a két kosár 360 °-ig is el tud fordulni, amely a hozzáférhetővé teszi a bútor belsejében is az optimális helykihasználást.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani / DADA Hi-Line VVD 2016 /

A friss mentalitású belga tervező, Vincent Van Duysen munkáját dícsérik a DADA projektek, aki ezzel debütált a konyha világban. A tervező vékony kontrasztokkal dolgozik az oldali egységeken, miközben a munkalapok már jóval erősebbek, és vastagabbak. A lineáris egységet a márvány munkalap és - a különböző természetes kövekből készült - mosogató tálak szakítják meg. 

A Dada rendszerek négy alapvető stílust mutatnak be: az új Hi-Line VVD mellett Dante Bonuccelli újjá varázsolt konyhája, illetve Tivali és a Slide konyháját.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: Armani / DADA Slide – VVD 2016 /

A 2016-os DADA kollekciók stílusukban és megjelenésüket tekintve hasonlóak, mégis egytől egyig változatos és gyönyörű valamennyi: az ajtó panelek halványszürke, a vízszintesen fektetett Sassafrass fa csíkjaitól kapták meg különlegességüket, melyeket vízszintes fém profilokkal egészítettek ki. A barna fém tökéletesen illeszkedik a munkalaphoz és a mosogatóhoz, melyhez pezsgőszínű márvány felső – és hátulsó paneleket terveztek.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: SOUL kollekció / Ernestomeda /

A másik nagy, piacvezető konyhabútor gyártó, az Ernestomeda is számos újdonságot vonultat fel. Az evolúció új vonalait követi a finom, lélekre hangolt kollekció, a SOUL család.  Az új K-Lab konyha mellett, a SOUL családból is két újdonságot mutatott be az Ernestomeda a Milánói bútorvásáron, melyek minden részletükben ötvözik a magas színvonalú kivitelezést, és a kortárs design trendeket.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: SOUL kollekció /Ernestomeda/

A design konyhabútorok terén piacvezető Ernestomeda legfőbb küldetése a stílusos design mellett a kiemelt biztonság és magas minőség kínálása a fogyasztóknak - versenyképes árakon. A cég tervezője és egyben művészeti vezetője, a számos rangos elismerést nyert Giusuppe Bavuso az Ernestomeda számára tervezett ICON kollekciójával innovációs díjat is nyert többek között.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: ICON kollekció /Ernestomeda/

A megújult ICON típusok egy új fejlesztésű belső szekrényekkel, és egy kihúzható széles asztallappal rendelkeznek, melyek egy fém ernyővel vannak ellátva, a lakkozott alumínium részek alatt pedig valódi tölgyfa látható.

Az újfajta ajtónyitást és záródást, illetve fogantyús megoldását tekintve is újdonságnak számít a piacon.

Az új konyhabútor trendek Milánóból - Eurocucina 2016, Milánó - Fotó: ICON kollekció /Ernestomeda/

A főzés-mosás monoblokkot egy, a mosogató síkját alkotó beépített és megemelt világos, fényvisszaverő üveg védi meg a munkaterülettől.

A természetes anyagok és a valódi fa tehát visszatértek a trendekbe, a letisztult és modern külső azonban maradt – mindehhez pedig praktikus és biztonságos kivitelezés párosul. Ezek a tulajdonságok pedig igazán élhetővé, és szerethetővé teszik az új konyhabútor családokat, melyek most még időtállóbbak, mint valaha!

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Az INT2Architecture polcrendszerbe épített franciaággyal, kihúzható gardróbbal és multifunkciós falakkal rendezte be egy leányzó kis életterét, hellyel, kreativitással és szépséggel fűszerezve.

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Képes adatbázis ajánló

Atlantic kültéri bútor

Atlantic kültéri bútor

Forrás: 
Gandiablasco