Becsei Áron – Bexei Watches

2014.02.15.
PRIMUS karóra - Fotó: Becsei Áron

Becsei Áron PRIMUS órája az első magyar karóra, és ő pedig a Független Órakészítők Svájci Akadémiájának első magyar, és egyben legfiatalabb tagja.

Becsei Áron - Fotó: Becsei Áron

Becsei Áron Budapesten született, egy harmadik generációs órás családba. Gyerekkorát időmérők, és órás szerszámok között töltötte, így nem véletlen, hogy nagyapja és édesapja után ő is órákkal kezdett foglalkozni a gimnáziumi évek után. Elvégezve a budapesti órás iskolát, először édesapja műhelyében mélyült el a speciális restaurálások, kihívást jelentő javítások világában. Ahhoz, hogy mérnöki tudását fejlessze, elvégezte a Műszaki Főiskola CAD/CAM szakirányát, ahol diplomamunkáját a Budapesti Mérnöki Kamara Szakdolgozati Díjjal jutalmazta.

Miközben antik órákat restaurált, saját maga megtervezte, és elkészítette a törött, vagy hiányzó alkatrészeket. Később rájött, hogy ha minden alkatrészt el tud készíteni, akár saját időmérőket is alkothatna. Így 2003-ban elkészült első saját tervezésű és készítésű időmérője, a Miniature Dupla-ingás Zappler asztali óra. Az ötlet onnan született, hogy a Bécsi Óramúzeumban járva, édesapja elmesélte, hogy a XIX. században az órásmesterek azon versengtek, hogy ki tud kisebb ingaórát készíteni, Áron pedig úgy döntött „beszáll a versenybe”, és létrehozza a világ legkisebb ingaóráját.

Ennek a rendkívül kicsi időmérőnek a megalkotása után elég bátorságot érzett ahhoz, hogy bonyolult tourbillon asztali órák tervezésébe kezdjen. Közel másfél év munka után megszületett az első komplikált asztali órája, a Tourbillon No1. Ebbe az időmérőbe már naptár, holdfázis-kijelzés, felhúzás-kijelzés, hőmérő és világóra is került. Ezt a két korai darabot mutatta meg Áron az AHCI (Független Órakészítők Svájci Akadémiája) elnökének, aki biztosította arról, hogy van esélye bekerülni ennek a neves társaságnak a tagjai közé. Így Áron (feleségével) megalapította a Bexei Watches céget, hogy független órásként eladásra készíthesse kreációit, amiben a saját elképzeléseit, világát tudja interpretálni.

PRIMUS karóra - Fotó: Becsei Áron

2009-ben PRIMUS nevű karórájával vált Áron nemzetközileg is ismertté, elismertté: a 365 alkatrészből álló óra egy unikális, szabadalmaztatott 3-tengelyű tourbillon szerkezetet rejt magában, ami kizárólag tradicionális kőcsapágyakat tartalmaz, golyóscsapágyak helyett. Az óra több, mint 2 évig készült, és ennek is minden alkatrészét Áron tervezte és készítette speciális órás szerszámokkal, mikroszkóp alatt.

Áron PRIMUS órája az első magyar karóra, és ő pedig az AHCI első magyar, és egyben legfiatalabb tagja lett.

Később elkészítette a saját tervezésű öröknaptár rendszerrel bíró Tourbillon No2. asztali óráját is, és jelenleg a DIGNITAS nevű karóra kollekcióját készíti megrendelésre. 

A híres Rolls Royce tengeri cirkálója, az Aeroboat S6-os színtiszta elegancia! A páratlan luxusélmény, nagy teljesítmény és a minőségi építészeti megoldások mellett, lenyűgöző esztétikai élvezetet nyújt.

A világ óragyártásában élen járó Tag Heuer, a mechanikus óraszerkezet „mozgás-tervezés” úttörője.

Design inspiráció, technológiai innovációk - eredeti karóra budapesti gyártással!

Funkció és forma: klasszikus elemek merőben újszerű megoldásokkal vegyítve: ez a Samsung Gear S3 okos óra.

Képes adatbázis ajánló

HT-F5530 Házimozi rendszer

HT-F5530 Házimozi rendszer

Forrás: 
Samsung