ZUN Store – design órák és kiegészítők boltja Budapesten

Forrás: 
ZUN Store
2017.05.12.
Nixon óra - Fotó: ZUN Store

Két jó barát, egykori gimnáziumi osztálytársak, Csörgő Zsolt és Hegedűs Norbert közös szenvedélyének és munkájának gyümölcse a Budapest szívében nemrégiben nyílt bolt, amely elsősorban antik és új, design órák forgalmazására (és javítására) szakosodott, de találhatunk itt egyéb kiegészítőket és ruhákat is.

ZUN Store (Wesselényi utca 19.) - Fotó: ZUN Store

Az üzlet jelenlegi formájában, a Wesselényi utcában idén február eleje óta létezik, de a két tulajdonos órák iránti lelkesedése jóval messzebbre nyúlik vissza az időben. Zsolt, aki egyébként Norberthez hasonlóan közgazdászként végzett, 18 éves kora óta foglalkozik régi órák gyűjtésével, javításával, restaurálásával, egy idő után pedig már eladásra kezdte az órákat vásárolni és kicsinosítani. Szép lassan a hobbija a hivatásává vált, először az egyetem, majd a munka mellett végezte, és már ötödik éve folyik a munka Hegedűs Norberttel közösen alapított cégük égisze alatt.

Az antik (női és férfi) karórákat először a weben kezdték el értékesíteni, aztán bővült a kínálat új órákkal, majd más termékekkel is. Az első kis boltot a Bajcsy-Zsilinszky úton, egy kávézó sarkában alakították ki, de hamarosan, a kínálat növekedésével nagyobb helyre lett szükségük, így találtak rá a mostani boltra, amin már nem kell osztozniuk senkivel.

Az új órák közül először két design óramárkát kezdtek el forgalmazni: ez volt a Komono, a Daniel Wellington, amelyek akkoriban külföldön már népszerűek voltak, de Magyarországon még az újdonság erejével hatottak. Tudatos döntés volt a tulajdonosok részéről akkor is és most is, hogy olyan innovatív, egyedi termékekkel szeretnének foglalkozni, amik nem találhatóak meg miden órásnál Budapesten. Másrészről az is következetes elhatározás volt a részükről, hogy minél több magyar alkotó termékét szerették volna beemelni a bolt termékpalettájába, amit az órákon kívül egyéb kiegészítőkkel is színesíteni kívántak. Így kerültek a képbe például a Touch me not ruhái, a Dot for you noteszei, a Captain iphon tokjai, a Moonshades parafa napszemüvegei vagy a Wowa fapénztárcái.

Wowa fapénztárca - Fotó: ZUN Store
Moonshades parafa napszemüveg - Fotó: ZUN Store

Az órák piacán egyedülálló különlegesség, ami hamarosan – Budapesten kizárólag – a ZUN Store polcain találkozhatunk majd, az EVOLVENS magyar óramárka, amiről korábbi cikkünkben olvashatnak részletesebben.

Evolvens Budapest

A bolt címe: 1077 Budapest, Wesselényi utca 19.

Webshop: https://www.zunstore.hu/

Régi óra webshop: https://www.10ora10.hu/

Ízelítő a bolt kínálatából - Fotó: ZUN Store

 

A világon elsőként olyan okos sisakot fejlesztettek ki, mely fényekkel jelzi a kerékpáros haladási irányát, hirtelen fékezését.

 

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

A megújuló energia jövőjébe vetett hit csillan meg a Caly Poly Prove Lab járművében, mely teljes mértékben napelemmel hajtott, és nagyon gyors.

 

A környezetbarát anyagokból fogkeféket gyártó GOODWELL egy olyan elektromos fogkefével rukkolt elő, melynek nincs szüksége időigényes töltésre.

 

Képes adatbázis ajánló

 Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia

Forrás: 
Ferrari