Alfa Romeo Stelvio Világpremier

Szerző: 
2016.11.20.
Alfa Romeo Stelvio – Világpremier - Fotó: FCA

Az Alfa Romeo a Los Angeles-i Autószalonon mutatta be a márka első SUV-ját - Quadrifoglio kivitelben. „Meccanica delle emozioni", egy SUV lenyűgöző formavilággal, teljesítménnyel és technológiával, hamisítatlan Alfa Romeo szellemiség.

Alfa Romeo Stelvio – Világpremier - Fotó: FCA

Az Olaszország legmagasabb hegyi hágójától kölcsönzött név legendás sikereket idéz fel. Valódi olasz formavilág egyedülálló méretarányokkal, letisztult egyszerűséggel és kiváló minőségű kidolgozással. A Ferrari technológiája és szakértelme által ihletett nagyteljesítményű, 510 lóerős, 2,9 literes V6 BiTurbo benzinmotor. Összkerékhajtás a nyomatékmegosztást valós időben szabályozó Q4 technológiával. Lélegzetelállító vezetési élményről gondoskodik az exkluzív felépítésű AlfaLinkTM felfüggesztés, a tökéletes tömegelosztás, valamint a kiemelkedő tömeg/teljesítmény arány.

Alfa Romeo Stelvio – Világpremier - Fotó: FCA

A kategória mértékadó modelljének ígérkező újdonság tökéletesen testesíti meg az Alfa Romeo hamisítatlan szellemiségét, amelyet öt tényező tesz a világ egyik legkívánatosabb autómárkájává: a jellegzetes olasz formatervezés, az ultramodern és innovatív motorválaszték, a tökéletes tömegelosztás, az egyedi műszaki megoldások, valamint a lehető legtökéletesebb tömeg/teljesítmény arány. Az Alfa Romeo Stelviot az olasz autógyártás szívében, a márka Modenában működő műszaki központjában fejlesztették. Az Alfa Romeo első SUV modellje a közelmúltban teljesen felújított Cassino-i üzemben, egy kifejezetten az új generációs Alfa Romeo modelleknek fenntartott gyártósoron születik. Ugyanitt készül a lenyűgöző Giulia is, amely 2015-ben forradalmi stílusával, sportos vezethetőségével és egyedülálló technológiai megoldásaival új korszakot nyitott a márka életében. Ugyanezek az értékek térnek most vissza egy új kategóriájú járműre szabva: a forradalmi Stelvio SUV, a hamisítatlan Alfa Romeo modellekre jellemző, sportos formatervet, élvonalbeli teljesítményt, valamint a prémium SUV szegmensben példa nélküli technológiai és műszaki megoldásokat és lenyűgöző vezetési élményt kínál.

Lenyűgöző Alfa Romeo formavilág, letisztult vonalvezetés. Az Alfa Romeo Stelvio a hagyományok, a sebesség és a szépség tökéletes kombinációjából kelt életre, vonzereje szerves részét képezi a márka több, mint száz éves történelmének. Ahogy a múltban, ezt most is az valósíthatja meg, aki tökéletesen uralja az olasz formatervezés három különleges alkotóelemét: a kiváló arányokat, az egyszerűséget és a minőségi felületkidolgozásokat. A Stelvio arányai erőt és dinamizmust sugallnak, kompakt méretéről 468 centiméteres hosszúsága, a 165 centiméteres magassága és a 216 centiméteres szélessége is tanúskodik. Ezt az élményt erősíti oldalnézete is; vonalvezetése olyan kompakt autóról tanúskodik, amelynek formavilága elölről hátrafelé haladva bontakozik ki, utastere pedig erősen döntött hátsó részben ér véget, amelyet optimális aerodinamikai teljesítményről gondoskodó, elegáns légterelő tesz teljessé. Az Alfa Romeo stílusa kiváló minőségű felületkidolgozásban is megnyilvánul, amelynek köszönhetően a karosszéria formái erőteljesek és harmonikusak. Az első és hátsó kerékdobok az autó „izomzatát" rajzolják ki.

Alfa Romeo Stelvio

A Los Angelesben bemutatott Quadrifoglio kivitel a modell sportos személyiségét szénszálas betéttel díszített, fényezett oldalsó küszöb hangsúlyozza ki. Az első és hátsó lökhárítókkal, valamint az erőteljes sárvédőívekkel (mindegyik a karosszéria színére fényezve) a Stelvio Quadrifoglio inkább hasonlít egy sportos limuzinra, mintsem a szegmens hagyományos SUV-jára.

 

A faliórák otthonunk vagy irodánk díszei lehetnek, folyamatosan emlékeztetnek minket az idő múlására. Hétköznapjaink során általában sietünk valahová, az óra jelzi: itt az idő. Néhány designer az óra figyelmeztető ketyegését szeretné megállítani és teljesen új formába önteni a megállíthatatlanul múló időt. 

Úgy látszik, hogy az összecsukható városi bicikli sosem megy ki a divatból. A Gi FlyBike egy igazi XXI. századi verzió, minden kényelmi extrával.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Képes adatbázis ajánló

Bentley GTC V8

Bentley GTC V8

Forrás: 
Bentley