Színek, minták, huzatok

Szerző: 
2015.08.02.
Evuska

Az idei nyár sláger kiegészítői lettek a színes, vidám, egyedi grafikával printelt huzatok. Ezért fiatal tervezők budapesti műhelyeiből kiválogattunk pár mutatós darabot, amik  elengedhetetlenek lesznek a kényelmes kerti ejtőzésekhez.

Az evuska története 2010 végén indult, egyedi filc párnák készítésével. Szép Éva, tervező, grafikáit szerette volna új formába önteni a használati tárgy funkciójával felruházva azokat. Ezt az irányvonalat követve alakultak ki, a szezononként megújuló, kis szériás szitanyomott párnahuzat kollekciók is, melyekhez vászontáskák, és juharfa ékszerek is kapcsolódnak. 
Minden 'evuska' grafika mögött egy-egy történet áll, csipetnyi abszurditással. Emellett a márka meghatározó hangulata a természetes anyagok használatában rejlik, melyek  új vagy szokatlan módokon jelennek meg. Ezek közé tartoznak a filc-gyapjú robotok, melyeknek célja egy mechanikus tárgy újraértelmezése, természetes anyagok használatával.

"Fontosnak tartom, hogy az általam létrehozott tárgyakon érződjön a törődés. Az, hogy  minden egyes darabot gondos kezek alkottak. Ezért is szeretem annyira a kézi szitanyomást. Mozgásteret enged például annak, hogy kicsit másképp dőljön a kalap az ananászokon. 
Tavaly ősszel jelentek meg az első digitálisan printelt párnák, itt a kézzel festett mintákat, az akvarell papír anyagszerűségét szerettem volna átemelni a textilre."
Szép Éva, textil tervező

 

A balatoni székhelyű LAMOPPE elsősorban a lakástextilekre fókuszál, az idei nyár újdonságaként került be a kollekciókba a tote bag is.
A Lamoppe textilek többsége színek, geometriai egységek harmóniáit, diszharmóniát jeleníti meg, évszakokhoz igazodó váltással. A monokróm, kézi szitanyomott párnák organikus, celluláris motívumokat dolgoznak fel.
A díszpárnák nagy része szublimációs textilnyomtatással készül, a mintákat, grafikákat Mózes Laura tervezi. A termékek különlegességét az adja, hogy ötvözik a manufakturális szemléletet és hátlap / előlap megoldásokat a legmodernebb technológiával. A grafikai tervezésnek és a felhasznált technikáknak köszönhetően a textilek színei, mintái maximálisan személyre szabhatók, koncepcióhoz igazíthatók. A márkára jellemző, hogy szívesen teljesít egyedi elképzeléseket is.
A modern quilt formavilágát idéző Kolor kollekció geometrikus mintái dinamikus látványt alkotnak az élénk, tiszta színekkel.
Az idei, legfrissebb kollekció játékos motívumait a tervező kedvenc gyerekkori játéka, a kaleidoszkóp ihlette.

Lamoppe - egyedi lakástextil

 

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Fiatalos design a Corvin negyednél, luxuslakás a Károly körúton, exkluzív kényelem a belvárosban, minőség és elegancia Erzsébetvárosban

Az elegáns, modern és minden ízében letisztult lakást Tajvanban egy fiatal pár kérte a Ganna Design tervezőcsapatától. Elképzelésük - hogy otthonukban rugalmas terek, és egy elegáns hotelszoba letisztultsága köszönjön vissza – szépen megvalósult.

A beton egyre nagyobb trend manapság – mindenhová jól illeszkedik, semleges felületeket és árnyalatokat ad, melyhez jól illenek a természetes színek és kiegészítők…

Képes adatbázis ajánló

Budapest Villa Svábhegy (világítás: Ambi Light)

Budapest Villa Svábhegy (világítás: Ambi Light)

Forrás: 
Ambi Light