Innovatív hazai fejlesztők nyomában - Maform, Konetik, Virgo

MAFORM – Shoka Bell okoscsengő - Fotó: Rákmolnár Milán

Összeállításunkban a minőségi, aktív szabadidő eltöltéséhez ajánlunk néhány kreatív kis kütyüt.

Olyan ötletes találmányokból szemezgetünk, amelyek segítségével kényelmesebb lehet az utazásunk, a mindennapi közlekedésünk, vagy éppen a nyaralásunk, strandolásunk. Arról nem is beszélve, hogy valamennyi kis szerkezet mutatós külsővel rendelkezik.

Shoka Bell

A Falusi Dániel által megtervezett Shoka Bell okoscsengő a MAFORM cég nagysikerű terméke. Az egyszerre lámpa és okoscsengő funkciót is betöltő, szép kis termék ugyanakkor navigációs és biztonsági eszköz is. Több, mint két éve fejlesztik, az első szállítás idén tavasztól várható, és 30.000 Ft-ba kerül majd a termék.

MAFORM – Shoka Bell okoscsengő - Fotó: Rákmolnár Milán
MAFORM – Shoka Bell okoscsengő - Fotó: Rákmolnár Milán

Miért is érdemes beszereznünk, ha biciklivel járunk-kelünk? Azért, mert segítségével nem csak a navigációnk lesz könnyebb, illetve jobban látunk a sötétben, de a kis okoscsengő a telefonunkra kötve azonnal jelez nekünk, ha valaki megmozdítja a biciklit a távollétünk alatt. Ez az opció – különösen, ha nagy értékű, féltett kerékpárról van szó – igazán megéri az árát.

KONETIK PLUG

Az autósok kedvére is tudunk egy ragyogó kis „okosságot”: a szintén hazai KONETIK cég hazai fejlesztésű és gyártású projektje a KONETIK PLUG, mely már az EU valamennyi országában működik. Az autókba szerelhető flottakövetővel GPS-en keresztül automatizálja az útnyilvántartást, illetve folyamatosan információkat küld az autó állapotáról is számunkra. A kapott adatokkal jobban tervezhetjük a munkafolyamatokat, illetve a szervízelési ciklusokat is.

KONETIK PLUG - autóba szerelhető flottakövető - Fotó: KONETIK

Az adatokat egyébként, melyekhez okostelefonról és webről egyaránt hozzáférhetünk, titkosítja a rendszer.  A szolgáltatást havi elkőfizetéssel már 14 eurótól kezdődően megvásárolhatjuk.

KONETIK PLUG - autóba szerelhető flottakövető - Fotó: KONETIK

BeachEgg

Halmi Gergő egy hordozható strandszéf alkalmázás-ötletével kopogtatott be a VIRGO-hoz, melyet a gyártó cég meg is vett tőle. A VIRGO termékfejlesztői ehhez az alkalmazáshoz egy tojás formájú IoT design terméket képzeltek el, ez lett a BeachEgg, melybe értékeinket tudjuk belepakolni és lezárni egy karperec segítségével.

BEACH EGG / VIRGO - az okos és bájos strandszéf - Fotó: VIRGO

A tojások az internetre is a karperec segítségével kapcsolódnak, helyzetüket, koordinátáikat pedig GPS-en keresztül küldik el., s riasztást küldenek, ha megmozdítják őket. A mutatós és praktikus „okos tojásokkal” már idén nyártól találkozhatunk.

BEACH EGG / VIRGO - az okos és bájos strandszéf - Fotó: VIRGO

X-Body ActiWear

A Maform X-Body ActiWear intelligens sportruházatát az EMS tréning ihlette: Az edzés alatt stimuláló izmok felveszik a külső elektromos impulzusokat, ám ehhez a tervezőknek, mérnököknek számtalan adatot kellett figyelembe venniük, és majd csak ezt követte a design kialakítása, megtervezése.

X-BODY ACTIWEAR / MAFORM/ - a hasznos edzőtárs - Fotó: Rákmolnár Milán

Ezt úgy kellett kialakítani, hogy csupán a lehető legkisebb felületen érintkezzen a sportoló testével. A legnagyobb kihívást ugyanis az öv könnyű fel- és levehetősége adta.

X-BODY ACTIWEAR / MAFORM/ - a hasznos edzőtárs - Fotó: Rákmolnár Milán

Az X-Body ActiWear pulzus és aktivitásmérő öv egyedülálló tulajdonságai közé sorolható az egyetlen töltéssel több, mint 12 órás üzemidő, a könnyű súly, kis méret, melyeknek köszönhetően észrevétlen maradhat az edzés közben.

X-BODY ACTIWEAR / MAFORM/ - a hasznos edzőtárs - Fotó: Rákmolnár Milán

 

Elegáns pezsgőszínek, luxus berendezésű enteriőrök, mintha csak egy előkelő szállodában foglalnánk szobát. A Ferrari gyár számára a nagysikerű autótervező, Ken Kiyoyuki Okuyama tervezte meg az álomvonatot.

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

 

Az Apple Watch méltó konkurense lett a Fitbit Lonic okosóra, mely a Fitbit gyártó eddigi termékeivel ellentétben már nem csupán egy fitnesz – és aktivitásmérő szerkezet, hanem sokkal több annál…

A kerékpár már régen több egyszerű sport és közlekedési eszköznél: a bringa életérzés, divatcikk és mint ilyen, a dizájnerek figyelmét sem kerülheti el.

Képes adatbázis ajánló

KARLSSON falióra

KARLSSON falióra

Forrás: 
www.presenttime.com