Autó-motor

A megújuló energia jövőjébe vetett hit csillan meg a Caly Poly Prove Lab járművében, mely teljes mértékben napelemmel hajtott, és nagyon gyors.

 

A fenséges hegyek látványa minden utazást emlékezetessé tesz, ám a vakok és gyengénlátók sajnos nem élhetik át ezt az élményt. Ezen változtat az intelligens ablak prototípusa, ami érzékelhetővé teszi számukra az út mellet futó táj látványát.

Az elektromos deszkáiról híres Boosted mindeddig csak longboard deszkákat dobott a piacra elektromos motorral hajtott kategóriában. Most azonban végre megjelent az eddigi legkisebb gördeszka, melyet bluetooth segítségével vezérelhető elektromos motor hajt: Itt a Boosted Mini S!

 

A valódi terepjáró képességekkel felruházott, sokszor nem is szép, járművek (retró UAZ-ok, kissé szögletes Land Roverek, nagyon szögletes NIVA Ladák), mellett hatalmas piaca van a terepjárónak inkább csak látszó, de aszfaltra szánt, szépen megtervezett autóknak. A státuszszimbólummá vált ilyen „terepjárók” egyik új darabja a Karlmann King, melyre egy szó passzol igazán: brutális.

Az autóipar hatalmas változáson megy át, ma már természetesnek vesszük a legkülönfélébb automatikus biztonsági rendszerek, robotikus megoldások jelenlétét az autónkban. A kipörgésgátlók, tolatóradarok, blokkolásgátló és sávtartást segítő rendszerek korában, már csak arra kapjuk fel a fejünket, ha az autót nem emberi kéz irányítja. Az önvezető autók fejlesztésében élenjáró Toyota bejelentése szinte garantálja, hogy nemsokára már arra se fogjuk.

 

A második világháborús amerikai vadászrepülőtől kölcsönzött névre keresztelt Ford modell már az 1965-ös tömegtermelés megindulása előtt is versenyautónak készült. Ikonikus, félreismerhetetlen formavilága, drasztikus teljesítménye végigkíséri a modell történetét. A legújabb Ford Mustang megőrzi a hagyományos külső jegyeket, miközben nem lehet panasz a teljesítményre sem, s közben gazdaságosabbá és biztonságosabbá is vált.

 

Az első igazán szép önvezető autó! A Toyota, biztonságos és dizájnos önvezető autójával, új szintre emeli az életünket segítő robotikát.

A világ vezető prémium környezetbarát hibrid gyártója, a Lexus vadonatúj crossover zászlóshajót alkotott, mely bepillantást enged a talán nem is olyan távoli jövő lenyűgöző SUV-jainak világába.

A Maserati már több, mint fél évszázada autók helyett legendákat gyárt. Még ma is, amikor üzleti szempontokat figyelembe véve, igyekeznek növelni a gyártást. Így a kézzel végzett munkafolyamatokat gépesítették bár, de úgy tűnik, a Maserati nem lesz soha tömegautó, exkluzivitását mindenképp megőrzi.

A nagyvárosok zsúfolt reggelein kevés lehetősége van az aktív mozgást kedvelőknek a munkába vagy az iskolába jutásra. Remek alternatívát kínál erre az OLAF cég, a saját bevallása szerint felső kategóriás alapanyagokból és kiegészítőkből készített roller-gördeszkája.

Oldalak