Telefon fotósoknak - Kodak Ektra

Forrás: 
Kodak
2017.01.23.
Kodak Ektra - Fotó: KODAK

Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő fotós márka nemrégiben olyan okostelefonnal rukkolt elő, ami mind kinézetét, mind használhatóságát tekintve a fényképezőgépekkel kel versenyre.

Az Android operációsrendszert futtató eszköz mindent tud, amit egy okostelefonnak kell tudnia, ám legfontosabb tulajdonságait a kamerák paraméterei és az ezekhez kapcsolódó alkalmazások adják.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

A telefon előlapi kamerája 21, hátlapi kamerája 13 megapixeles. Az előlapi kamera egy autófókuszos F2.2 rekeszértékkel bíró optikai egység. A hátlapi kamera pedig F2.0 rekeszértékkel, optikai képstabilizátorral és egy Dual LED vakuval van felszerelve.

A Kodak a kamerák megfelelő szoftveres támogatásáról is gondoskodott. A kamera alkalmazás manuális beállításaiban például lehetőségünk van az expozíciós érték, az ISO, a fókusztávolság, a fehéregyensúly és a zársebesség beállítására, de választhatunk az előre beépített módokból (portré, sport, éjjeli, HDR, panoráma, makró, tájkép stb.) is. Utóbbiak közül valódi különlegesség a Super 8-as retró videorögzítési mód. Telepítve kapjuk továbbá a Snapseed képszerkesztőt, egy integrált nyomtató alkalmazást és képmegosztó funkciókat is.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

A Kodak Ektra kinézete leginkább egy levékonyított kompakt fényképezőgépre emlékeztet.  A tervezői szándék szerint arra az 1941-es Kodak Ektra készülékre hasonlít, amiről nevét kapta.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

Az 5 hüvelykes kijelző HD felbontású. A telefon lelke egy 2,3 GHz-es Helio X-20 Decacore (tíz magos) CPU, RAM (az átmeneti tároló) 3 GB, a tároló 32 GB kapacitású és továbbbővíthető. Az energiaellátásért egy 3000 mAh-s akkumulátor felel.

A gyártó ígérete szerint a Kodak Ektra Európában még az idei év elején forgalomba kerül, 449 fontos (nettó 155 ezer forintos) áron.

Kodak Ektra - Fotó: KODAK

 

A híres Rolls Royce tengeri cirkálója, az Aeroboat S6-os színtiszta elegancia! A páratlan luxusélmény, nagy teljesítmény és a minőségi építészeti megoldások mellett, lenyűgöző esztétikai élvezetet nyújt.

A világ óragyártásában élen járó Tag Heuer, a mechanikus óraszerkezet „mozgás-tervezés” úttörője.

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Funkció és forma: klasszikus elemek merőben újszerű megoldásokkal vegyítve: ez a Samsung Gear S3 okos óra.

Képes adatbázis ajánló

Audi R18 e-tron quattro 2014

Audi R18 e-tron quattro 2014

Forrás: 
Audi