Színek, minták, huzatok

Szerző: 
2015.08.02.
Evuska

Az idei nyár sláger kiegészítői lettek a színes, vidám, egyedi grafikával printelt huzatok. Ezért fiatal tervezők budapesti műhelyeiből kiválogattunk pár mutatós darabot, amik  elengedhetetlenek lesznek a kényelmes kerti ejtőzésekhez.

Az evuska története 2010 végén indult, egyedi filc párnák készítésével. Szép Éva, tervező, grafikáit szerette volna új formába önteni a használati tárgy funkciójával felruházva azokat. Ezt az irányvonalat követve alakultak ki, a szezononként megújuló, kis szériás szitanyomott párnahuzat kollekciók is, melyekhez vászontáskák, és juharfa ékszerek is kapcsolódnak. 
Minden 'evuska' grafika mögött egy-egy történet áll, csipetnyi abszurditással. Emellett a márka meghatározó hangulata a természetes anyagok használatában rejlik, melyek  új vagy szokatlan módokon jelennek meg. Ezek közé tartoznak a filc-gyapjú robotok, melyeknek célja egy mechanikus tárgy újraértelmezése, természetes anyagok használatával.

"Fontosnak tartom, hogy az általam létrehozott tárgyakon érződjön a törődés. Az, hogy  minden egyes darabot gondos kezek alkottak. Ezért is szeretem annyira a kézi szitanyomást. Mozgásteret enged például annak, hogy kicsit másképp dőljön a kalap az ananászokon. 
Tavaly ősszel jelentek meg az első digitálisan printelt párnák, itt a kézzel festett mintákat, az akvarell papír anyagszerűségét szerettem volna átemelni a textilre."
Szép Éva, textil tervező

 

A balatoni székhelyű LAMOPPE elsősorban a lakástextilekre fókuszál, az idei nyár újdonságaként került be a kollekciókba a tote bag is.
A Lamoppe textilek többsége színek, geometriai egységek harmóniáit, diszharmóniát jeleníti meg, évszakokhoz igazodó váltással. A monokróm, kézi szitanyomott párnák organikus, celluláris motívumokat dolgoznak fel.
A díszpárnák nagy része szublimációs textilnyomtatással készül, a mintákat, grafikákat Mózes Laura tervezi. A termékek különlegességét az adja, hogy ötvözik a manufakturális szemléletet és hátlap / előlap megoldásokat a legmodernebb technológiával. A grafikai tervezésnek és a felhasznált technikáknak köszönhetően a textilek színei, mintái maximálisan személyre szabhatók, koncepcióhoz igazíthatók. A márkára jellemző, hogy szívesen teljesít egyedi elképzeléseket is.
A modern quilt formavilágát idéző Kolor kollekció geometrikus mintái dinamikus látványt alkotnak az élénk, tiszta színekkel.
Az idei, legfrissebb kollekció játékos motívumait a tervező kedvenc gyerekkori játéka, a kaleidoszkóp ihlette.

Lamoppe - egyedi lakástextil

 

2016 a Fény Éve – és ezt már több ízben is megcsodálhattuk a lakberendezésben is: a szellős, légies terek könnyedén megteremthetők, ha nehéz, fajsúlyos bútorok helyett könnyed áttetszőséggel rendezzük be a helyiségeket.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

Újabb lakberendezési őrület hódít: megnyílt a Zara Home Budapesten!

Az olasz Natuzzi kényelmes, prémium kategóriás foteleivel, kanapéival, bútoraival nemcsak az otthoni tereket teszi harmonikussá, hanem az ott lakók életébe is nyugalmat és szépséget teremt.

Képes adatbázis ajánló

Roccoel stand

Roccoel stand

Forrás: 
Koelnmesse