Elektronika

 A bennünket körülvevő világ molekuláris szintű felépítése, az egyes anyagok összetevői, kiválóan vizsgálhatóak az adott anyagra jellemző, az anyagból érkező látható fény színképének elemzésével. Ehhez mostantól nem kell fehér köpenyes tudósokkal teli laboratóriumi környezet: a Stratio, Inc megalkotta a zsebre tehető nagy teljesítményű spektrométert.

 

Mindennapjaink szinte állandó kísérőjévé vált az eszköz, mellyel már rég nem egyszerűen telefonálunk, vagy SMS-t küldünk, hanem csetelünk, böngészünk, navigálunk, feladatokat és tennivalókat rögzítünk, játszunk, zenét hallgatunk és filmet nézünk: az okostelefonon. A Sony új csúcskészülékén mindez igazi élvezet.

 

A TrackR könnyen megtalálható beépített hangszórója és LED lámpája és GPS segítségével, melyet aktiválhatunk az eszköz applikációján keresztül.

 

A tabletek és rajzolótáblák piacán az elképesztő technikai fejlődés által lehetővé vált, hogy az egyes eszközök közelítsenek analóg elődjeikhez: a tabletek az e-ink megjelenésével a valódi könyvekhez hasonló olvasási élményt adnak, a professzionális elektronikus rajztáblák nyomásérzékeny és dőlési szöget érzékelő tollai igyekeznek a valódi írás és rajzolás élményét megadni.

A Seaboard Rise nem csak egy high-tech MIDI vezérlőrendszer és elektronikus zongora, hanem sokkal inkább egy teljesen újfajta kifejezésmódokat lehetővé tevő digitális hangszer.

Kiadták a NASA üzenetét, melyet még 1977-ben, idegen civilizációk számára küldött, a Voyager-1 és Voyager-2 szondák segítségével!

 

Az Ozma records és az LADdesign közös vállalkozása nagyszerűen állít emléket a nemzetek felett álló és az egész emberiséget egybefonni kívánó történelmi eseménynek.

A (filc)toll, amivel bármilyen felület okossá tehető! Az Equil okostoll és okosfilc megálmodói, a nehezebb utat választva nem akarnak a valósághoz hasonló dolgot teremteni, hanem meghagyják az írás természetességét és kiegészítik a digitális eszközvilág előnyeivel azt.

 

A súlyos következményekkel járó rendszeres alvási deficit kiváló ellenszere az agyhullámokat monitorozó és az alvás fázisaira aktívan is reagáló okos fejpánt.

 

Az applikációval összekapcsolt, számokat ki nem jelző mérleg igyekszik mindig pozitív, egészségesebb irányba terelni annak használóját. Sokkal inkább jóindulatú személyi asszisztens, mint könyörtelen szobamérleg.

A Bushmen cég Thunder névre keresztelt multifunkciós, csavarozott elemekből álló zsebkése tűzgyújtó szerkezetet és LED lámpát is tartalmaz.

Oldalak