IKEA-bringa: SLADDA

Forrás: 
IKEA
2017.03.10.
SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

Az IKEA márkát mindenki a bútorokkal társítja, ezért számít  igazi meglepetésnek a svéd bútorgyártó óriás újdonsága, a SLADDA kerékpár.

Az ötlet egy workshopon született meg, aminek témáját a városi biciklis közlekedés adta: tervezők és termékfejlesztők azt a feladatot kapták, hogy három napon keresztül kísérjenek el olyan kerékpárosokat, akik mindennapi szállítási feladataikat két keréken oldják meg, és ennek nyomán készítsenek olyan terveket, amelyek hasznosak lennének a számunkra.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

Könnyű alumíniumvázának köszönhetően az uniszex SLADDA kerékpár ideális a városi használatra, ráadásul nemcsak kényelmes, hanem rendkívül praktikus is. Főleg a különféle kiegészítőknek köszönhetően, melyek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék a biciklisek életét. Az olyan beépített tartozékokon kívül, mint például a rozsda- és olajmentes szíjhajtás vagy az automata (kétfokozatú) sebességváltó, vehetünk a bicikli mellé egy ötletes – hátizsáknak összehajtogatható – biciklis táskát, amit a hátsó csomagtartóra erősíthetünk. Emellett előre is beszerezhetünk csomagtartót, amit könnyedén, egy mozdulattal le- és felszerelhetünk. Ha pedig még ez sem volna elegendő, a nagyobb és nehezebb tárgyak szállításához vásárolhatunk egy, a kerékpárhoz csatolható utánfutót is.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

A SLADDA az egyik legnevesebb nemzetközi design díjnak számító Red Dot „Best of best“ kategóriájában nyert elismerést 2016-ban.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

A rossz hír a végére maradt: az IKEA egyelőre nem tervezi a SLADDA kerékpárt Magyarországon forgalomba hozni, kiegészítőket, például pumpát és bukósisakot azonban találhatunk majd a boltok kínálatában.

SLADDA bicikli - gyártó: IKEA - Fotó: IKEA

 

A híres Rolls Royce tengeri cirkálója, az Aeroboat S6-os színtiszta elegancia! A páratlan luxusélmény, nagy teljesítmény és a minőségi építészeti megoldások mellett, lenyűgöző esztétikai élvezetet nyújt.

A világ óragyártásában élen járó Tag Heuer, a mechanikus óraszerkezet „mozgás-tervezés” úttörője.

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Funkció és forma: klasszikus elemek merőben újszerű megoldásokkal vegyítve: ez a Samsung Gear S3 okos óra.

Képes adatbázis ajánló

HT-F4500 Házimozi rendszer

HT-F4500 Házimozi rendszer

Forrás: 
Samsung