Trekz Titanium - Zenehallgatás fülhallgatóval a füleket szabadon hagyva?

Szerző: 
2017.11.08.
Trekz_Titanium.jpg - Fotó: AfterShockz

Teljesen megszokottá, elfogadottá vált, hogy napjaink jelentős részét mobileszközünkre csatlakozott fül- és fejhallgatókkal töltjük. Utazás közben filmeket nézve, sportolás közben zenét hallgatva, vezetés közben telefonálva. Ha a bosszantóan összegubancolódó vezetékeket sikerül is elkerülni egy bluetooth headset-tel, akkor is megmarad az óriási probléma: elzártság a környezeti zajoktól.

A fülre helyezett vagy a fülbe dugott eszközök, még viszonylag alacsony hangerőn is lehetetlenné teszik a használó számára a veszélyt jelentő események időben történő felismerését. Figyelmetlenül kilépünk egy autó elé, nem halljuk a közeledő mentőautót vezetéskor, vagy a bennünket előző autót kerékpáron ülve.

Ebben tud segíteni az elsősorban sportolók számára készített Trekz Titanium bluetooth fülhallgató, melynek igazából nincs is szüksége (külső)fülre, ugyanis csontvezetéses technológiával készült.

Ennek lényege, hogy a hangok nem a hallójáraton keresztül jutnak el a hallásért elsősorban felelős belsőfülbe, hanem a felhasználó csontozatát, koponyáját rezgésbe hozva.

A kezdetben nagyothallóknak ajánlott technológia segítségével zenehallgatás közben a fül teljesen szabadon marad. Így minden külső hang tökéletesen hallható, s a zene (vagy a beszéd, hiszen a Trekz Titanium egyben headset is) pedig szinte az ember fejében szólal meg.

A Trekz nevéhez híven titánium borítással rendelkezik, rendkívül kényelmes viselet, vízálló és egyetlen 1,5 órás töltéssel akár 6 órán keresztül is üzemel. A gyártó ugyan prémium hangminőséget ígér, a frekvenciatartomány azonban ezt némiképp megkérdőjelezi (20Hz-20KHz), s az igazán mély és magas hangok megjelenítése a felhasználói tapasztalatok szerint sem a készülék erőssége.

Azoknak azonban mindenképpen ajánlott (ez vagy akár a cég másik modellje), akik sportolás közben nem szeretnének lemondani a zenehallgatásról és a biztonságról sem.

Weboldal: https://aftershokz.com/collections/wireless/products/trekz-titanium

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=kxMMAkfhKG4

 

A világon elsőként olyan okos sisakot fejlesztettek ki, mely fényekkel jelzi a kerékpáros haladási irányát, hirtelen fékezését.

 

A megújuló energia jövőjébe vetett hit csillan meg a Caly Poly Prove Lab járművében, mely teljes mértékben napelemmel hajtott, és nagyon gyors.

 

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

A környezetbarát anyagokból fogkeféket gyártó GOODWELL egy olyan elektromos fogkefével rukkolt elő, melynek nincs szüksége időigényes töltésre.

 

Képes adatbázis ajánló

JBL Studio hangfal

Studio hangfal, JBL by Harman

Forrás: 
www.harman.com