ZUN Store – design órák és kiegészítők boltja Budapesten

Forrás: 
ZUN Store
2017.05.12.
Nixon óra - Fotó: ZUN Store

Két jó barát, egykori gimnáziumi osztálytársak, Csörgő Zsolt és Hegedűs Norbert közös szenvedélyének és munkájának gyümölcse a Budapest szívében nemrégiben nyílt bolt, amely elsősorban antik és új, design órák forgalmazására (és javítására) szakosodott, de találhatunk itt egyéb kiegészítőket és ruhákat is.

ZUN Store (Wesselényi utca 19.) - Fotó: ZUN Store

Az üzlet jelenlegi formájában, a Wesselényi utcában idén február eleje óta létezik, de a két tulajdonos órák iránti lelkesedése jóval messzebbre nyúlik vissza az időben. Zsolt, aki egyébként Norberthez hasonlóan közgazdászként végzett, 18 éves kora óta foglalkozik régi órák gyűjtésével, javításával, restaurálásával, egy idő után pedig már eladásra kezdte az órákat vásárolni és kicsinosítani. Szép lassan a hobbija a hivatásává vált, először az egyetem, majd a munka mellett végezte, és már ötödik éve folyik a munka Hegedűs Norberttel közösen alapított cégük égisze alatt.

Az antik (női és férfi) karórákat először a weben kezdték el értékesíteni, aztán bővült a kínálat új órákkal, majd más termékekkel is. Az első kis boltot a Bajcsy-Zsilinszky úton, egy kávézó sarkában alakították ki, de hamarosan, a kínálat növekedésével nagyobb helyre lett szükségük, így találtak rá a mostani boltra, amin már nem kell osztozniuk senkivel.

Az új órák közül először két design óramárkát kezdtek el forgalmazni: ez volt a Komono, a Daniel Wellington, amelyek akkoriban külföldön már népszerűek voltak, de Magyarországon még az újdonság erejével hatottak. Tudatos döntés volt a tulajdonosok részéről akkor is és most is, hogy olyan innovatív, egyedi termékekkel szeretnének foglalkozni, amik nem találhatóak meg miden órásnál Budapesten. Másrészről az is következetes elhatározás volt a részükről, hogy minél több magyar alkotó termékét szerették volna beemelni a bolt termékpalettájába, amit az órákon kívül egyéb kiegészítőkkel is színesíteni kívántak. Így kerültek a képbe például a Touch me not ruhái, a Dot for you noteszei, a Captain iphon tokjai, a Moonshades parafa napszemüvegei vagy a Wowa fapénztárcái.

Wowa fapénztárca - Fotó: ZUN Store
Moonshades parafa napszemüveg - Fotó: ZUN Store

Az órák piacán egyedülálló különlegesség, ami hamarosan – Budapesten kizárólag – a ZUN Store polcain találkozhatunk majd, az EVOLVENS magyar óramárka, amiről korábbi cikkünkben olvashatnak részletesebben.

Evolvens Budapest

A bolt címe: 1077 Budapest, Wesselényi utca 19.

Webshop: https://www.zunstore.hu/

Régi óra webshop: https://www.10ora10.hu/

Ízelítő a bolt kínálatából - Fotó: ZUN Store

 

A Pininfarina nevet a legtöbben az autós világból ismerik, pedig az olasz dizájnstúdió kerékpárokat is tervez – na persze nem átlagos, boltba járós kivitelben.

A Jaguar legújabb generációs E-Type modellje az ikonikus, 1960-as évekbeli sportautót eleveníti fel az akkori szabványtól némiképp eltérő módon.

Egy 25 éves bukaresti fiatalember lenne a BMW dizájn-részlegének új vezetője? Ha a bajorok odafigyelnek az internetre, ez könnyen előfordulhat.

A Lamborghini tervezői már sokszor bebizonyították, nem kell egy kis kreatívitásért a szomszédba menniük. Sok futó modell és még több koncepció... A legújabb koncept méltó tagja a sornak, még akkor is, ha nem érik meg a gyártásra.

Képes adatbázis ajánló

 La Ferrari

La Ferrari

Forrás: 
Ferrari