High-tech TV-k a javából...

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (Samsung Serif TV) - Fotó: Samsung

A legújabb generációs TV készülékek esetében a beépített internetcsatlakozó mára már ugyan alapfelszereltség, az okos funkciók fajtái illetve azok vezérlése is erősen gyártófüggő.

Különbségek vannak a LED és az OLED-képernyős tévék között is. Míg a LED-es tévéknek csupán led-es háttérvilágításuk van, addig az OLED típusokban önmagukban világító pixeleket találhatunk.

Ami viszont általánosságban nézve igaz, hogy mind a szoftver mind pedig a hardver átalakíthatósága nagymértékben meghatározza, hogy milyen hosszú ideig használjuk majd az eszközt.

Különleges, egyedi megoldások pedig bőven akadnak a legnagyobb gyártók kínálatában.

Az új LG modell, az OLED 65 G 6V típusnál például kiemelt figyelemre méltó a készülékek  modern, integrált hangfalakkal kiegészített lába.

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízó modellekből (LG OLED 65 G 6V) - Fotó: LG

A 4K Ultra HD felbontással rendelkező, 165 cm-es képátlóval bíró smart okostelevízóval nagysebességű fileátvitelt is gyakorolhatunk (USB 3.0) valamint nagy dinamikatartományú képeket is lejátszhatunk, amely HDR (High Dynamic Range) tulajdonságainak köszönhetően még szebb, még részletgazdagabb megjelenést eredményez.

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (LG OLED 65 G 6V) - Fotó: LG

A beépített WiFi csatlakozás, a 2X20 W hangteljesítmény pedig mindössze 145 Eatt fogyasztás és csupán 49 mm-es vastagság mellett érhető el.

 

A Pasnasonic DXW 804 sorozata szintén kitűnő képfeldolgozásával és természethű színmegjelenítésével csábít. Igazi, optimális házimozi hangulat!

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (Pasnasonic DXW 804) - Fotó: Panasonic

A minimál dizájn is bámultatra méltó: Aprólékosan megmunkált talapzaton karcsú, világos metál  panelek ragyogó króm keretben. A tábla jellegű dizájn azonban a látszat ellenére nem forgatható.

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (Pasnasonic DXW 804) - Fotó: Panasonic

Az egyedi és különleges dizájn szerelmesei minden bizonnyal imádni fogják a Samsung Serif TV modellt is, melynek megjelenését eklektikus kialakítása - vagyis, a legújabb technológia és a retró-sikk izgalmas keveredése teszi egyedivé. 

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (Samsung Serif TV) - Fotó: Samsung

Az egyedülálló dizájn a Bouroullec fivérek munkáját dícséri.

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (Samsung Serif TV) - Fotó: Samsung

A Philips is igen szép, látványos minimál dizájnnal rukkolt elő: keskeny keretének köszönhetően az 55 POS 901F modell még nagyobbnak is tűnik optikailag.

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (Philips 55 POS 901F) - Fotó: Philips

A csúcstechnológiás modellben ráadásul a gyártók kombinálták az innovatív OLED kijelzőt a háromoldalú Ambilighttal.

Az egyszerű és letisztult SONY Bravia ZD9 sorozatát háromféle méretben is választhatjuk, melyek közül a legnagyobb 100 colos.

A finoman letisztult minimalizmust sugalló dizájn mellett a modellektől szuper képélményt kapunk, ugyanis magas kontrasztállománnyal dolgoznak.

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (SONY Bravia ZD9) - Fotó: Sony

Akinek a hangélmény és a letisztult helykihasználás egyaránt fontos, érdemes megtekintenie a Harman/Kardon hangrendszerrel felszerelt, 65 colos LC – 65 XUF 8772-es modellt a SHARP-tól.

Válogatás a legújabb, csúcskategóriás televízió modellekből (Sharp 65 XUF 8772) - Fotó: Sharp

A garantált minőségi hangzás mellett keskeny dizájnja csupán csak 7,5 mm helyet foglal el a térből.

 

A faliórák otthonunk vagy irodánk díszei lehetnek, folyamatosan emlékeztetnek minket az idő múlására. Hétköznapjaink során általában sietünk valahová, az óra jelzi: itt az idő. Néhány designer az óra figyelmeztető ketyegését szeretné megállítani és teljesen új formába önteni a megállíthatatlanul múló időt. 

Úgy látszik, hogy az összecsukható városi bicikli sosem megy ki a divatból. A Gi FlyBike egy igazi XXI. századi verzió, minden kényelmi extrával.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Képes adatbázis ajánló

Salvatore Ferragamo F-80 karóra

Salvatore Ferragamo F-80 karóra

Forrás: 
Salvatore Ferragamo