River Collection

Szerző: 
Forrás: 
2014.08.19.
River asztal - Fotó: Greg Klassen

Greg Klassen, a fiatal, design díjas bútortervező feleségével és három kis gyermekével Washingtonban él és dolgozik. Tanulmányait a Capellagarden Kézműves és Design iskolában folytatta Svédországban, ahol bútortervezőként diplomázott. 

A bútorok magas színvonalon történő megmunkálása mellett egy kedves szokást is magával hozott: családjával naponta kétszer összeülnek a kávészünet, úgynevezett „fika” idejére.  Klassen egyedül dolgozik saját műhelyében, akinek egyedileg készített bútorait az ország minden pontjáról keresik. Bútorai és asztalai a környékbeli, újratelepített erdők fáinak felhasználásával kerülnek megmunkálásra.

A River asztal megmunkálás közben - Fotó: Greg Klassen

„A River asztalcsalád a gyönyörű Csendes-Óceán északnyugati térségéből meríti inspirációját, mely körbevesz engem, amint kilépek az ajtón". - hangsúlyozza a designer.

Greg Klassen

A fiatal bútortervező vevőinek saját workshopot tart, aminek a keretein belül arra biztatja őket, hogy vegyenek részt az alkotói folyamatban, beleértve a fa kiválasztását is egyedi asztalukhoz. Ha valaki nem tud személyesen jelen lenni, azoknak e-mailben küld képeket a bútorok elkészítéséhez használt fákról.

A Nooksack folyó közel a tervező stúdióhoz - Fotó: Greg Klassen

 

Elm River Console

Az asztal kollekció elnevezése, a „river”a gyönyörű, kék üveges intarziára utal, mely „folyóként” szeli át az asztalt és a fa természetes, élő vonalait, görbületeit is hivatott hangsúlyozni.

 

 www.gregklassen.com 

 

 

Fiatalos design a Corvin negyednél, luxuslakás a Károly körúton, exkluzív kényelem a belvárosban, minőség és elegancia Erzsébetvárosban

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Kivételes gonddal megtervezett terek, magas minőségű anyagok és  szakértelem vezette a Csavarga Rózsa által összefogott tervezőcsapatot, amely közel két éves, páratlanul szép együttműködésnek köszönhetően számos kis csodával lepte meg az igényes megbízókat.

Az ukrán lakberendező, Karina Ilina szereti a látszólag egymással ellentétes textúrák, a szokatlan anyagok kombinálását. Azt vallja, a belső teret megtöltik élettel ezek az eredeti megoldások, bármekkora is legyen az.

Képes adatbázis ajánló

Eiffel Palace, Budapest

Eiffel Palace, Budapest

Forrás: 
Rio Lámpastúdió Kft.