ECHO DOT - A lakásokosító

Szerző: 
Forrás: 
2017.10.12.
Amazon Echo Dot.jpg - Fotó: Amazon

Ha azt gondolnánk, hogy otthonunk hanggal történő vezérléséhez még mindig óriási summát kell fizetnünk: akkor ideje megvizsgálnunk egy alig 50 dolláros eszközt, melyet az Amazon fejlesztett ki.

Az Echo Dot marketingeseinek ígérete szerint a 8 centiméternél alig nagyobb átmérőjű kör alakú tárgy képes ellátni akár egy egész otthon vezérlőegységének feladatait. Impozáns a felsorolás.

Az Amazon intelligens személyi asszisztensét (Alexa) használva, hangvezérléssel képes lejátszani kedvenc zenénket, hívásokat kezdeményez, üzeneteket küld és fogad. Beépített, vagy hozzá csatlakoztatott hangszórón keresztül híreket és hangoskönyveket olvas fel, vezérli az Amazon videót.

Szabályozza az arra alkalmas világítótesteket, ventilátorokat és termosztátokat a lakásban, a garázsajtót és zárakat a lakáson kívül. 7 db beépített mikrofonja segítségével még zajos környezetben, akár zenehallgatás közben is meghallja a vezényszavakat. Segíti a bevásárlást, használható ébresztőóraként, s a lakásban más Echo Dot készülékekkel összekapcsolódva, akár belső, családi kommunikációs eszközként is.

A többféle színben elérhető Echo Dot használata során egyre okosabb lesz. Megtanulja az egyedi beszédmintánkat, bővíti a szótárat, s felhőalapú rendszerként automatikusan megkapja a frissítéseket.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=hPXS7rC1PWo

 

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Hajszárító, ami mellett zenét hallgathatunk és a hajunkat sem károsítja? Ez már nem utópia, kapható a Dyson Supersonic.

Várhatóan júliusban kerül piacra a VANMOOF legújabb fejlesztésű, intelligens kerékpárja.