Telefon fotósoknak - Kodak Ektra

Forrás: 
Kodak
2017.01.23.
Kodak Ektra - Fotó: KODAK

Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő fotós márka nemrégiben olyan okostelefonnal rukkolt elő, ami mind kinézetét, mind használhatóságát tekintve a fényképezőgépekkel kel versenyre.

Az Android operációsrendszert futtató eszköz mindent tud, amit egy okostelefonnak kell tudnia, ám legfontosabb tulajdonságait a kamerák paraméterei és az ezekhez kapcsolódó alkalmazások adják.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

A telefon előlapi kamerája 21, hátlapi kamerája 13 megapixeles. Az előlapi kamera egy autófókuszos F2.2 rekeszértékkel bíró optikai egység. A hátlapi kamera pedig F2.0 rekeszértékkel, optikai képstabilizátorral és egy Dual LED vakuval van felszerelve.

A Kodak a kamerák megfelelő szoftveres támogatásáról is gondoskodott. A kamera alkalmazás manuális beállításaiban például lehetőségünk van az expozíciós érték, az ISO, a fókusztávolság, a fehéregyensúly és a zársebesség beállítására, de választhatunk az előre beépített módokból (portré, sport, éjjeli, HDR, panoráma, makró, tájkép stb.) is. Utóbbiak közül valódi különlegesség a Super 8-as retró videorögzítési mód. Telepítve kapjuk továbbá a Snapseed képszerkesztőt, egy integrált nyomtató alkalmazást és képmegosztó funkciókat is.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

A Kodak Ektra kinézete leginkább egy levékonyított kompakt fényképezőgépre emlékeztet.  A tervezői szándék szerint arra az 1941-es Kodak Ektra készülékre hasonlít, amiről nevét kapta.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

Az 5 hüvelykes kijelző HD felbontású. A telefon lelke egy 2,3 GHz-es Helio X-20 Decacore (tíz magos) CPU, RAM (az átmeneti tároló) 3 GB, a tároló 32 GB kapacitású és továbbbővíthető. Az energiaellátásért egy 3000 mAh-s akkumulátor felel.

A gyártó ígérete szerint a Kodak Ektra Európában még az idei év elején forgalomba kerül, 449 fontos (nettó 155 ezer forintos) áron.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

 

A faliórák otthonunk vagy irodánk díszei lehetnek, folyamatosan emlékeztetnek minket az idő múlására. Hétköznapjaink során általában sietünk valahová, az óra jelzi: itt az idő. Néhány designer az óra figyelmeztető ketyegését szeretné megállítani és teljesen új formába önteni a megállíthatatlanul múló időt. 

Úgy látszik, hogy az összecsukható városi bicikli sosem megy ki a divatból. A Gi FlyBike egy igazi XXI. századi verzió, minden kényelmi extrával.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Képes adatbázis ajánló

Chopard happy diamonds icons karóra

Chopard happy diamonds icons karóra

Forrás: 
Chopard