Egy igazi nyaraló autó - Maserati Gran Cabrio

Szerző: 
Forrás: 
Maserati
2018.03.12.
4.2-es motorral száguld, mint a szél - Fotó: Maserati

A Maserati már több, mint fél évszázada autók helyett legendákat gyárt. Még ma is, amikor üzleti szempontokat figyelembe véve, igyekeznek növelni a gyártást. Így a kézzel végzett munkafolyamatokat gépesítették bár, de úgy tűnik, a Maserati nem lesz soha tömegautó, exkluzivitását mindenképp megőrzi.

Nyilván a tervezők vérében van, csak különleges autókat készítenek, és ezt erőlködés nélkül teszik.

A sportautó-szedán Quattroporte úgy szivárgott be a köztudatba, hogy közben iskolát teremtett. Ennek eredményeképp születnek-állnak be a sorba a négyajtós Audik, Porschék, Fordok, egyszóval minden nagyobb márka képviselteti magát a mezőnyben.

 

Ami szép, az szép... - Fotó: Maserati

 

A Maserati, mint minden nagy hagyományokkal rendelkező, családi cég, nemcsak büszke, de tartja is magát a tradíciókhoz. De nem jelenti az újításoktól való elzárkózást, hiszen megállna a fejlődés...

A legújabb Maserati kabrió ugyan csak két ajtós, de a hátsó ülések is teljes értékűek.

 

Maserati - Fotó: Maserati

 

A nyitott sportkocsik a 30-as évektől kezdve szerepelnek a terméklistán, általában nem önálló típusként. A Gran Cabrio-ra is ez érvényes. Testvére, a Gran Turismo tetejét nyilván lefújta a menetszél… Ami nem is csoda. Az alap 4,2 literes, V8-as motor 444 lóerőt szabadít fel. Bátran mondhatjuk, szerény a kivitel, rendelhető lesz 4,7 literes, 460 lovas motorral is. A sebességváltó ugyancsak választható, mechanikus vagy automata.

 

Megállni tudni kell - Fotó: Maserati

 

Az autó egyetlen feladata a vezetési élmény teljes megteremtése-átadása vezetőjének. Aki vezetett már valamilyen kabriót, tudja miről van szó. Motorozás négy keréken. Repülés szárnyak nélkül. A szabad száguldás, szabadság utolérhetetlen érzése…

 

 

A mostani Gran Cabrio már a negyedik verzió. Az 520 Nm nyomaték a hátsó kerekeket hajtja, az adaptív, állítható futómű rugalmasan illeszkedik a motorteljesítményhez. A fékek természetesen a nagy teljesítménynek megfelelően brutálisak, nem lehet a véletlenre bízni a megállást… Az automata váltó kapcsolgatható a kormányoszlopon lévő Ferraris fülekkel is. Ezen kívül mechanikus váltónak is tudja magát álcázni, és szolid aszfaltszaggatásra is rá lehet venni a sport gomb használatával. A 20 collos gumik kellően az útra tapasztják az autót, de segítenek ebben a spoilerek is.

 

GranCabrio - Fotó: Maserati

 

Az autó belső tere viszonylag tágas, kellő méretű lábhelyek elől, hátul meg… Hátra inkább csak jól becsatolt gyerekek üljenek, praktikusan. Bőr, faberakás, Alcantara mindenhol… Ha valaki elfeledné, a Maserati nem mindennapi munkábajárás eszköze.

Nincs megalkuvás, ha sport, legyen sport, 4 másodpercen belül éri el a százat.

 

 

Igazi nyári autó, akár családinak is mondhatnánk, a kétüléses spyder elődökkel szemben nagy értéknövelő a négy ülés. Igaz, hogy a lehajtható tető miatt a hátsó ülések magasabb pozícióban vannak, mint az első, és így az utasok feje ki van téve a menetszélnek… A csomagtér viszont a bepakolt tető miatt említésre sem méltó, nemhogy úti poggyászt nem fogad be, de nagyobb bevásárlásra is alkalmatlan.

Igaz, a Maseratit nem ezért szeretjük. Ha felhördül a nyolc henger, minden benzinvérű szíve erősebben kezd dobogni. Egy legenda tovább él.

 

Forrás: Maserati

- tdg -

A világon elsőként olyan okos sisakot fejlesztettek ki, mely fényekkel jelzi a kerékpáros haladási irányát, hirtelen fékezését.

 

A megújuló energia jövőjébe vetett hit csillan meg a Caly Poly Prove Lab járművében, mely teljes mértékben napelemmel hajtott, és nagyon gyors.

 

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

A környezetbarát anyagokból fogkeféket gyártó GOODWELL egy olyan elektromos fogkefével rukkolt elő, melynek nincs szüksége időigényes töltésre.

 

Képes adatbázis ajánló

CineMate 1SR hangfalrendszer, házimozi

CineMate 1SR hangfalrendszer, házimozi

Forrás: 
www.bose.com