Óra

 

Kozlik Zoltánnal, a WeWood hazai képviselőjével beszélgettünk órákról, stílusról, valamint a divat és a környezetvédelem lehetséges összefonódásáról.

 

Haute horlogerie” az órakészítés tudomány és művészet egyben. Manufacture Royale órái ezt hűen tüktözik. Ha kíváncsiak vagyunk, milyen karórát viselt volna egy 18. századi filozófus, most megtudhatjuk.

Az MB&F művészi szintre emelte az asztali és karórák belső szerkezeteinek látványos kiemelését. Minden alkotásuk valamely jól körülhatárolható szellemiség és formaadó ötlet mentén készül el, a tárgyban megmutatva nem csak az alkotó, hanem az időmérő eszköz mozgatórugóit is.

Mégis mi lehetne tökéletesebb karácsonyi ajándék egy autóbolond számára, mint egy kézzel készített óra, aminek alapanyaga valaha egy klasszikus Ford Mustang szerves része volt?

 

Marie Antoinette órájának évszázadokat átívelő, Indiana Jones-i magaslatokba emelkedő kalandos története.

 

A kortárs design-trendekre világszerte egyre inkább jellemző, hogy egyre tudatosan gondolnak a holnapra. A fenntarthatóság és az ökotudatosság szempontjait szem előtt tartva az úttörő lépésre elszánt tervezők az új formák mellett új alapanyagokban és előállítási folyamatokban is gondolkodnak.

 

 

Az Apple Watch méltó konkurense lett a Fitbit Lonic okosóra, mely a Fitbit gyártó eddigi termékeivel ellentétben már nem csupán egy fitnesz – és aktivitásmérő szerkezet, hanem sokkal több annál…

Az emberi lét legnagyobb ellensége az idő, mely kifolyik a kezünk közül, s eliramlik az élet pillanatok alatt. Sokan sokféle módon próbálták feltartóztatni már tűzzel, vízzel. Íme a legcsodálatosabb próbálkozások.

 

Valójában mind a mai napig nem tudjuk, hogy az idő, az valóság vagy csupán illúzió. Leggyakrabban bizony az utóbbi felé hajlunk, miszerint nem más, csupán csak az emberi agyban - szívben, lélekben - élő tünemény, mely azonban kézzel fogható materialitásában nem létezik, s az égvilágon semmi sem szubjektívebb nála.

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnokot választották az Eterna svájci óramárka magyarországi nagykövetének!

ETERNA Hetvenedik évfordulójának alkalmából, márkabemutatót tartott, melynek a Moni's Jewelry Premium Brand Store adott otthont.

 

A MARVIN  legújabb fejlesztésű Malton Bathycape névre hallgató búvárórája egy forradalmian új merülési időállító készüléket is tartalmaz, miközben a 160. évfordulójára méltán stílusos modelleket dobott piacra a svájci gyártó.

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

Okos tűzhely

Okos tűzhely

Forrás: 
LG Electronics Inc.