ECHO DOT - A lakásokosító

Szerző: 
Forrás: 
2017.10.12.
Amazon Echo Dot.jpg - Fotó: Amazon

Ha azt gondolnánk, hogy otthonunk hanggal történő vezérléséhez még mindig óriási summát kell fizetnünk: akkor ideje megvizsgálnunk egy alig 50 dolláros eszközt, melyet az Amazon fejlesztett ki.

Az Echo Dot marketingeseinek ígérete szerint a 8 centiméternél alig nagyobb átmérőjű kör alakú tárgy képes ellátni akár egy egész otthon vezérlőegységének feladatait. Impozáns a felsorolás.

Az Amazon intelligens személyi asszisztensét (Alexa) használva, hangvezérléssel képes lejátszani kedvenc zenénket, hívásokat kezdeményez, üzeneteket küld és fogad. Beépített, vagy hozzá csatlakoztatott hangszórón keresztül híreket és hangoskönyveket olvas fel, vezérli az Amazon videót.

Szabályozza az arra alkalmas világítótesteket, ventilátorokat és termosztátokat a lakásban, a garázsajtót és zárakat a lakáson kívül. 7 db beépített mikrofonja segítségével még zajos környezetben, akár zenehallgatás közben is meghallja a vezényszavakat. Segíti a bevásárlást, használható ébresztőóraként, s a lakásban más Echo Dot készülékekkel összekapcsolódva, akár belső, családi kommunikációs eszközként is.

A többféle színben elérhető Echo Dot használata során egyre okosabb lesz. Megtanulja az egyedi beszédmintánkat, bővíti a szótárat, s felhőalapú rendszerként automatikusan megkapja a frissítéseket.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=hPXS7rC1PWo

 

A világon elsőként olyan okos sisakot fejlesztettek ki, mely fényekkel jelzi a kerékpáros haladási irányát, hirtelen fékezését.

 

A megújuló energia jövőjébe vetett hit csillan meg a Caly Poly Prove Lab járművében, mely teljes mértékben napelemmel hajtott, és nagyon gyors.

 

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

A környezetbarát anyagokból fogkeféket gyártó GOODWELL egy olyan elektromos fogkefével rukkolt elő, melynek nincs szüksége időigényes töltésre.

 

Képes adatbázis ajánló

Grande Reverso karóra

Grande Reverso karóra

Forrás: 
Jaeger-LeCoultre