Omega Speedmaster '57

Szerző: 
2016.11.06.
Speedmaster '57 - Fotó: OMEGA

Az Omega vintage rajongói 2017-ben ünnepelhetik a márka talán legsikeresebb első szériájának, a Speedmaster '57 megjelenésének hatvanadik évfordulóját.

Különös világ az órarajongóké. Noha sohasem lanyhuló lelkesedéssel kutatunk az újdonságok áradatában, a különleges tudású, meghökkentő formatervezésű kollekciók között, áhítattal adózva a rendkívüli erőt sugárzó súlyos, méretes vagy éppen ellenkezőleg finom kidolgozottságú, kecses időmérők kínálatába merülve, mégis az idő végtelenségének felfoghatatlanságában az összeköttetést keressük, a kontinuitását a valahova tartozás érzését. Az óratervezés univerzumát sem hagyta érintetlenül a fogyasztói társadalom kihívása, hogy folyamatosan új termékekkel kápráztassák el, kössék le figyelmét, ingereljék újabb és újabb vásárlásra az embereket.

Speedmaster '57 - Fotó: OMEGA

Alig akad olyan márka, amely következetesen újraépíti bevált termékeit. Az óragyártás világának talán egyik, e szempontból is legkiemelkedőbbje az Omega. Az 1957-59-ben megalkotott kollekciója, a Speedmaster ’57 máig a legkeresettebbek közé tartozik. A néhány esztendeje megújult külsejével és beltartalmával híven követi a retró, a hagyomány útját. Nem túlozza el az egykori tervezés megjelenésének minden elemét és nem tagadja meg az óragyártás során elért eredményeket sem, mégis aki kézbe veszi, egy legendás örökséget csatolhat a karjára.

Speedmaster '57 - Fotó: OMEGA

Az ikonikus Co-Axialis Chronograph szerkezet kaliberébe is megújult 9300/9301 erőforrása dobog a zafír kristály hátlap alatt. A többféle színben, külsőben megjelenő acél, könnyű titán, valamint sárga és vörös arany szálcsiszolt óratokok, illetve a számlapválaszték, a mutatók széles nyílformára emlékeztető vagy épp a kard pengéjét mintázó számos változatban készülnek. A megszokottnál sötétebbek a Superluminova számlap markerek.

Minden modell megfelelő fém vagy bőr óraszíjjal van felszerelve, különlegességként kétszínű változatban, valamint titán ötvözetből is készülnek óracsatok. A rendszeres olvasóink oldalainkon már találkozhattak a Dark Side of the Moon, a Holdra szállás emlékére megjelent, vagy a kerámia ötvözetből készült különleges, inovatív Speedmaster kollekciókkal. Lelkes rajongóként követjük az Omega órák ismerős világának megújulását azzal a derűs optimizmussal, amellyel kézbevéve  életünk egy darabját, az örökkévalóságra gondolhatunk. Talán csak arra nem találni magyarázatot, hogy a sokféle változatban készült képen, milyen okból van 8-án, 10 óra 8 perc, mindegyiken. A titkok tovább élnek!

Melyik a kedvenc városod? Rakd ki a szobádba egyedi falióraként!

A Budapest óra az egyik legszebb!

A világ első robot-bőröndje – beépített érzékelőinek köszönhetően – mindent „lát és hall” maga körül, így kikerülve az akadályokat követi gazdáját, és segíti abban, hogy önfeledt és kényelmes utazásban legyen része.

Hajszárító, ami mellett zenét hallgathatunk és a hajunkat sem károsítja? Ez már nem utópia, kapható a Dyson Supersonic.

Ma már egyre kedvezőbb árakon szerezhetjük be a legújabb, mindennapjainkat megkönnyítő pulzusmérőket és aktivitásmérő karpántokat, amelyek formailag is egyre szebbek, letisztultabbak…

Képes adatbázis ajánló

Aquatimer Chronograph Edition "Galapagos Islands"

Aquatimer Chronograph Edition "Galapagos Islands"

Forrás: 
IWC Schaffhausen