Rado – Red Dot 2016

Szerző: 
2016.12.01.
Rado – Red Dot 2016 - Fotó: Rado

A méltán világhírnévre szert tett Rado órák közül, immár a 31 Red Dot Design Award kategóriából az egyik megtisztelő kitüntetést, a True Open Heart nyerte el a 2016-ban.

A Rado újraindította az elmúlt évek során a True Open Heart modellek tervezését és gyártását. Az idei Baselworld bemutatóján két új kiadással jelentkezett. A Rado True család két új tagja 2016-ban a Világosság ihletésű kollekció lett.

Rado – Red Dot 2016 - Fotó: Rado

A Rado mára az óratervezés egyik úttörője lett a kerámia felhasználásában, amely az elmúlt három évtizedben az egyik legmeghatározóbb anyagválasztásává vált az óraiparnak. A kerámiát, mint anyagot, mielőtt az óragyártás számára kifejlesztették, elsősorban a gyógyászat és a repülés során kezdték el alkalmazni, az egyedülálló jellemzői miatt.

Rado True Open Heart

Amellett, hogy a kerámiából készült órák figyelemre méltó módon könnyebbek az acélból és más anyagokból készült társaiknál, légiesebb benyomást is keltenek viselőikben. A kerámia szinte azonnal alkalmazkodik a test hőmérsékletéhez és így soha nem érezzük túl meleg vagy épp túl hidegnek. Sima felülete és könnyedsége szinte úszik az óra viselőjének csuklóján. Az Engineered ultrafinom cirkónium-oxid high-tech kerámia hihetetlenül könnyű anyaga: 25% -kal könnyebb, mint az acél, ez az egyik legkönnyebb felhasznált anyag, a luxus óragyártásban. Ugyanakkor ötször keményebb, mint az acél és lenyűgöző módon tartósabb. Egyúttal azt se felejtsük el, mivel nincs fémes hatása, ezért allergiás tüneteket sem vált ki a fém érzékenyek körében.

A Rado True Open Heart másik jellemző különlegessége, hogy az óra számlapja egy 0,6 mm-re vékonyított gyöngyház lemez, amely teljesen áttetszővé teszi a számlap mögötti óraszerkezet világát. Az órát borító zafir kristály mögött szinte áttetszően lebeg működése közben az időmérő. Az óragyártás piacán versengő újítások innovatív módon fordultak a különleges és szokatlan anyagok felhasználása felé, amelyben a Rado több évtizedes filozófiájaként jellemezhetjük, hogy amit el bírunk képzelni, azt meg is tudjuk csinálni.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Stílusos, eredeti szépség, mely mentes mindennemű stilisztikai modorosságtól – tisztán és lenyűgözően fejezi ki az eleganciát, miközben innovációját tekintve is lenyűgöző!

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Egyre több gyártó jelenik meg az okostelefonok mellett okosórákkal is, ám a konzervatív ízlésű óraszeretőket nem sikerül elcsábítaniuk. Egy magyar tervező, Balogh Gábor egy merőben új koncepciót tett le az asztalra, amelyet a nemzetközi sajtó azonnal felkapott, bízunk benne, hogy valamelyik gyártó meg is valósítja. 

Képes adatbázis ajánló

BMW M3 sedan

BMW M3 sedan

Forrás: 
BMW