Pihe-puha kényelem – a Kölni Bútorvásár trendjei

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

Mintha csak hullámokon lovagolnánk, vagy éppen ringatóznánk!

A Bretz Miami névre hallgató ülőbútorának tervezője, Carolin Kutzera a hullámlovasoktól kölcsönzött életrérzést hozza el otthonainkba.

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

A több, különböző elemből álló, moduláris szófa a kellemesen simulákony természetet, a hullámokon való ringatózás élményét kínálja két ülőmélységben, három, különböző szélességű elemmel, melyek szinte bármilyen térbe, térkompozícióba könnyedén beilleszthetők.

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

Dinamikus eleganciát sugall a Lignet Roset Cover névre hallgató, új szofája, melynek neve ezúttal igazán találó.

Lignet Roset – Cover kanapé - Fotó: Ligne Roset

A Cover elnevezés egyrészről utal a konstrukcióra, hiszen a bútor alapját egy levehető takaró borítja, ahogyan a funkcióra is, elvégre isteni lehet belebújni, és elsüppedni a pihe-puha bársonyredők között.

Lignet Roset – Cover kanapé - Fotó: imm cologne

A Cover pihe-puha szófát a különleges, finoman szteppelt varrású, levehető kárpit, és a kellemes,  semleges színek, minőségi anyagok teszik igazán különlegessé.   

Ágy szárnyakkal? A Wittmann Wings ágya egy igazán páratlan, pomázatos darab!

A spanyol Jaime Hayon dizájner és az osztrák Wittmann manufaktúra közös együttműködése alapján született meg ez fenséges franciaágy, melyre az intimitás és a nagyvonalú nyitottság egyaránt jellemző. A kettősséget, és a szabad mozgást a modell márkájára oly jellemző jegy, a ki – és be hajtható oldalszárny teszi lehetővé.

Wittmann – Wings ágy, a Wittmann Hayon workshop új családtagja - Fotó: imm cologne

Ez a tipikus „kikacsintó” jegy különösen jellemző a tervező művész, Hayon munkáira. A bársony anyag itt is felbukkan, a bordó szín pedig igazán királyi, előkelő megjelenést kölcsönöz a tágas, 160X200 cm-es matraccal kapható ágynak.

Wittmann – Wings ágy, a Wittmann Hayon workshop új családtagja - Fotó: imm cologne

Egy valódi szépség, mely gazdag és igazán hívogató…

A mesés, currysárga meleg színvilágban és pihe-puha, fényesen ragyogó plüss kárpithuzattal megálmodott Leolux kanapé a Bellice Design (Norbert és Silja Beck tervezőpáros) közös projektje ahol a változatosság és a sokszínűség gyönyörködtet.

Bellice szófa, Leolux. - Fotó: Leolux, imm cologne

Itt a szófák és a hozzájuk párosítható sarokmegoldások szinte minden variációban megvalósíthatók, legyen az egyenes többüléses, vagy éppen ívelt sarokkombináció – de a karfák, kartámlák magassága és szélessége, a rugalmasság vagy az anyagválaszték egyaránt megválasztható.

Bellice szófa, Leolux. - Fotó: Leolux, imm cologne

A különböző lábvariációk és kényelmi megoldások, opciók szintúgy a dizájn sokoldalúságáról tanúskodnak. Mindeközben pedig van némi titokzatosság is: a szófák moduláris karaktere ugyanis végig rejtve marad…

Az új bútortrendek között tehát mindenképpen elsőrangú a kényelem, és a luxus megidézése, kicsit talán a régebbi korokat megidézve, ám mindenképpen mai, kreatív köntösben térnek vissza az értékes, időtlen anyagok és fazonok - ahogyan a divatban is, úgy a lakberendezés terén!

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Az INT2Architecture polcrendszerbe épített franciaággyal, kihúzható gardróbbal és multifunkciós falakkal rendezte be egy leányzó kis életterét, hellyel, kreativitással és szépséggel fűszerezve.

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Képes adatbázis ajánló

Hang-Dallamok

Hang-Dallamok

Forrás: 
Brinkus Design