Egy elektromos kerékpár a 30-as évekből

Pininfarina Fuoriserie - Fotó: Nicoletta Pizzocheri

A Pininfarina nevet a legtöbben az autós világból ismerik, pedig az olasz dizájnstúdió kerékpárokat is tervez – na persze nem átlagos, boltba járós kivitelben.

Most például egy, a divatnak megfelelően elektromos meghajtással is rendelkező biciklit készítettek, amelynek formatervét a 30-as évek egyedi gyártású gépjárművei ihlették. A Fuoriserie fantázanevű városi kerékpárt a 43Milano nevű bringagyártó céggel közösen készítik úgy, hogy a felhasznált anyagok egyszerre tükrözzék a múlt század elejének és a XXI. század elejének világát.

A mindössze 30 példányban készülő kétkerekű jármű elektromos hajtásáról a hátsó agyba épített motor/akkumulátor kombináció gondoskodik. Ez az akku azonban nem csak az előrejutásban, hanem a biztonságos közlekedésben is segít, ugyanis erről üzemelnek a speciális, alumíniumból készült egyedi LED-es világítótestek is. Az elektromos rendszer extra szolgáltatásképpen pedig az okostelefonok feltöltésére is képes, feltéve, ha eleget tekerjük a kerékpárt.

A Fuoriserie különleges kinézetét a speciális csöveknek köszönheti, amelyek eredetileg Deda ZERO DR acélcsövekként kezdik életüket, ám a váz összeállítása után diógyökér bevonatot kapnak. Az általuk keltett hatást tovább erősíti a kormányon és az ülésen alkalmazott bőrszíjakból álló bevonat, amely egyébként pont egy, a Pininfarina által tervezett 1936-os gépkocsit, a Lanchia Astura Boccát idézi.

 

Mégis mi lehetne tökéletesebb karácsonyi ajándék egy autóbolond számára, mint egy kézzel készített óra, aminek alapanyaga valaha egy klasszikus Ford Mustang szerves része volt?

Két jó barát, egykori gimnáziumi osztálytársak, Csörgő Zsolt és Hegedűs Norbert közös szenvedélyének és munkájának gyümölcse a Budapest szívében nemrégiben nyílt bolt, amely elsősorban antik és új, design órák forgalmazására (és javítására) szakosodott, de találhatunk itt egyéb kiegészítőket és ruhákat is.

Pár évvel ezelőtt még a sci-fi filmek jövőképének része volt csupán az olyan ruhanemű, mely akkumulátorral kombinálva ruh

A mindennapi életünkhöz hozzátartozik a telefon, a notebook és egyre inkább terjed a tabletek használata. Az ASUS innovációi révén akár egy eszközben mind a hármat megkaphatjuk, ráadásul még a design is fontos szempont volt a tervezők számára, így szépséges gépek szolgálják a kényelmünket. 

Képes adatbázis ajánló

Harman Kardon BDS 577 3D Blu-ray discfelvevő

Harman Kardon BDS 577 3D Blu-ray discfelvevő

Forrás: 
www.red-dot.de