IKEA-bringa: SLADDA

Forrás: 
IKEA
2017.03.10.
SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

Az IKEA márkát mindenki a bútorokkal társítja, ezért számít  igazi meglepetésnek a svéd bútorgyártó óriás újdonsága, a SLADDA kerékpár.

Az ötlet egy workshopon született meg, aminek témáját a városi biciklis közlekedés adta: tervezők és termékfejlesztők azt a feladatot kapták, hogy három napon keresztül kísérjenek el olyan kerékpárosokat, akik mindennapi szállítási feladataikat két keréken oldják meg, és ennek nyomán készítsenek olyan terveket, amelyek hasznosak lennének a számunkra.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

Könnyű alumíniumvázának köszönhetően az uniszex SLADDA kerékpár ideális a városi használatra, ráadásul nemcsak kényelmes, hanem rendkívül praktikus is. Főleg a különféle kiegészítőknek köszönhetően, melyek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék a biciklisek életét. Az olyan beépített tartozékokon kívül, mint például a rozsda- és olajmentes szíjhajtás vagy az automata (kétfokozatú) sebességváltó, vehetünk a bicikli mellé egy ötletes – hátizsáknak összehajtogatható – biciklis táskát, amit a hátsó csomagtartóra erősíthetünk. Emellett előre is beszerezhetünk csomagtartót, amit könnyedén, egy mozdulattal le- és felszerelhetünk. Ha pedig még ez sem volna elegendő, a nagyobb és nehezebb tárgyak szállításához vásárolhatunk egy, a kerékpárhoz csatolható utánfutót is.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

A SLADDA az egyik legnevesebb nemzetközi design díjnak számító Red Dot „Best of best“ kategóriájában nyert elismerést 2016-ban.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

A rossz hír a végére maradt: az IKEA egyelőre nem tervezi a SLADDA kerékpárt Magyarországon forgalomba hozni, kiegészítőket, például pumpát és bukósisakot azonban találhatunk majd a boltok kínálatában.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

 

A faliórák otthonunk vagy irodánk díszei lehetnek, folyamatosan emlékeztetnek minket az idő múlására. Hétköznapjaink során általában sietünk valahová, az óra jelzi: itt az idő. Néhány designer az óra figyelmeztető ketyegését szeretné megállítani és teljesen új formába önteni a megállíthatatlanul múló időt. 

Úgy látszik, hogy az összecsukható városi bicikli sosem megy ki a divatból. A Gi FlyBike egy igazi XXI. századi verzió, minden kényelmi extrával.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Képes adatbázis ajánló

Bentley New Flying Spur

Bentley New Flying Spur

Forrás: 
Bentley