Az Apple Watch új ruhája

Szerző: 
Forrás: 
Noomoon LABB
2017.01.11.
Az Apple Watch új ruhája - Fotó: Noomoon LABB

Benjamin Hubert londoni tervező a svájci Noomoon cég megbízásából szíjat készített az Apple Watch-okra.

Az Apple Watch új ruhája - Fotó: Noomoon LABB

Az Apple Watch okosórák rendesen letarolták tavaly a piacot, voltak olyan nyári napok, amikor 50 ezer darab is elkelt belőlük, ami három hónap alatt 4 millió órát jelent. Idén kicsit lecsengett a láz, aminek több oka is van. Egyrészt a második verzió kinézetre semmilyen változást nem hozott, az új szolgáltatások – a GPS funkció és a vízállóság – miatt pedig sokan inkább nem cserélték le meglévő órájukat.

Már csak azért sem, mert az almás óra nem olcsó mulatság, a belépő szint éppen 100 ezer forint, míg az asztrofekete rozsdamentes acél tokkal és szíjjal felszerelt változatért 400 ezer forintnál is többet kérnek. Ilyen árakkal pedig nehéz tömegterméket árulni a ruhák és a kiegészítők piacán. Hiszen pár hónap alatt bármi kimegy a divatból, így minek túl sokat költeni rá. A divatbolond Apple Watch tulajdonosoknak sincs azonban minden veszve, mert több designer is segít nekik egyedivé tenni órájukat.

Az Apple Watch új ruhája - Fotó: Noomoon LABB

Benjamin Hubert londoni tervezőt, aki főleg bútorokkal és belsőépítészeti megoldásokkal foglalkozik, szintén megihlette a feladat, és a svájci Noomoon cég megbízásából szíjat készített az Apple Watch-okra. A szíj anyaga egy szintetikusan előállított gumi, az úgynevezett fluoroelastomer, ami rendkívül jól alakítható és strapabíró. A guminak köszönhetően a fogas szerkezetű szíj könnyen felcsatolható és levehető, a színkombinációkat pedig úgy állították össze, hogy mindig alkalomhoz illőt választhasson magának az óra tulajdonosa. 

Az Apple Watch új ruhája - Fotó: Noomoon LABB

 

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Stílusos, eredeti szépség, mely mentes mindennemű stilisztikai modorosságtól – tisztán és lenyűgözően fejezi ki az eleganciát, miközben innovációját tekintve is lenyűgöző!

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Egyre több gyártó jelenik meg az okostelefonok mellett okosórákkal is, ám a konzervatív ízlésű óraszeretőket nem sikerül elcsábítaniuk. Egy magyar tervező, Balogh Gábor egy merőben új koncepciót tett le az asztalra, amelyet a nemzetközi sajtó azonnal felkapott, bízunk benne, hogy valamelyik gyártó meg is valósítja. 

Képes adatbázis ajánló

Jaeger-LeCoultre karóra

Jaeger-LeCoultre karóra

Forrás: 
Jaeger-LeCoultre