A púpos Jaguár

Szerző: 
2016.12.10.
A púpos Jaguár - Fotó: Jaguar

Jaguar F-Type Project 7, a brit autógyár ezt a modellt használta arra, hogy létrehozza a Special Operations részlegét, amelynek az lett a feladata, hogy különleges járműveket gyártson.

A Jaguár eddigi egyik legerősebb, sorozatgyártott autója, az F-type Project 7 3,9 másodperc gyorsul 100 km/h-ra, a jármű végsebessége 300 km/h. A limitált szériából mindössze 250 darab készült.

A cégen belül ennek a csoportnak hasonló a feladat, mint a Mercedes-Benz-nél az AMG, tehát egy afféle saját tuning divízió, amelynek vezetője John Edwards, aki korábban a Land Rover irányítója volt. A Project 7 az F-type, a Jaguár márka első olyan zászlóshajója, amely egyben koncepcionális folytatásának is felfogható a legendás D-type-nak, egy 62 esztendős sikertörténetnek, az 1950-es éves híres versenyautójának.

A púpos Jaguár - Fotó: Jaguar

Az alapot az új F-Type adta, mindenféle különlegességgel körítették a gyönyörű roadstert. Új lökhárítók és aerodinamikai elemek kerültek rá, kisebb szélvédő és vékony tükrök, de a legérdekesebb a sofőr mögött húzódó púp. Ezek nagy részét most egy utcai verzióba ültették át. A rendkívüli gyorsulás érdekében pedig alaposan könnyítettek a súlyán is, a lehető legtöbb alkatrészt alumíniumból készítették.

Nyugodtan nevezhetjük a legdurvább Jaguárnak is a Jaguar F-TYPE Project 7-et – a legerősebb széria autó, amit a Jaguar valaha létrehozott. Az 5.0 literes V8 kompresszoros motor teljesítménye 423 kW (575 LE)*. A nagyobb kompresszornak köszönhetően a motor nyomatéka 680 Nm. A megnövelt motorteljesítmény ellenére a Jaguar PROJECT SEVEN tipikus Jaguar F-TYPE. Az adaptív dinamikának ("Adaptive Dynamics") köszönhetően a jármű reagál az útviszonyokra és a sofőr vezetési stílusára.

A púpos Jaguár - Fotó: Jaguar

Egyedi és klasszikus kivitelezésű a belső tér, az F-TYPE PROJECT SEVEN a luxus és teljesítmény keveréke. Jet steppelt bőr Cirrus varrással klasszikus textúrákkal és anyagokkal amelyek Jaguar klasszikus járműveit idézik. A Jaguar PROJECT SEVEN szinválasztékában az eredeti Jaguar Le Mans csapat, az Ecurie Ecosse tiszteletére a skót zászló kék és fehér színeit idézi. A jármű öt színben rendelhető: Ultra Blue, Glacier White, Ultimate Fekete, Caldera Vörös és British Racing Green

A faliórák otthonunk vagy irodánk díszei lehetnek, folyamatosan emlékeztetnek minket az idő múlására. Hétköznapjaink során általában sietünk valahová, az óra jelzi: itt az idő. Néhány designer az óra figyelmeztető ketyegését szeretné megállítani és teljesen új formába önteni a megállíthatatlanul múló időt. 

Úgy látszik, hogy az összecsukható városi bicikli sosem megy ki a divatból. A Gi FlyBike egy igazi XXI. századi verzió, minden kényelmi extrával.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Képes adatbázis ajánló

SoundLink® Air digitális hangrendszer

SoundLink® Air digitális hangrendszer

Forrás: 
www.red-dot.de