Rado – Red Dot 2016

Szerző: 
2016.12.01.
Rado – Red Dot 2016 - Fotó: Rado

A méltán világhírnévre szert tett Rado órák közül, immár a 31 Red Dot Design Award kategóriából az egyik megtisztelő kitüntetést, a True Open Heart nyerte el a 2016-ban.

A Rado újraindította az elmúlt évek során a True Open Heart modellek tervezését és gyártását. Az idei Baselworld bemutatóján két új kiadással jelentkezett. A Rado True család két új tagja 2016-ban a Világosság ihletésű kollekció lett.

Rado – Red Dot 2016 - Fotó: Rado

A Rado mára az óratervezés egyik úttörője lett a kerámia felhasználásában, amely az elmúlt három évtizedben az egyik legmeghatározóbb anyagválasztásává vált az óraiparnak. A kerámiát, mint anyagot, mielőtt az óragyártás számára kifejlesztették, elsősorban a gyógyászat és a repülés során kezdték el alkalmazni, az egyedülálló jellemzői miatt.

Rado True Open Heart

Amellett, hogy a kerámiából készült órák figyelemre méltó módon könnyebbek az acélból és más anyagokból készült társaiknál, légiesebb benyomást is keltenek viselőikben. A kerámia szinte azonnal alkalmazkodik a test hőmérsékletéhez és így soha nem érezzük túl meleg vagy épp túl hidegnek. Sima felülete és könnyedsége szinte úszik az óra viselőjének csuklóján. Az Engineered ultrafinom cirkónium-oxid high-tech kerámia hihetetlenül könnyű anyaga: 25% -kal könnyebb, mint az acél, ez az egyik legkönnyebb felhasznált anyag, a luxus óragyártásban. Ugyanakkor ötször keményebb, mint az acél és lenyűgöző módon tartósabb. Egyúttal azt se felejtsük el, mivel nincs fémes hatása, ezért allergiás tüneteket sem vált ki a fém érzékenyek körében.

A Rado True Open Heart másik jellemző különlegessége, hogy az óra számlapja egy 0,6 mm-re vékonyított gyöngyház lemez, amely teljesen áttetszővé teszi a számlap mögötti óraszerkezet világát. Az órát borító zafir kristály mögött szinte áttetszően lebeg működése közben az időmérő. Az óragyártás piacán versengő újítások innovatív módon fordultak a különleges és szokatlan anyagok felhasználása felé, amelyben a Rado több évtizedes filozófiájaként jellemezhetjük, hogy amit el bírunk képzelni, azt meg is tudjuk csinálni.

A világ óragyártásában élen járó Tag Heuer, a mechanikus óraszerkezet „mozgás-tervezés” úttörője.

A TimeWalker a Montblanc modern, városias kinézetű sorozatai közé tartozik – ebből készült most egy limitált széria.

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Az IKEA márkát mindenki a bútorokkal társítja, ezért számít  igazi meglepetésnek a svéd bútorgyártó óriás újdonsága, a SLADDA kerékpár.

Képes adatbázis ajánló

Reverso karóra

Reverso karóra

Forrás: 
Jaeger-LeCoultre