Pihe-puha kényelem – a Kölni Bútorvásár trendjei

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

Mintha csak hullámokon lovagolnánk, vagy éppen ringatóznánk!

A Bretz Miami névre hallgató ülőbútorának tervezője, Carolin Kutzera a hullámlovasoktól kölcsönzött életrérzést hozza el otthonainkba.

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

A több, különböző elemből álló, moduláris szófa a kellemesen simulákony természetet, a hullámokon való ringatózás élményét kínálja két ülőmélységben, három, különböző szélességű elemmel, melyek szinte bármilyen térbe, térkompozícióba könnyedén beilleszthetők.

Bretz – Miami bútorkollekció, Carolin Kutzera tervezésében (Bretz Miami 2017-es kampányfotó) - Fotó: Vannis Akon

Dinamikus eleganciát sugall a Lignet Roset Cover névre hallgató, új szofája, melynek neve ezúttal igazán találó.

Lignet Roset – Cover kanapé - Fotó: Ligne Roset

A Cover elnevezés egyrészről utal a konstrukcióra, hiszen a bútor alapját egy levehető takaró borítja, ahogyan a funkcióra is, elvégre isteni lehet belebújni, és elsüppedni a pihe-puha bársonyredők között.

Lignet Roset – Cover kanapé - Fotó: imm cologne

A Cover pihe-puha szófát a különleges, finoman szteppelt varrású, levehető kárpit, és a kellemes,  semleges színek, minőségi anyagok teszik igazán különlegessé.   

Ágy szárnyakkal? A Wittmann Wings ágya egy igazán páratlan, pomázatos darab!

A spanyol Jaime Hayon dizájner és az osztrák Wittmann manufaktúra közös együttműködése alapján született meg ez fenséges franciaágy, melyre az intimitás és a nagyvonalú nyitottság egyaránt jellemző. A kettősséget, és a szabad mozgást a modell márkájára oly jellemző jegy, a ki – és be hajtható oldalszárny teszi lehetővé.

Wittmann – Wings ágy, a Wittmann Hayon workshop új családtagja - Fotó: imm cologne

Ez a tipikus „kikacsintó” jegy különösen jellemző a tervező művész, Hayon munkáira. A bársony anyag itt is felbukkan, a bordó szín pedig igazán királyi, előkelő megjelenést kölcsönöz a tágas, 160X200 cm-es matraccal kapható ágynak.

Wittmann – Wings ágy, a Wittmann Hayon workshop új családtagja - Fotó: imm cologne

Egy valódi szépség, mely gazdag és igazán hívogató…

A mesés, currysárga meleg színvilágban és pihe-puha, fényesen ragyogó plüss kárpithuzattal megálmodott Leolux kanapé a Bellice Design (Norbert és Silja Beck tervezőpáros) közös projektje ahol a változatosság és a sokszínűség gyönyörködtet.

Bellice szófa, Leolux. - Fotó: Leolux, imm cologne

Itt a szófák és a hozzájuk párosítható sarokmegoldások szinte minden variációban megvalósíthatók, legyen az egyenes többüléses, vagy éppen ívelt sarokkombináció – de a karfák, kartámlák magassága és szélessége, a rugalmasság vagy az anyagválaszték egyaránt megválasztható.

Bellice szófa, Leolux. - Fotó: Leolux, imm cologne

A különböző lábvariációk és kényelmi megoldások, opciók szintúgy a dizájn sokoldalúságáról tanúskodnak. Mindeközben pedig van némi titokzatosság is: a szófák moduláris karaktere ugyanis végig rejtve marad…

Az új bútortrendek között tehát mindenképpen elsőrangú a kényelem, és a luxus megidézése, kicsit talán a régebbi korokat megidézve, ám mindenképpen mai, kreatív köntösben térnek vissza az értékes, időtlen anyagok és fazonok - ahogyan a divatban is, úgy a lakberendezés terén!

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Fiatalos design a Corvin negyednél, luxuslakás a Károly körúton, exkluzív kényelem a belvárosban, minőség és elegancia Erzsébetvárosban

Az elegáns, modern és minden ízében letisztult lakást Tajvanban egy fiatal pár kérte a Ganna Design tervezőcsapatától. Elképzelésük - hogy otthonukban rugalmas terek, és egy elegáns hotelszoba letisztultsága köszönjön vissza – szépen megvalósult.

A beton egyre nagyobb trend manapság – mindenhová jól illeszkedik, semleges felületeket és árnyalatokat ad, melyhez jól illenek a természetes színek és kiegészítők…

Képes adatbázis ajánló

Mate, tervező: (A+B) Domioni, Quaquaro, 2013

Mate polc, tervező: (A+B) Domioni, Quaquaro, 2013

Forrás: 
Living Divani