Élvezni a táj szépségét látássérültként? Igen, lehet! - FORD

Szerző: 
Forrás: 
FORD
2018.05.31.
Ford - Feel the view
Ford presents Feel the View

A fenséges hegyek látványa minden utazást emlékezetessé tesz, ám a vakok és gyengénlátók sajnos nem élhetik át ezt az élményt. Ezen változtat az intelligens ablak prototípusa, ami érzékelhetővé teszi számukra az út mellet futó táj látványát.

Ford - Feel the view

Az Érezd a kilátást! nevű innováció fotókon rögzíti a tájat, s mindezt erős kontrasztú monokróm képekké alakítja, amelyek – speciális LED-ek segítségével – az ablak üvegén jelennek meg.

Ford - Feel the view

A képet megérintve a szürke különböző árnyalatai más és más módon (összesen 255 különféle intenzitással) vibrálnak, így az utasok a tapintásuk révén reprodukálhatják az eléjük táruló tájat. Az Érezd a kilátást! ötletét a Ford of Italy és a GTB Roma dolgozta ki egy olasz startup, az Aedo együttműködésével, amely különleges eszközöket fejleszt a látássérültek számára.

Ford - Feel the view

“Arra törekszünk, hogy jobbá tegyük az emberek élettét, ez pedig fantasztikus lehetőséget kínált arra, hogy a vak utasok is átélhessék az autózás egyik örömteli részét. A technológia ugyan modern, de az alapötlet kifejezetten egyszerű, és még a mindennapos utakat is emlékezetes élménnyé avathatja,” mondta Marco Alù Saffi, a Ford of Italy szóvivője.

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

A Phab 2 Pro a világelső térben látó mobil, Tango rendszerrel – a Google legújabb technológiai fejlesztésével -  kiterjedt valóságélményt nyújt a felhasználóinak. 

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Több mint 310 évvel ezelőtt, 1707 október 22-én 1550 tengerész vesztette életét az angol haditengerészet azóta is legszörnyűbb tengeri katasztrófájában. A 15 egységből álló flotta négy hajója zátonyra futott, köztük a képen is látható, 90 ágyús HMS Association elsüllyedt a Scilly szigeteknél, a La Manche csatorna déli bejáratánál. Hogy történhetett ez meg a kor legfejlettebb, legkorszerűbben felszerelt hajóhadával?

Képes adatbázis ajánló

KARLSSON falióra

KARLSSON falióra

Forrás: 
www.presenttime.com