ECHO DOT - A lakásokosító

Szerző: 
Forrás: 
2017.10.12.
Amazon Echo Dot.jpg - Fotó: Amazon

Ha azt gondolnánk, hogy otthonunk hanggal történő vezérléséhez még mindig óriási summát kell fizetnünk: akkor ideje megvizsgálnunk egy alig 50 dolláros eszközt, melyet az Amazon fejlesztett ki.

Az Echo Dot marketingeseinek ígérete szerint a 8 centiméternél alig nagyobb átmérőjű kör alakú tárgy képes ellátni akár egy egész otthon vezérlőegységének feladatait. Impozáns a felsorolás.

Az Amazon intelligens személyi asszisztensét (Alexa) használva, hangvezérléssel képes lejátszani kedvenc zenénket, hívásokat kezdeményez, üzeneteket küld és fogad. Beépített, vagy hozzá csatlakoztatott hangszórón keresztül híreket és hangoskönyveket olvas fel, vezérli az Amazon videót.

Szabályozza az arra alkalmas világítótesteket, ventilátorokat és termosztátokat a lakásban, a garázsajtót és zárakat a lakáson kívül. 7 db beépített mikrofonja segítségével még zajos környezetben, akár zenehallgatás közben is meghallja a vezényszavakat. Segíti a bevásárlást, használható ébresztőóraként, s a lakásban más Echo Dot készülékekkel összekapcsolódva, akár belső, családi kommunikációs eszközként is.

A többféle színben elérhető Echo Dot használata során egyre okosabb lesz. Megtanulja az egyedi beszédmintánkat, bővíti a szótárat, s felhőalapú rendszerként automatikusan megkapja a frissítéseket.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=hPXS7rC1PWo

 

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

Az amerikai Happier Camper start-up vállalkozás alapítója, Derek M. édesapjától kapta az első lakókocsiját, amivel bejárta Kaliforniát, miközben egyre inkább szenvedélyé vált a régi trélerek restaurálása. Ez az út vezetett aztán az egyedi gyártású HC1 modell megalkotásához, melyben a klasszikus design modern funkciókkal párosul.

Fejlett funkciók és elegáns megjelenés - az Ambit2 Sapphire karóra a Suunto design igazi fémjele, hiszen a kíváló minőségű anyagok használata nem csak a funkcionalitást szolgálják, hanem az igényes megjelenést is tükrözik. 

A Moto X megrendelése előtt már kiválaszthatjuk, hogy az előlap, hátlap milyen színű legyen, illetve a gombokat is az ízlésünkre formálhatjuk.

Képes adatbázis ajánló

Brüsszel falióra

Brüsszel falióra

Forrás: 
Urbanstory