Autó-motor

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Legtöbben a Porsche szót hallva egyből a luxusautóra gondolunk – holott a jellegzetes dizájnnal bíró kocsik csupán az egyik szegmensét jelentik a márka tevékenységének.

 

 

A repülő autók manapság már egyre kevésbé tűnnek pusztán a sci-fi filmekben létező elképzelésnek. Az új terület egyik úttörője, aki már több működő prototípust is megálmodott, Dr. Paul Moller mérnök, a Moller International alapítója.

A francia Neematic tervezőcsapat egy olyan professzionális elektromos hegyikerékpárt álmodott meg, amely ötvözi a mountain bike-ok és a motorok tulajdonságait.

A francia motor- és autógyártó Lazareth egyik legújabb remekműve a kétéltű, amely kinézetre a 60-as évek ikonikus, nyitott tetejű „strandautója”, a MOKE kinézetét örökölte, különlegessége viszont, hogy akár vízre is szállhatunk vele.

A Pininfarina nevet a legtöbben az autós világból ismerik, pedig az olasz dizájnstúdió kerékpárokat is tervez – na persze nem átlagos, boltba járós kivitelben.

 

2016 júliusában debütált az Aston Martin és a Red Bull Racing Forma 1-es csapatának közös úttörője, a hiperautó, melyet a Genfi Autószalonban is bemutattak – Aston Martin Valkyrie néven. 

 

Napvilágot látott a nagy hír, miszerint a Volvo első anyavállalata, a Geely felvásárolja a Terrafugia repülőgépgyártó céget, és vele együtt a lenyűgöző hibrid, az „Átmenet” fejlesztési terveit…

Dimitri Bez ezúttal a klasszikus stílust ötvözte minimál dizájnnal - a fából készült csónakot azonban legmodernebb villamos berendezés hajtja.

Design Award díjas Cero elektromos triciklije után, a nemzetközi szinten is elismert tervezőnk, Túri Tamás legújabb alkotása, egy robogó-inspirálta, kétüléses városi bicikli, a REVO!

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

JWLRYMACHINE extravagáns karóra

JWLRYMACHINE extravagáns karóra

Forrás: 
MB and F