Intelligens robotok az LG-től

Szerző: 
2017.02.21.
A négy nyelven beszélő, LG reptéri idegenvezető robot (Airport Guide Robot) - Fotó: LG

Takarítanak, beszélgetnek, füvet nyírnak... Az LG Electronics az idei CES-en mutatta be legújabb, valódi áttörést jelentő, intelligens robotokból álló termékpalettáját.

Több más készülék mellett egy olyan robot is a termékcsalád tagját alkotja, mellyel egyszerre vezérelhetjük okos otthonunkat, miközben egyfajta házi értesítési központként is funkcionál – így téve még könnyebbé a felhasználók mindennapjait. Az LG az otthonok falain túlra is kiterjeszti az okos technológia erejét, olyan robotokkal bővítve a hálózatát, melyeket repülőtereken vagy más közösségi tereken történő használatra terveztek.

LG HUB robot - okos otthonaink házi asszisztense már-már családtag - Fotó: LG

A barátságos, „emberszerű” LG HUB robot  új szintre emeli az okos otthonok koncepcióját. Amazon Alexa hangfelismerő technológiát használva, nem csupán a különböző háztartási feladatok elvégzésére képes – mint például a légkondicionáló bekapcsolása vagy a ruhák szárítási ciklusának megváltoztatása –, hanem más, kényelmi funkciókban is számíthatunk a segítségére: ébresztőóra, zenelejátszás, emlékeztetők készítése vagy éppen a legfrissebb időjárási, közlekedési információk átadása.

Mindemellett pedig már szinte családtaggá is válhat: ugyanis különböző módokon kapcsolatot is tud létesíteni az egyes családtagokkal. Képes egy helyben mozogni és forogni, valamint érzelmek széles skáláját kifejezni a képernyőjén megjelenő arc segítségével.

Hubot úgy tervezték meg, hogy még a testbeszéd egyszerűbb fajtáival is képes legyen kommunikálni, például fejbólintással válaszolni egy egyszerűbb, eldöntendő kérdésre, mivel kamerája segítségével képes azonosítani a családtagokat – mindenkit köszönt a megérkezésekor, illetve tudja azt is, ki mikor van távol hazulról.

Hub egyébként akkor nyújtja legjobb teljesítményét, ha az otthon közösségi tereiben helyezkedhet el, ahol a család gyakorta összegyűlik – például a nappaliban vagy az étkezőben, de együttműködik akár más, kisebb robotokkal is, melyeket szintén vizuális kijelzővel láttak el, és voltaképpen Hub kiterjesztéseiként funkcionálva működnek.

Új utaskísérőnk, a reptéri idegenvezető robot (Airport Guide Robot) –  nemsokára a szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtéren is szolgálatba áll majd, és afféle intelligens információs asszisztensként, 4 nyelven beszélve válaszol az utasok kérdéseire.

Miután beszkennelte a repülőjegyeket, pontosan tud segíteni a beszállási időt, a kaput illetően, vagy útvonalat javasol becsült távolságokkal - de akár még a célállomáson várható időjárásról is tájékoztat. Nagy segítségére lehet továbbá az eltévedt vagy késésben lévő utasoknak is, akiket a kívánt helyszínre kísér.

A négy nyelven beszélő, LG reptéri idegenvezető robot (Airport Guide Robot) - Fotó: LG

Reptértisztító robot (Airport Cleaning Robot) is része az LG legújabb termékcsaládjának, mely aligha lehetne teljes egy ipari méretű porszívó nélkül. A nagy méretű robotporszívó számos, különböző méretű tisztítókefével van felszerelve. Szimultán helymeghatározás és feltérképezés technológiájának köszönhetően mindig tudja, hogy éppen hol tartózkodik, és mindenfajta felületet képesmegtisztítani a csempétől műgyantán át a padlószőnyegig. A hatékony teljesítményt még a legzsúfoltabb reptereken is biztonsággal hozza - köszönhetően a lézeralapú fény- és távérzékelési technológiájának, valamint érzékeny lökhárítóinak, melyekkel az útjába eső akadályokat pontosan képes felmérni.  

 

Az LG fűnyíró robottal a fűnyírást is a maximumra emelhetjük!

Pontos, megbízható, és valamennyi kerttípusnál kiválóan teszi a dolgát. A 2017-es CES kiállításon bemutatott LG robotparkot a HOM-BOT porszívó sokéves fejlesztéseiből profitáló Lawn Mowing Robot teszi teljessé.

Lawn Mowing - a tökéletes gyepet produkáló, felhasználóbarát fűnyíró robot (LG) - Fotó: LG

A reptéri robotban is fellelhető szenzorokkal és lökhárítókkal van felszerelve, így minden pillanatban pontosan tudja, éppen hol helyezkedik el, és felismeri az útjába kerülő akadályokat - például a fák vagy a sövények helyzetét. Gyorsmozgású pengéjének köszönhetően kifogástalanul nyírt gyepet hagy maga után, kezelése pedig könnyen hozzáférhető, és kifejezetten felhasználóbarát.

A faliórák otthonunk vagy irodánk díszei lehetnek, folyamatosan emlékeztetnek minket az idő múlására. Hétköznapjaink során általában sietünk valahová, az óra jelzi: itt az idő. Néhány designer az óra figyelmeztető ketyegését szeretné megállítani és teljesen új formába önteni a megállíthatatlanul múló időt. 

Úgy látszik, hogy az összecsukható városi bicikli sosem megy ki a divatból. A Gi FlyBike egy igazi XXI. századi verzió, minden kényelmi extrával.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Képes adatbázis ajánló

Samsung audio dokkolo

Samsung audio dokkolo

Forrás: 
Samsung