Egy elektromos kerékpár a 30-as évekből

Pininfarina Fuoriserie - Fotó: Nicoletta Pizzocheri

A Pininfarina nevet a legtöbben az autós világból ismerik, pedig az olasz dizájnstúdió kerékpárokat is tervez – na persze nem átlagos, boltba járós kivitelben.

Most például egy, a divatnak megfelelően elektromos meghajtással is rendelkező biciklit készítettek, amelynek formatervét a 30-as évek egyedi gyártású gépjárművei ihlették. A Fuoriserie fantázanevű városi kerékpárt a 43Milano nevű bringagyártó céggel közösen készítik úgy, hogy a felhasznált anyagok egyszerre tükrözzék a múlt század elejének és a XXI. század elejének világát.

A mindössze 30 példányban készülő kétkerekű jármű elektromos hajtásáról a hátsó agyba épített motor/akkumulátor kombináció gondoskodik. Ez az akku azonban nem csak az előrejutásban, hanem a biztonságos közlekedésben is segít, ugyanis erről üzemelnek a speciális, alumíniumból készült egyedi LED-es világítótestek is. Az elektromos rendszer extra szolgáltatásképpen pedig az okostelefonok feltöltésére is képes, feltéve, ha eleget tekerjük a kerékpárt.

A Fuoriserie különleges kinézetét a speciális csöveknek köszönheti, amelyek eredetileg Deda ZERO DR acélcsövekként kezdik életüket, ám a váz összeállítása után diógyökér bevonatot kapnak. Az általuk keltett hatást tovább erősíti a kormányon és az ülésen alkalmazott bőrszíjakból álló bevonat, amely egyébként pont egy, a Pininfarina által tervezett 1936-os gépkocsit, a Lanchia Astura Boccát idézi.

 

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Hajszárító, ami mellett zenét hallgathatunk és a hajunkat sem károsítja? Ez már nem utópia, kapható a Dyson Supersonic.

Várhatóan júliusban kerül piacra a VANMOOF legújabb fejlesztésű, intelligens kerékpárja.