River Collection

Szerző: 
Forrás: 
2014.08.19.
River asztal - Fotó: Greg Klassen

Greg Klassen, a fiatal, design díjas bútortervező feleségével és három kis gyermekével Washingtonban él és dolgozik. Tanulmányait a Capellagarden Kézműves és Design iskolában folytatta Svédországban, ahol bútortervezőként diplomázott. 

A bútorok magas színvonalon történő megmunkálása mellett egy kedves szokást is magával hozott: családjával naponta kétszer összeülnek a kávészünet, úgynevezett „fika” idejére.  Klassen egyedül dolgozik saját műhelyében, akinek egyedileg készített bútorait az ország minden pontjáról keresik. Bútorai és asztalai a környékbeli, újratelepített erdők fáinak felhasználásával kerülnek megmunkálásra.

A River asztal megmunkálás közben - Fotó: Greg Klassen

„A River asztalcsalád a gyönyörű Csendes-Óceán északnyugati térségéből meríti inspirációját, mely körbevesz engem, amint kilépek az ajtón". - hangsúlyozza a designer.

Greg Klassen

A fiatal bútortervező vevőinek saját workshopot tart, aminek a keretein belül arra biztatja őket, hogy vegyenek részt az alkotói folyamatban, beleértve a fa kiválasztását is egyedi asztalukhoz. Ha valaki nem tud személyesen jelen lenni, azoknak e-mailben küld képeket a bútorok elkészítéséhez használt fákról.

A Nooksack folyó közel a tervező stúdióhoz - Fotó: Greg Klassen

 

Elm River Console

Az asztal kollekció elnevezése, a „river”a gyönyörű, kék üveges intarziára utal, mely „folyóként” szeli át az asztalt és a fa természetes, élő vonalait, görbületeit is hivatott hangsúlyozni.

 

 www.gregklassen.com 

 

 

Ami igazán izgalmassá teszi a festői környezetben, igényes, több lehetőséget magába rejtő, Csillaghegy felett található ingatlant, az az, hogy egy sziklaszirtre épült.

A második kerületi családi villát tervezői, a Bánáti és Hartvig Építész Iroda abszolút modern, a lehető legkorszerűbb építészeti elveket és szerkezeti megoldásokat követve, a nemzetközi trendekhez mérten tervezték meg. 

Egy ház, amely lakói történetéről mesél háromdimenziós képekben, és úgy változik, ahogy a benne lakók élete formálódik az évek során.

Színes, fiatalos, modern kislakás külföldi turistáknak.

Képes adatbázis ajánló

Purho asztali tartozékok, 2013

Purho asztali tartozékok, 2013

Forrás: 
Karim Rashid Inc