Szabadidőjármű Batman módra - Karlmann King

Szerző: 
Forrás: 
2018.05.16.
Karlmann King - Fotó: Karlmann King

A valódi terepjáró képességekkel felruházott, sokszor nem is szép, járművek (retró UAZ-ok, kissé szögletes Land Roverek, nagyon szögletes NIVA Ladák), mellett hatalmas piaca van a terepjárónak inkább csak látszó, de aszfaltra szánt, szépen megtervezett autóknak. A státuszszimbólummá vált ilyen „terepjárók” egyik új darabja a Karlmann King, melyre egy szó passzol igazán: brutális.

A lemenő nap romantikája párosítva a harcászati eszköz esztétikájával - Fotó: Karlmann King
Vajon a radaroknak tényleg láthatatlan? - Fotó: Karlmann King

 

Az 1800 főből álló európai csapat gyártotta luxuskivitelű SUV legmarkánsabb ismertetőjegye a matt fekete fényezésű karosszéria. A háromszögek, trapézok és paralelogrammák alkotta hegyes szögek és törésvonalak jellemzik az egész autót, az utakon félelmet keltve az utasoknak biztonságérzetet kölcsönözve.

 

Ragadozó szemek. - Fotó: Karlmann King
Geometria csúcsra járatva - Fotó: Karlmann King

 

A külalak erősen emlékeztet a kasszasikerrel játszott Batman filmek legendás járművére, a Batmobile-ra. Nem véletlen, hiszen mindkettő autó designerének fejében ott volt az F-117 Nighthawk (vagy ahogy elhíresült a „Lopakodó”) vadászgép, s annak radarvisszaverő felülete.

 

 

Szinte nem is autónak látszik - Fotó: Karlmann King

 

A tiszteletet parancsoló külső 6,8 literes 10 hengeres 360 lóerős benzinmotort kapott, 4 kerékmeghajtással, ám a 6 sebességes, automata váltós jármű végsebessége (páncélozott kiadásban) mégis mindössze 140 km/h, ami azért elárul egyet s mást annak tömegéről (6000 kg).

 

Luxus belső - Fotó: Karlmann King

 

A brutális harci gépezetet idéző karosszéria szöges ellentéte a luxus anyagokkal és színvilággal felszerelt belső. Megtalálható itt, automata kávéfőző, széf, italhűtő, 4K műholdas televízió és telefon, de még játékkonzol is.

 

Készül a reklámfilm - Fotó: Karlmann King
A luxus további színei - Fotó: Karlmann King

 

A brutális tudáshoz és külalakhoz hasonló ár is tartozik: majdnem 500 millió forintot kell letenni az asztalra annak, aki egy ilyen járgányt szeretne magának.

 

Karlmann King - Videó: Karlmann King

 

Weboldal: http://www.karlmannking.com/

 

 

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

A Phab 2 Pro a világelső térben látó mobil, Tango rendszerrel – a Google legújabb technológiai fejlesztésével -  kiterjedt valóságélményt nyújt a felhasználóinak. 

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Több mint 310 évvel ezelőtt, 1707 október 22-én 1550 tengerész vesztette életét az angol haditengerészet azóta is legszörnyűbb tengeri katasztrófájában. A 15 egységből álló flotta négy hajója zátonyra futott, köztük a képen is látható, 90 ágyús HMS Association elsüllyedt a Scilly szigeteknél, a La Manche csatorna déli bejáratánál. Hogy történhetett ez meg a kor legfejlettebb, legkorszerűbben felszerelt hajóhadával?

Képes adatbázis ajánló

 La Ferrari

La Ferrari

Forrás: 
Ferrari