A világ első 3D-nyomtatással készült e-motorja: Light Rider

Forrás: 
Airbus APWorks GmbH
2017.04.07.
Airbus APWorks - Light Rider - Fotó: Airbus APWorks GmbH

A különleges járgány valóban kiérdemelte a Light Rider nevet, hiszen kategóriájában pehelykönnyűnek számít: mindössze 35 kg-ot nyom.

Airbus APWorks - Light Rider - Fotó: Airbus APWorks GmbH

A német Airbus APWorks saját fejlesztésű, szabadalmaztatott Scalmalloy® nevű anyaga, amelyből a vázat készítik, egy olyan korrózióálló alumíniumötvözet, amely a gyártó szerint ugyanolyan erős és tartós, mint a titán, viszont a belőle készített elektromos motor 30%-kal könnyebb, mint a hagyományos technikával gyártott társai. A különleges járművet emellett 6 kW-os villanymotor hajtja, amely pár másodperc alatt képes 80 km/órás sebességre felgyorsulni.

Airbus APWorks - Light Rider - Fotó: Airbus APWorks GmbH

Az alkatrészeket külön készítik 3D lézeres nyomtatóval, amely az alumíniumötvözet részecskéket milliónyi vékony rétegben olvasztja össze. A 3D technológiai alkalmazása nemcsak a motor különleges kinézetében, organikus, a természet alakzatait utánzó formavilágában kapott megahatározó szerepet, hanem ezzel együtt jelentős súlycsökkenést is eredményezett. A gyártó egy olyan – a biológiai struktúrákat és természetes növekedési folyamatokat és mintákat utánzó – algoritmust írt a 3D nyomtatási eljáráshoz, amely a mindennapi igénybevételt tekintetbe véve optimalizálja a keret súlyát. A végeredmény egy olyan szerkezet lett, amely inkább néz ki egy organikus szervezetnek, mint gépnek.

Airbus APWorks - Light Rider - Fotó: Airbus APWorks GmbH

 

A híres Rolls Royce tengeri cirkálója, az Aeroboat S6-os színtiszta elegancia! A páratlan luxusélmény, nagy teljesítmény és a minőségi építészeti megoldások mellett, lenyűgöző esztétikai élvezetet nyújt.

A világ óragyártásában élen járó Tag Heuer, a mechanikus óraszerkezet „mozgás-tervezés” úttörője.

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Funkció és forma: klasszikus elemek merőben újszerű megoldásokkal vegyítve: ez a Samsung Gear S3 okos óra.

Képes adatbázis ajánló

Jaeger-LeCoultre continents asia karóra

Jaeger-LeCoultre continents asia karóra

Forrás: 
Jaeger-LeCoultre