ECHO DOT - A lakásokosító

Szerző: 
Forrás: 
2017.10.12.
Amazon Echo Dot.jpg - Fotó: Amazon

Ha azt gondolnánk, hogy otthonunk hanggal történő vezérléséhez még mindig óriási summát kell fizetnünk: akkor ideje megvizsgálnunk egy alig 50 dolláros eszközt, melyet az Amazon fejlesztett ki.

Az Echo Dot marketingeseinek ígérete szerint a 8 centiméternél alig nagyobb átmérőjű kör alakú tárgy képes ellátni akár egy egész otthon vezérlőegységének feladatait. Impozáns a felsorolás.

Az Amazon intelligens személyi asszisztensét (Alexa) használva, hangvezérléssel képes lejátszani kedvenc zenénket, hívásokat kezdeményez, üzeneteket küld és fogad. Beépített, vagy hozzá csatlakoztatott hangszórón keresztül híreket és hangoskönyveket olvas fel, vezérli az Amazon videót.

Szabályozza az arra alkalmas világítótesteket, ventilátorokat és termosztátokat a lakásban, a garázsajtót és zárakat a lakáson kívül. 7 db beépített mikrofonja segítségével még zajos környezetben, akár zenehallgatás közben is meghallja a vezényszavakat. Segíti a bevásárlást, használható ébresztőóraként, s a lakásban más Echo Dot készülékekkel összekapcsolódva, akár belső, családi kommunikációs eszközként is.

A többféle színben elérhető Echo Dot használata során egyre okosabb lesz. Megtanulja az egyedi beszédmintánkat, bővíti a szótárat, s felhőalapú rendszerként automatikusan megkapja a frissítéseket.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=hPXS7rC1PWo

 

Mégis mi lehetne tökéletesebb karácsonyi ajándék egy autóbolond számára, mint egy kézzel készített óra, aminek alapanyaga valaha egy klasszikus Ford Mustang szerves része volt?

Két jó barát, egykori gimnáziumi osztálytársak, Csörgő Zsolt és Hegedűs Norbert közös szenvedélyének és munkájának gyümölcse a Budapest szívében nemrégiben nyílt bolt, amely elsősorban antik és új, design órák forgalmazására (és javítására) szakosodott, de találhatunk itt egyéb kiegészítőket és ruhákat is.

Pár évvel ezelőtt még a sci-fi filmek jövőképének része volt csupán az olyan ruhanemű, mely akkumulátorral kombinálva ruh

A mindennapi életünkhöz hozzátartozik a telefon, a notebook és egyre inkább terjed a tabletek használata. Az ASUS innovációi révén akár egy eszközben mind a hármat megkaphatjuk, ráadásul még a design is fontos szempont volt a tervezők számára, így szépséges gépek szolgálják a kényelmünket. 

Képes adatbázis ajánló

LE MANSORY GTC II - Bentley Continental GTC

LE MANSORY GTC II - Bentley Continental GTC

Forrás: 
Mansory