River Collection

Szerző: 
Forrás: 
2014.08.19.
River asztal - Fotó: Greg Klassen

Greg Klassen, a fiatal, design díjas bútortervező feleségével és három kis gyermekével Washingtonban él és dolgozik. Tanulmányait a Capellagarden Kézműves és Design iskolában folytatta Svédországban, ahol bútortervezőként diplomázott. 

A bútorok magas színvonalon történő megmunkálása mellett egy kedves szokást is magával hozott: családjával naponta kétszer összeülnek a kávészünet, úgynevezett „fika” idejére.  Klassen egyedül dolgozik saját műhelyében, akinek egyedileg készített bútorait az ország minden pontjáról keresik. Bútorai és asztalai a környékbeli, újratelepített erdők fáinak felhasználásával kerülnek megmunkálásra.

A River asztal megmunkálás közben - Fotó: Greg Klassen

„A River asztalcsalád a gyönyörű Csendes-Óceán északnyugati térségéből meríti inspirációját, mely körbevesz engem, amint kilépek az ajtón". - hangsúlyozza a designer.

Greg Klassen

A fiatal bútortervező vevőinek saját workshopot tart, aminek a keretein belül arra biztatja őket, hogy vegyenek részt az alkotói folyamatban, beleértve a fa kiválasztását is egyedi asztalukhoz. Ha valaki nem tud személyesen jelen lenni, azoknak e-mailben küld képeket a bútorok elkészítéséhez használt fákról.

A Nooksack folyó közel a tervező stúdióhoz - Fotó: Greg Klassen

 

Elm River Console

Az asztal kollekció elnevezése, a „river”a gyönyörű, kék üveges intarziára utal, mely „folyóként” szeli át az asztalt és a fa természetes, élő vonalait, görbületeit is hivatott hangsúlyozni.

 

 www.gregklassen.com 

 

 

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

2016 a Fény Éve – és ezt már több ízben is megcsodálhattuk a lakberendezésben is: a szellős, légies terek könnyedén megteremthetők, ha nehéz, fajsúlyos bútorok helyett könnyed áttetszőséggel rendezzük be a helyiségeket.

Idén a szakmai zsűri Németh Ágnes Csillának ítélte oda az Év Lakberendezője díjat, aki egy passzív jellegű családi ház  belső terveit készítette el a berendezéssel együtt egy fiatal, kétgyerekes házaspárnak.

Innovatív, fantáziadús, egyedi és változatos – ezek a legtalálóbb jelzők arra a design üveg termékcsaládra, amit az S'39 Hybrid Design Manufacture és a Rákosy Glass közösen alkotott meg. A Luminari Glass a Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájának idei egyik győztese.

Képes adatbázis ajánló

Svábhegy Villa, kültéri világítás (világítás: Ambi Light)

Svábhegy Villa, kültéri világítás (világítás: Ambi Light)

Forrás: 
Ambi Light