Elektronika

A ZAGG okostelefon és táblagép kiegészítőket gyártó vállalat felmérést készített az amerikai lakosság fej-, illetve fülhallgató használati szokásairól: az okostelefon felhasználók többsége  leggyakrabban testmozgás közben használja azokat.

Egy kínai kutató szerint mesterséges intelligenciával rendelkező, emberszerű robotok állnak majd munkába, mint az ápolóintézetek, kórházak, éttermek dolgozói. Csia Csia, mint az első kína első emberszerű robotlánya mutatkozott be...

Összeállításunkban a minőségi, aktív szabadidő eltöltéséhez ajánlunk néhány kreatív kis kütyüt.

Okos csapat a konyhában: átlátható, komplett rendszerek, digitális, távolról is vezérelhető eszközpark jellemzi a jövő konyháit, melyet akár már ma is – igaz, még kissé borsos áron – megvalósíthatunk. 

Az okostelefonos alkalmazással összehangolt Max Motor Dreams nevű kiságy utánozza az autó ringását, hogy a babák otthon is könnyen elaludjanak.

A sportos városi életmódhoz illik a szlovén Noordung cég elektromos kerékpárja, melyből mindössze 15 darab került legyártásra.

A világ első robot-bőröndje – beépített érzékelőinek köszönhetően – mindent „lát és hall” maga körül, így kikerülve az akadályokat követi gazdáját, és segíti abban, hogy önfeledt és kényelmes utazásban legyen része.

Takarítanak, beszélgetnek, füvet nyírnak... Az LG Electronics az idei CES-en mutatta be legújabb, valódi áttörést jelentő, intelligens robotokból álló termékpalettáját.

A fából faragott akusztikus erősítő egyedülálló hangzást biztosít az okostelefon mikrofonjának. Használata egyszerű, hiszen nincs szükség hozzá semmilyen áramforrásara. Ráadásul akárhová magunkkal vihetjük, mivel nem foglal sok helyet és csupán 326 gramm.

Rohamtempóban fejlődik a technika. Ma már a legtöbb új televízókészülék full HD felbontással, az egészen hatalmas méretű készülékek pedig már UHD felbontással rendelkeznek. 

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

BeoVision 11-55

BeoVision 11-55

Forrás: 
Bang and Olufsen