Nincs többé lejátszhatatlan régi filmfelvétel

Szerző: 
Forrás: 
2018.05.25.
MovieMaker Pro - Fotó: Wolverine

A MovieMaker Pro nevű készülék képes a Super 8, valamint a 8 milliméteres filmtekercsek lejátszására és azonnali, jó minőségű digitalizálására is.

 

A filmeknek ez a formátuma már alig ismert a hétköznapi emberek számára - Fotó: dansami

 

Talán még sokan emlékeznek azokra az időkre, amikor apa a kezébe fogta a ma már nevetséges méretű kamerát és (a családot filmrendezőként instruálva) felvette a felejthetetlen pillanatokat. Születésnapok, nyaralások és esküvők kerültek a filmszalagra, hogy aztán napjainkban már a technológiát se ismerjük, nemhogy egy átlagos háztartásban lejátszani tudjuk a kincset érő felvételeket.

 

8 milliméteres és SUper 8-as film sem akadály - Fotó: Wolverine

 

A Wolverine háza tájáról érkezett, retró vetítőgéphez hasonlatos eszköz segít abban, hogy az életünk ezen felbecsülhetetlen emlékei ne vesszenek el örökre. A MovieMaker Pro az analóg filmtekercsek lejátszása közben teljesen automatán és önállóan digitalizálja is azokat, 1080p MP4 formátumú állományokat létrehozva, melyeket aztán már kényelmesen meg lehet nézni telefonon vagy szerkeszteni számítógépen.

 

A film befűzése sosem volt egyszerű feladat - Fotó: Wolverine

 

Az eszközben egy 3.53 megapixeles CMOS érzékelő szkenneli a filmszalagon lévő képkockákat egyenként, miközben a beépített színes LCD kijelzőn figyelemmel kísérhetjük a folyamatot. A létrehozott digitális filmállomány 20 képkockát játszik le másodpercenként, és a MovieMAker Pro-ba helyezhető 32 GB-os memóriakártyára kerül rá.

 

A legfontosabb dolgokat tudja a készülék - Fotó: Wolverine

 

Természetesen nem csak digitalizálni lehet és a kisméretű képernyőn nézni a befűzött filmeket, hanem NTSC vagy HDMI kimenet segítségével akár régi TV-n vagy 4K kijelzőn egyaránt.

 

A kimenetek a hátoldalon kaptak helyet - Fotó: Wolverine

 

A Wolverine palettáján többféle más készülék is helyet kapott. Találhatunk náluk diafilm, vagy fotónegatív digitalizálót, előhívott fotó konvertert, de még retró stílusú bluetooth-os rádiót és LED lámpát is.

 

Wolverine MovieMaker-Pro

 

Weboldal: https://www.wolverinedata.com/

 

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

A Phab 2 Pro a világelső térben látó mobil, Tango rendszerrel – a Google legújabb technológiai fejlesztésével -  kiterjedt valóságélményt nyújt a felhasználóinak. 

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Több mint 310 évvel ezelőtt, 1707 október 22-én 1550 tengerész vesztette életét az angol haditengerészet azóta is legszörnyűbb tengeri katasztrófájában. A 15 egységből álló flotta négy hajója zátonyra futott, köztük a képen is látható, 90 ágyús HMS Association elsüllyedt a Scilly szigeteknél, a La Manche csatorna déli bejáratánál. Hogy történhetett ez meg a kor legfejlettebb, legkorszerűbben felszerelt hajóhadával?

Képes adatbázis ajánló

Bose SoundLink Mini Bluetooth Speaker, fehér

Bose SoundLink Mini Bluetooth Speaker, fehér

Forrás: 
www.bose.com