Óra

Több mint 310 évvel ezelőtt, 1707 október 22-én 1550 tengerész vesztette életét az angol haditengerészet azóta is legszörnyűbb tengeri katasztrófájában. A 15 egységből álló flotta négy hajója zátonyra futott, köztük a képen is látható, 90 ágyús HMS Association elsüllyedt a Scilly szigeteknél, a La Manche csatorna déli bejáratánál. Hogy történhetett ez meg a kor legfejlettebb, legkorszerűbben felszerelt hajóhadával?

 

Kozlik Zoltánnal, a WeWood hazai képviselőjével beszélgettünk órákról, stílusról, valamint a divat és a környezetvédelem lehetséges összefonódásáról.

 

Haute horlogerie” az órakészítés tudomány és művészet egyben. Manufacture Royale órái ezt hűen tüktözik. Ha kíváncsiak vagyunk, milyen karórát viselt volna egy 18. századi filozófus, most megtudhatjuk.

Az MB&F művészi szintre emelte az asztali és karórák belső szerkezeteinek látványos kiemelését. Minden alkotásuk valamely jól körülhatárolható szellemiség és formaadó ötlet mentén készül el, a tárgyban megmutatva nem csak az alkotó, hanem az időmérő eszköz mozgatórugóit is.

Mégis mi lehetne tökéletesebb karácsonyi ajándék egy autóbolond számára, mint egy kézzel készített óra, aminek alapanyaga valaha egy klasszikus Ford Mustang szerves része volt?

 

Marie Antoinette órájának évszázadokat átívelő, Indiana Jones-i magaslatokba emelkedő kalandos története.

 

A kortárs design-trendekre világszerte egyre inkább jellemző, hogy egyre tudatosan gondolnak a holnapra. A fenntarthatóság és az ökotudatosság szempontjait szem előtt tartva az úttörő lépésre elszánt tervezők az új formák mellett új alapanyagokban és előállítási folyamatokban is gondolkodnak.

 

 

Az Apple Watch méltó konkurense lett a Fitbit Lonic okosóra, mely a Fitbit gyártó eddigi termékeivel ellentétben már nem csupán egy fitnesz – és aktivitásmérő szerkezet, hanem sokkal több annál…

Az emberi lét legnagyobb ellensége az idő, mely kifolyik a kezünk közül, s eliramlik az élet pillanatok alatt. Sokan sokféle módon próbálták feltartóztatni már tűzzel, vízzel. Íme a legcsodálatosabb próbálkozások.

 

Valójában mind a mai napig nem tudjuk, hogy az idő, az valóság vagy csupán illúzió. Leggyakrabban bizony az utóbbi felé hajlunk, miszerint nem más, csupán csak az emberi agyban - szívben, lélekben - élő tünemény, mely azonban kézzel fogható materialitásában nem létezik, s az égvilágon semmi sem szubjektívebb nála.

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnokot választották az Eterna svájci óramárka magyarországi nagykövetének!

ETERNA Hetvenedik évfordulójának alkalmából, márkabemutatót tartott, melynek a Moni's Jewelry Premium Brand Store adott otthont.

 

Oldalak