Autó-motor

A második világháborús amerikai vadászrepülőtől kölcsönzött névre keresztelt Ford modell már az 1965-ös tömegtermelés megindulása előtt is versenyautónak készült. Ikonikus, félreismerhetetlen formavilága, drasztikus teljesítménye végigkíséri a modell történetét. A legújabb Ford Mustang megőrzi a hagyományos külső jegyeket, miközben nem lehet panasz a teljesítményre sem, s közben gazdaságosabbá és biztonságosabbá is vált.

 

Az első igazán szép önvezető autó! A Toyota, biztonságos és dizájnos önvezető autójával, új szintre emeli az életünket segítő robotikát.

A világ vezető prémium környezetbarát hibrid gyártója, a Lexus vadonatúj crossover zászlóshajót alkotott, mely bepillantást enged a talán nem is olyan távoli jövő lenyűgöző SUV-jainak világába.

A Maserati már több, mint fél évszázada autók helyett legendákat gyárt. Még ma is, amikor üzleti szempontokat figyelembe véve, igyekeznek növelni a gyártást. Így a kézzel végzett munkafolyamatokat gépesítették bár, de úgy tűnik, a Maserati nem lesz soha tömegautó, exkluzivitását mindenképp megőrzi.

A nagyvárosok zsúfolt reggelein kevés lehetősége van az aktív mozgást kedvelőknek a munkába vagy az iskolába jutásra. Remek alternatívát kínál erre az OLAF cég, a saját bevallása szerint felső kategóriás alapanyagokból és kiegészítőkből készített roller-gördeszkája.

A brit prémiumgyártó utólagosan felszerelhető és végtelen alkalommal újabbra cserélhető extrafelszereltségi opcióként kínálja fel ügyfeleinek a minden korábbinál személyesebb autó-átalakítás lehetőségét.

Mégis mi lehetne tökéletesebb karácsonyi ajándék egy autóbolond számára, mint egy kézzel készített óra, aminek alapanyaga valaha egy klasszikus Ford Mustang szerves része volt?

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Legtöbben a Porsche szót hallva egyből a luxusautóra gondolunk – holott a jellegzetes dizájnnal bíró kocsik csupán az egyik szegmensét jelentik a márka tevékenységének.

 

Oldalak