David Ericsson és a VOID Watches

Szerző: 
Forrás: 
VOID Watches
2016.12.17.
David Ericsson és a VOID Watches - Fotó: VOID Watches

Csodás svéd szögletesség, ezúttal órában megtestesülve.

David Ericsson és a VOID Watches - Fotó: VOID Watches

Az órák formatervezésében a fantáziának rendszerint gátat szab a használhatóság, ezért kevés az igazán formabontó darab. Vannak persze különleges szerkezetű, lélegzetelállító kivitelű mesterművek, de az alapkoncepció általában adott. Ezért szeretjük nagyon David Ericsson darabját, mert a V02MKII fantázia – vagy inkább fantáziátlan – nevű órája felrúgja a berögzült szabályokat, így hangulatában inkább karkötő, mintsem óra. A szerkezeten az üres, funkció nélküli felület dominál, míg a számlap inkább csak mellékes szerepet kapott. Az óralap használata alapjában véve egyszerű: a rövid mutató az órát, míg a hosszú a percet mutatja, csak annyi a csavar, hogy mindkettőből van egy-egy fehér és piros színű is. A trükk mindössze annyi, hogy a piros mutatók a piros számokon, a fehér mutatók a fehér számokon mutatják az időt, egyszerre pedig mindig csak két mutató látható a fél óralapon. Egy kis gyakorlás persze így is elkél majd, cserébe viszont garantált a feltűnés.

David Ericsson és a VOID Watches - Fotó: VOID Watches

A projekt nem friss, még 2009-ben indult, ám azóta már a második változat készült el az órából, amelynél a ház kecsesebb, az óralap pedig finomabb kidolgozású lett. A gyártó vállalkozást, a VOID Watshes-t egyébként a már említett svéd tervező David Ericsson által alapította Hong Kong-i központtal, ugyanis jól ráérzett arra, hogy az európai formavilág és a kifinomult anyagok kombinációjára nagy a kereslet az ázsiai piacon.

David Ericsson és a VOID Watches - Fotó: VOID Watches

  

A világ óragyártásában élen járó Tag Heuer, a mechanikus óraszerkezet „mozgás-tervezés” úttörője.

A TimeWalker a Montblanc modern, városias kinézetű sorozatai közé tartozik – ebből készült most egy limitált széria.

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Az IKEA márkát mindenki a bútorokkal társítja, ezért számít  igazi meglepetésnek a svéd bútorgyártó óriás újdonsága, a SLADDA kerékpár.

Képes adatbázis ajánló

Leica X2 Edition Paul Smith

Leica X2 Edition Paul Smith

Forrás: 
Leica