Az új crossover hybrid: KIA NIRO

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Az új KIA Niro hibrid modellje összességében igen élénk benyomást tesz ránk már a látványát illetően is.

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

A „crossover designnal" felfedezhetjük az élmények egy magasabb szintjét, ugyanis ez az első hibrid crossover. A crossover design pedig hozzátartozik a Niro alapfelszereltségéhez, ahogyan az extrákhoz is hozzátartoznak a kivételes technológiai újdonságok.

Krómbevonatú első hűtőráccsal, és magasfényű fekete betéttel rendelkezik. A Bi-Xenon fényszórók pedig dinamikus kanyarfényt is lehetővé tesznek…

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Designját sokan példaértékűnek és irigylésre méltónak tartják, ahogyan a fogyasztását is.

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Az új KIA modell hibrid természetű, de mégsem kizárólag az: egy erőteljes családi autó legjobb tulajdonságait egy hibrid gazdaságosságával és hatékonyságával egyesítették a gyártók, vagyis kettőből egy, szinte tökéletes modellt alkottak. Hibrid, mely semmihez nem hasonlítható, és egy crossover – korlátok nélkül.

Tipikusan az az autó, mellyel nem beilleszkedni szeretnénk majd az autóstársadalomba, hanem kiemelkedni. Két motorral, és elképesztően kifinomult technológiával rendelkezik, mellyel igazán örömteli és biztonságos lesz a vezetés élménye.

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Nézzük, milyen extrákat és technológiai újításokat tartalmaz az új KIA Niro?

Holttér figyelő rendszer, méghozzá hátsó keresztirányú forgalom felügyelettel.

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Hiszen olykor még a legóvatosabb sofőrrel is elfordulhat, hogy valami elkerüli a figyelmét. Ekkor lép működésbe a holttér figyelő rendszer, mely azonnal értesít benünket, ha más járművek az autónk holtterébe érnek.

Kiparkolásnál pedig a hátsó keresztirányú forgalom felügyelet néz körül helyettünk, hogy még nagyobb biztonságban lehessünk.

Autonóm vészfékrendszer, gyalogos-felismerés opcióval

A biztonság a KIA szerint egy csapatmunka, és óriási előnyt jelentenek egy csapatban a segítők. Egy lehetséges, váratlan ütközés történt? Az új Kia Niro vészfékrendszere aktiválásával azonnal a segítségünkre siet!

Működésbe lép az intelligencia is – az Adaptív Sebességtartó Automatika rendszerrel

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Az autó automatikusan szabályozza a sebességet, hogy biztonságos távolságot tarthassunk az előttünk haladó autókhoz képest.

Sávtartó asszisztens – mintha lenne egy harmadik szemünk…

Az új crossover hybrid: KIA NIRO - Fotó: KIA Motors

Olykor nagyon is jól jönne egy harmadik szem a vezetés közben. Előfordulhat, hogy nem vesszük észre, amikor autónk véletlenül átsodródik a szomszédos sávba. A KIA Niro ilyen esetben nem csak figyelmeztet bennünket a veszélyre, hanem automatikusan vissza is kormányozza saját magát a helyes sávba.

Így aztán valóban minden segítséget megkapunk a biztonságunk és a tökéletes vezetésünk érdekében – miközben a crossover design szintén önmagáért beszél…

 

 

A faliórák otthonunk vagy irodánk díszei lehetnek, folyamatosan emlékeztetnek minket az idő múlására. Hétköznapjaink során általában sietünk valahová, az óra jelzi: itt az idő. Néhány designer az óra figyelmeztető ketyegését szeretné megállítani és teljesen új formába önteni a megállíthatatlanul múló időt. 

Úgy látszik, hogy az összecsukható városi bicikli sosem megy ki a divatból. A Gi FlyBike egy igazi XXI. századi verzió, minden kényelmi extrával.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Képes adatbázis ajánló

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Forrás: 
Audi