Egy elektromos kerékpár a 30-as évekből

Pininfarina Fuoriserie - Fotó: Nicoletta Pizzocheri

A Pininfarina nevet a legtöbben az autós világból ismerik, pedig az olasz dizájnstúdió kerékpárokat is tervez – na persze nem átlagos, boltba járós kivitelben.

Most például egy, a divatnak megfelelően elektromos meghajtással is rendelkező biciklit készítettek, amelynek formatervét a 30-as évek egyedi gyártású gépjárművei ihlették. A Fuoriserie fantázanevű városi kerékpárt a 43Milano nevű bringagyártó céggel közösen készítik úgy, hogy a felhasznált anyagok egyszerre tükrözzék a múlt század elejének és a XXI. század elejének világát.

A mindössze 30 példányban készülő kétkerekű jármű elektromos hajtásáról a hátsó agyba épített motor/akkumulátor kombináció gondoskodik. Ez az akku azonban nem csak az előrejutásban, hanem a biztonságos közlekedésben is segít, ugyanis erről üzemelnek a speciális, alumíniumból készült egyedi LED-es világítótestek is. Az elektromos rendszer extra szolgáltatásképpen pedig az okostelefonok feltöltésére is képes, feltéve, ha eleget tekerjük a kerékpárt.

A Fuoriserie különleges kinézetét a speciális csöveknek köszönheti, amelyek eredetileg Deda ZERO DR acélcsövekként kezdik életüket, ám a váz összeállítása után diógyökér bevonatot kapnak. Az általuk keltett hatást tovább erősíti a kormányon és az ülésen alkalmazott bőrszíjakból álló bevonat, amely egyébként pont egy, a Pininfarina által tervezett 1936-os gépkocsit, a Lanchia Astura Boccát idézi.

 

A világon elsőként olyan okos sisakot fejlesztettek ki, mely fényekkel jelzi a kerékpáros haladási irányát, hirtelen fékezését.

 

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

A megújuló energia jövőjébe vetett hit csillan meg a Caly Poly Prove Lab járművében, mely teljes mértékben napelemmel hajtott, és nagyon gyors.

 

A környezetbarát anyagokból fogkeféket gyártó GOODWELL egy olyan elektromos fogkefével rukkolt elő, melynek nincs szüksége időigényes töltésre.

 

Képes adatbázis ajánló

HM4 extravagáns karóra

HM4 extravagáns karóra

Forrás: 
MB and F