A jövő autói, ahogy a Toyota tervezői képzelik

Szerző: 
Forrás: 
2018.05.02.
A jövő autója a Toyota szerint - Fotó: Toyota

Az autóipar hatalmas változáson megy át, ma már természetesnek vesszük a legkülönfélébb automatikus biztonsági rendszerek, robotikus megoldások jelenlétét az autónkban. A kipörgésgátlók, tolatóradarok, blokkolásgátló és sávtartást segítő rendszerek korában, már csak arra kapjuk fel a fejünket, ha az autót nem emberi kéz irányítja. Az önvezető autók fejlesztésében élenjáró Toyota bejelentése szinte garantálja, hogy nemsokára már arra se fogjuk.

 

Áramvonalas szépség - Fotó: Toyota
Toyota Concept-i (:60) l CES 2017 | Toyota

 

Talán egy évtized sem kell hozzá és megszokottá válik, hogy az autónkat részben vagy akár egészben is nagy felbontású érzékelőkkel ellátott számítógépes rendszer fogja vezetni. A Toyota és a Lexus ugyanis dedikált kutatóintézetet hozott létre önvezető autók fejlesztésére. A Toyota Kutatóintézet – Modern Fejlesztési Központ (TRI-AD) néven megalapított intézet alapfeladata ugyanis, felgyorsítani az önvezető technológiák fejlődését, oly módon, hogy minél hamarabb kifejlesszenek egy sorozatgyártásra is alkalmas önvezető szoftvert.

 

Az autó az oldalán kommunikál - Fotó: Toyota

 

A hangsúly a „sorozatgyártáson” van, hiszen a legutóbbi Lexus modelljükkel ( LS 600hL), már működőképes, ráadásul meglepően elegáns változatot hoztak létre a Toyota mérnökei. A cég nem titkolt célja továbbá, hogy a világ legjobb szakembereinek megszerzésével a lehető leghatékonyabb módon pörgesse fel a szoftver fejlesztését.

 

Belül sem akármilyen - Fotó: Toyota

 

A jövőbeli sikereik titka alapvetően két dologtól függ: sikerül-e 100%-os biztonsággal működtetni az önvezető rendszert (mely már manapság is sokkal pontosabb és biztonságosabb vezetésre képes, mint az emberi sofőrök jó része). S legalább ennyire fontos, hogy a jelenleg még mindig szembeötlő érzékelőket mennyire képesek majd láthatatlanná tenni.

 

Sportos ülések kimaxolva - Fotó: Toyota

 

A koncepció rajzok tanúsága szerint a Toyota designerei derűlátóak: nyoma sincs a külső függelékeknek és érzékelőrendszereket tartalmazó dobozoknak. Uralkodó jegy a világos és sötét színek kontrasztja, az íves, organikus formák használata. Az autó külső és belső megjelenése a sci-fi filmek járműveit megszégyenítő futurisztikus szépséggel rendelkezik.

 

 

Weboldal: https://www.toyota.hu/

 

Egy ilyen ízléses, minőségi óra kiválóan öltöztet, a letisztultság pedig gyönyörködtet. Rövid kis összeállításunkban most a ragyogó, rózsa-arany trendmodellekből válogattunk, neves, ismert márkák újdonságaiból csemegézve…

 

Napvilágot látott a nagy hír, miszerint a Volvo első anyavállalata, a Geely felvásárolja a Terrafugia repülőgépgyártó céget, és vele együtt a lenyűgöző hibrid, az „Átmenet” fejlesztési terveit…

Fejlett funkciók és elegáns megjelenés - az Ambit2 Sapphire karóra a Suunto design igazi fémjele, hiszen a kíváló minőségű anyagok használata nem csak a funkcionalitást szolgálják, hanem az igényes megjelenést is tükrözik. 

A Moto X megrendelése előtt már kiválaszthatjuk, hogy az előlap, hátlap milyen színű legyen, illetve a gombokat is az ízlésünkre formálhatjuk.

Képes adatbázis ajánló

Portuguese Chronograph

Portuguese Chronograph

Forrás: 
IWC Schaffhausen